Držková polievka je tradičná, pre niektorých delikatesa, iní ju zasa zatracujú. Pre milovníkov chutnej držkovej polievky vám prináša Dobrá kuchyňa jednoduchý recept na jej prípravu. Skvelá držková polievka so zemiakmi so značkou Dobrá kuchyňa. Želáme vám dobrú chuť.
Chutná polievka zahreje a zasýti. Podobne ako kapustnica. Držková polievka originál poteší mlsné jazýčky, výdatne aj zasýti. Nech sa páči. Vyskúšajte delikátny recept webu Dobrá kuchyňa.
Skvelá držková polievka so zemiakmi je výbornou voľbou pre mužských stravníkov. Prekvapte svoju polovičku touto tradičnou pochúťkou.
Ak chcete držkovú polievku ešte výdatnejšiu, hustejšiu, 10 minút pred koncom varenia pridajte jeden menší najemno nastrúhaný zemiak, ktorý polievku zahustí. Samozrejme, takto pripravená polievka je vhodná aj pri bezlepkovej diéte. Naša kuchyňa myslí na všetkých.
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu šošovicovú polievku od babičky so zeleninou
Dnes vám Dobrá kuchyňa ponúka recept na držkovú polievku, ktorú si môžete pripraviť aj v kotlíku na čerstvom vzduchu. Neviete ako na to? Ponúkame podrobný fotorecept.
Vyskúšájte aj recept na tradičnú domácu kapustnicu s hubami a tu je naša kapustnica s klobásou.(Na 6-7 porcií)
Ingrediencie: 1 kg chladené alebo mrazené držky, 2 ks cibuľa strednej veľkosti, 4 polievkové lyžice oleja alebo bravčovej masti, 5 strúčikov cesnaku (podľa chuti), 4 ks zemiak strednej veľkosti na dochutenie: 3 polievkové lyžice mletej červenej papriky, soľ, trochu mletej kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) - môžeme aj vynechať, drvená rasca, mleté čierne korenie, 1 ks bobkový list, sušený majorán (pridávame až nakoniec), feferónka alebo chilli paprička - podľa chuti na dozdobenie: petržlenová vňať (doplníme si aj vitamín C)
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete pálivé, ku koncu pridaje do polievky aj feferónku alebo chilli papričku. Dávame však pozor, aby sme to príliš neprehnali.
Dobrú tradičnú chuť.
Vyskúšajte aj recept na tradičnú držkovú polievku, recept originál portálu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.