AMC
Nákupný zoznam

Skvelá praženica s baby špenátom, fit RECEPT

27.04.2021 | Autor: Nela

Skvelá praženica s baby špenátom. Fit recept na špenátovú praženicu so značkou Dobrá kuchyňa.

Praženica s baby špenátom, od ktorej nepriberiete

Milujete praženicu? Čo tak si pripraviť praženicu s baby špenátom? Vynikajúca pochúťka. Skvelé výživné raňajky, ale aj večera. Fantastická špenátová praženica z dielne webu Dobrá kuchyňa. 

Prečo práve špenát? Má nielen nádhernú zelenú farbu, málo kalórií, je plný aj zdraviu prospešných vitamínov a živín. Z vitamínov sú zastúpené vitamíny A, K, C, B2, kyselina listová. Vitamín K je veľmi dôležitý pre zdravé kosti, a práve špenát patrí medzi top zeleninu. Špenát tiež obsahuje mangán, horčík a železo. Preto by sme ho mali čím skôr zaradiť do nášho jedálnička.

Rozmýšľate nad rýchlym fit jedlom? Máte doma baby špenát? Dobrá kuchyňa vám ponúka skvelý tip na vynikajúcu praženicu s baby špenátom, od ktorej zaručene nepriberiete. 

Zdravý fit koláčik úžasný banánový chlebík s ovsenými vločkami, recept webu NajlepšieKoláče.sk

Recept ako pripraviť skvelú praženicu s baby špenátom

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Tepelná úprava: 10 minút
  • Počet porcií: 

Chutná praženica je skvelá na raňajky, ale aj na večeru. Pripravte si ju s baby špenátom, potešíte nielen svoje chuťové poháriky, ale predovšetkým svoje zdravie.

Tip na skvelú praženicu najlepšia praženica s cibuľkou, ktorú si obľúbite

Fantastická praženica s baby špenátom

(Na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelá praženica s baby špenátom, fit RECEPTAutor - Nela

Praženica s baby špenátom (špenátová praženica) - postup receptu

Ingrediencie: 6-8 ks vajce (podľa veľkosti), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 hrste baby špenátu, 2 polievkové lyžice masla na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Baby špenát si umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Vajcia v miske rozšľaháme vidličkou. Počet zvolíme podľa veľkosti.
  3. Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno. Na masle ju orestujeme.
  4. Ak je sklovitá, pridáme baby špenát. Chvíľu restujeme, aby zvädol.
  5. Pridáme vajcia, soľ, korenie. Na nízkom stupni miešame do stuhnutia.
  6. Robíme to pomaly, záleží či chceme praženicu šťavnatú alebo tuhú. 

Tip Dobrej kuchyne: K restovaniu cibule môžeme pridať aj roztlačený strúčik cesnaku. Praženica tak získa na výživnosti a zaujímavej chuti.

Dobrú chuť želáme.

Vyskúšajte aj skvelú praženicu s medvedím cesnakom, fit recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty