Nákupný zoznam

Najlepšia praženica s cibuľkou, RECEPT pre všetkých

18.08.2020

  • 0.0/5

Najlepšia praženica s cibuľkou a k tomu malé tajomstvo jej lahodnej chuti. Nech sa páči, recept pre všetkých so značkou Dobrá Kuchyňa.

Fantastická lahodná praženica  - skvelé raňajky či večera

Obyčajná praženica je skvelou voľbou na raňajky či večeru. Rýchla príprava, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Viete však ako pripraviť dokonalú praženicu?

Dobrá Kuchyňa vám poradí ako na to. Ponúkame vám podrobný fotorecept s malým bonusom na záver. Nech sa páči. Urobte si z obyčajnej praženice dokonalú pochúťku. Lahodná šťavnatá praženica so značkou Dobrá Kuchyňa.

Ak zvolíte domáce vajcia, praženica bude omnoho výživnejšia. Čím čerstvejšie vajcia, tým viac vitamínov a živín. Dlhším skladovaním strácajú vajcia na výživnosti.

Aj keď je naša Dobrá Kuchyňa na trhu nováčikom, máme dlhoročné skúsenosti s varením, ale aj pečením. Recepty pre vás pripravujeme starostlivo, s láskou a nadšením. Myslíme aj na začiatočníkov, aj tých, ktorí majú rôzne intolerancie. Väčšinou receptov je bez lepku, aby ste v jednom hrnci navarili pre celú rodinu. Našou prioritou je, aby sa vám recepty podarili na prvý krát a chutilo všetkým. Tešíme sa na vás.

Tip na skvelé raňajky či večeru najlepší chlieb vo vajci, recept zo zvyšného chleba

Najlepšia obyčajná praženica - rýchla, jednoduchá, fit

  • Čas prípravy: 10
  • Počet porcií: 2

Základom chutnej praženice je správna príprava. Záleží však, či obľubujete praženicu redšiu alebo tuhšiu. Pripravte si ju s nami. Najlepšia praženica s cibuľkou z dielne webu Dobrá Kuchyňa. Ak cibuľu nemusíte, tak ju jednoducho vynechajte. Dobrú chuť vám želáme.

Vajcia sú bohatým zdrojom bielkovín a mnohých esenciálnyh živín. Sú významným zdrojom vitamínov A, D, E, K, ale aj vitamínov skupiny B. V podstate vajcia obsahujú všetky vitamíny, okrem vitamínu C. Z minerálnych látok je to fosfor, železo, síra.

Pripravili sme pre vás aj výborné zeleninové lečo, recept na čerstvé lečo

Dokonalá praženica s cibuľkou, ktorú musíte vyskúšať

(na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 6 ks - vajcia
  • 4 polievkové lyžice - maslo
  • 1 podľa chuti - čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, pažítka)
  • 2 ks - menšia cibuľa
  • 2 malé lyžičky - kyslá alebo šľahačková smotana
Najlepšia praženica s cibuľkou, RECEPT pre všetkýchAutor - Nela

Vynikajúca obyčajná praženica - postup receptu

Ingrediencie: 6 ks vajce, 4 polievkové lyžice masla, 2 ks menšia cibuľka (najlepšie šalotka, má jemnejšiu chuť),  2 malé lyžičky kyslej alebo šľahačkovej smotany (na zjemnenie) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti na dozdobenie: čerstvé bylinky

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V menšej miske vajcia vidličkou dobre rozšľaháme.
  2. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme maslo a nakrájanú cibuľu, ktorú restujeme do sklovita.
  3. Pridáme aj vajcia. Teplotu znížime a za stáleho miešania si necháme vajcia pomaly vyzrážať.
  4. Počas miešania sledujeme hustotu praženice. Keď ju už odstavíme, praženica ešte vytuhne.
  5. A naše malé tajomstvo? Do hotovej praženice primiešajte smotanu, ktorá ju úžasne zjemní.

Tip Dobrej kuchyne: Praženicu dozdobíme čerstvými bylinkami podľa chuti, doplníme si tak aj vitamín C. Ak zvolíme fit verziu, lahodnú praženicu obložíme iba čerstvou zeleninou. Obyčajná praženica ladí aj s čerstvým chlebom, ale aj pečivom.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás aj najlepšia obyčajná praženica, recept kuchyne portálu Ženy v meste
Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče