Delikátne kuracie pečienky so zeleným hráškom a červeným vínom. Top recept na minútku z kuracích pečienok vám ponúka vaša Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte, úžasná dobrota. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.
Milujete kuraciu pečeň? Výborná voľba, pretože je veľmi výživná. Má vysoký obsah železa, je bohatá aj na selén, zinok, meď a fosfor. Z vitamínov sú zastúpené A, B a vitamín K.
Aj keď pečeň zatracujú kvôli hromadeniu škodlivých látok, ak skonzumujeme 100 g pečene, pokryjeme dennú potrebu železa. Výborná správa pre ľudí trpiacich anémiou.
Vybrali sme pre vás aj recept na restovanú kuraciu pečeň na jablkách so zázvorom
Príprava kuracej pečene s hráškom a červeným vínom je úplne jednoduchá, prípravu zvládne aj každý začiatočník. Nechajte sa sa inšpirovať skvelým receptom webu Dobrá kuchyňa.
Je dôležité dodržať zopár dobrých rád pri jej príprave, aby sa kuracie pečienky nevysušili
Dobre osušené kuracie pečienky prudko opečieme, aby sa uzavreli. Potom ich ešte zopár minút restujeme, aby ostali nádherne šťavnaté. Ak by sme ich restovali príliš dlho, kuracia pečeň by bola tvrdá a suchá.
Inšpirujte sa vynikajúca restovaná kuracia pečeň, recept na minútku
(pre 2-3 osoby)
Ingrediencie: 500 g kuracia pečeň chladená (môže byť aj mrazená), 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 strúčiky cesnaku, cca 1,5 dl červeného vína (najlepšie víno sladšie ríbezľové, višňové a pod.), 1 plná hrsť mrazeného zeleného hrášku na dochutenie: mletá červená paprika, mleté čierne korenie, drvená rasca, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), soľ (solíme až nakoniec)
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Tip Dobrej kuchyne: Ak milujete pálivé, k restovaniu kuracích pečienok pridajte aj nadrobno nakrájanú chilli papričku.
Dobrú chuť želáme.
Inšpirujte sa fantastická kuracia pečeň na tmavom pive, recept portálu Ženy v meste
Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale pripráva kuraťa na smotane nie je nič náročné. Pripravte si ho s nami.
Vyskúšajte túto skvelú vajíčkovú nátierku s cibuľou, stačí pár minút a pochúťka je na svete. Klasická vajíčková nátierka s cibuľou nesklame.
Ako pripraviť krémové rizoto s cuketou? Vyskúšajte náš overený recept na prípravu výborného cuketového rizota, určite vám bude chutiť.
Kvašáky, teda kvasené uhorky sú jedným z receptov, ktorý sa v rodine dedia z generácie na generáciu. Leto je tu a s ním množstvo tradičných jedál a chuť kvašákov, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce.
Táto rýchla a jednoduchá hrášková polievka sa určite stane u vás populárna. Je naozaj chutná. Skvelá chuť hráškovej polievky nesklame.
Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.