Nákupný zoznam

Najlepšia šošovicová polievka od babičky so zeleninou, tradičný RECEPT

24.07.2020

  • 5.0/5

Najlepšia šošovicová polievka od babičky so zeleninou. Zdravá, chutná, jednoduchá a tradičná polievka. Nech sa páči, tradičný recept so značkou Dobrej kuchyne.

Šošovicová polievka od babičky so zeleninou, tradičný recept

Najlepšia šošovicová polievka so zeleninou ako od babičky. Zdravá, chutná, jednoduchá. Nech sa páči, tradičný recept so značkou Dobrej kuchyne. Prajeme vám dobrú chuť.

Strukovinové polievky sú u nás veľmi obľúbené. Strukoviny sú nielen veľmi zdravé, ale aj chutné a sýte. Pripravte si najlepšiu šošovicovú polievku so zeleninou podľa nášho receptu, pochutí si celá rodina.

[Vybrali sme pre vás aj recept na liečivú hokkaido polievku so zázvorom]

Šošovicová polievka

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia: 40 minút
  • Počet porcií: 4

Šošovica je nielen dostupná strukovina, ale aj strukovina plná zdravia. Podporuje zdravé srdce a cievy, znižuje cholesterol, má vysoký obsah železa, zaháňa únavu, pomáha s trávením, nadlho zasýti a prospieva aj našej postave. Zaraďte preto šošovicu čo najskôr do svojho jedálnička.

[Vyskúšajte aj ďalšie skvelé recepty na polievky webu DobraKuchyna.sk]

Chutná šošovicová polievka od babičky

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - zemiaky
  • 4 ks - cesnak
  • 1 ks - soľ
  • 1 ks - čierne korenie
  • 1 ks - stredná cibuľa
  • 3 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 1 ks - mrkva
  • 1 ks - kurkuma
  • 2 polievkové lyžice - mletá červená paprika
  • 1 ks - drvená rasca
  • 1 ks - bobkový list
  • 1/2 hrnčeka - šošovica
Najlepšia šošovicová polievka od babičky so zeleninou, tradičný RECEPTAutor - Nela

Jednoduchá šošovicová polievka od babičky - postup receptu

Ingrediencie: 1/2 hrnčeka šošovice, 1 ks mrkva strednej veľkosti, 1 ks zemiak strednej veľkosti, 2 celé strúčiky cesnaku. Na zápražku bez múky: 3 polievkové lyžice olivového oleja 1 ks cibuľa strednej veľkosti 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti) 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky. Na dochutenie: celá (drvená) rasca, celé čierne korenie, bobkový list, kurkuma, soľ.

  1. Pol hrnčeka šošovice namočíme do studenej vody na niekoľko hodín, najlepšie cez noc. Do hrnca dáme variť prepláchnutú šošovicu, zalejeme ju vodou približne 2 cm nad jej okraj. Pridáme korenie (okrem soli) a varíme do polomäkka.
  2. Mrkvu a zemiak očistíme, ošúpeme, umyjeme a nakrájame na väčšie alebo menšie kocky. Nakrájanú zeleninu pridáme ku zmäknutej šošovici, prilejeme približne 3 hrnčeky prevarenej vody, záleží aké husté polievky obľubujeme. Povaríme.
  3. Šošovicovú polievku so zeleninou varíme ešte ďalších 15-20 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne. Polievku solíme až nakoniec. Ak používame vegetu, môžeme ju pridať. Naša šošovicová polievka je bez lepku, všímame si jej zloženie.
  4. Pripravíme si zápražku bez múky. Cibuľu nakrájame nadrobno, na olivovom oleji orestujeme do sklovita. Potom pridáme roztlačený cesnak. Stiahneme zo sporáka, zasypeme červenou paprikou, premiešame a dáme do polievky. Prevaríme.
  5. Nakoniec polievku dochutíme podľa potreby. Do šošovicovej polievky môžeme nakrájať aj čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka). Doplníme si tak vitamín C, ktorý náš organizmus na posilnenie imunity potrebuje. Dobrú chuť prajeme.

Tip Dobrej kuchyne: Ak chceme polievku ešte sýtejšiu, pridáme do polievky nakrájané párky alebo klobásku. Mužská časť rodiny sa určite poteší. Dobrú chuť.

[Vyskúšajte aj recept na klasickú šošovicovú polievku portálu Ženy v meste]

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče