Nákupný zoznam

Voňavý domáci írsky chlieb, RECEPT na chlieb bez droždia

22.07.2020

  • 4.9/5

Domáci írsky chlieb bez droždia. Rýchly recept na chutný domáci chlebík z dielne Dobrej kuchyne sa oplatí vyskúšať.

Voňavý domáci írsky chlieb bez droždia, recept na chlieb

Domáci írsky chlieb bez kysnutia (bez droždia). Rýchly recept na chutný domáci chlebík z dielne Dobrej kuchyne sa oplatí vyskúšať.

Chlebík zo špaldovej múky, s bielym jogurtom, bez kysnutia, je zdravý a chutí fantasticky. Prevoňajte si domov najlepším domácim chlebom.

Nemáte doma chlieb? Tak si ho upečte. S použitím špaldovej múky a bieleho jogurtu je nielen zdravý, ale aj vláčny a veľmi chutný.

[Ku chlebíku skvelé recepty na polievky - kliknite]

Domáci chlieb bez droždia

  • Čas prípravy:10 minút
  • Čas pečenia: 50 minút
  • Počet kusov: 1 bochník

Domáci voňavý chlebík je na nezaplatenie. Keď je k tomu ešte jednoduchá a rýchla príprava bez kysnutia, niet čo dodať. Vyskúšajte domáci írsky chlieb so značkou Dobrej kuchyne.

[Domáce šišky bez kysnutia s jogurtom a lekvárom - vyskúšajte]

Vynikajúci domáci chlieb bez droždia

(na 1 bochník)


Ingrediencie

  • 1 čajová lyžička - soľ
  • 1 čajová lyžička - kryštálový cukor
  • 1 čajová lyžička - sóda bikarbóna
  • 450 g - špaldová múka
  • 500 ml - grécky jogurt
Voňavý domáci írsky chlieb, RECEPT na chlieb bez droždiaAutorka - Nela

Vynikajúci domáci chlieb bez droždia - postup receptu

Ingrediencie na 1 bochník: 450 g hladká špaldová múka, 500 ml hustého bieleho (gréckeho) jogurtu, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička, kryštálového cukru, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny. Na posypanie bochníka pred pečením: 2 polievkové lyžice hladkej špaldovej múky.

  1. Do väčšej misy preosejeme hladkú špaldovú múku. Pridáme cukor, soľ a sódu bikarbónu. Pridáme hustý biely jogurt najlepšie gréckeho typu, ten je najlepší. Túto zmes premiešame vidličkou, kým nám nevznikne hladké polomäkké lesklé cesto.
  2. Potom ho rukami upravíme do tvaru bochníka. Cesto sa nesmie v žiadnom prípade miesiť. Misu z jenského skla alebo pekáč vystelieme papierom na pečenie. Na papier pomúčenými rukami uložíme bochník. Bochník posypeme ďalšou múkou.
  3. Chlebík zo špaldovej múky bez kysnutia pečieme pri teplote 190 oC približne 50 minút. Záleží to od rúry. Po upečení vo vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť. Ak keď vonia úžasne, vyčkajte s krájaním. S obyčajným maslom chutí skvele.
  4. Náš domáci chlieb bez kysnutia je zdravý a veľmi chutný. Má úžasnú chrumkavú kôrku. Aj na druhý deň je mäkký a vláčny. Chlieb neobsahuje droždie, je preto vhodný aj pri histaminovej intolerancii. Je ľahko stráviteľný vďaka bielemu jogurtu.

Tip Dobrej kuchyne: Domáci chlebík uskladníme tak, že ho zabalíme do ľanového vrecka alebo utierky. Uskladňovanie v chladničke alebo v igelitových vreckách sa neodporúča, lebo môže splesnivieť. Radšej si ho ešte čerstvý zamrazte.

Dobrú chlebovú chuť. smiley

[Vyskúšajte aj recept na domáci chlieb bez kysnutia portálu Ženy v meste]

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče