AMC
Nákupný zoznam

Kapustnica bez mäsa, najlepšia, vegetariánska. Overený recept

31.10.2021 | Autor: Andrea

Kapustnica bez mäsa, najlepšia, vegetariánska. Skúste náš overený recept na skvelú domácu nemäsovú kapustnicu.

Kapustnica bez mäsa, najlepšia, vegetariánska. Overený recept. Autorka receptu a foto - Andrea

Kapustnica bez mäsa, najlepšia, vegetariánska. Skúste náš overený recept na skvelú domácu nemäsovú kapustnicu.

Najlepšia kapustnica bez mäsa, vegetariánska, recept

  • Čas prípravy v minútach - 15
  • Čas pečenia/varenia v minútach - 60
  • Počet porcií - 6
  • Autorka jedla – Andrea 

Kapustnica vhodná nielen pre vegetariánov či vegánov, bez použitia mäsa. Ako náhradu zvoľte sójové kocky, tempeh, či údené tofu a vyčarujete chutné jedlo.

V tomto recepte nájdete variantu zo sójových kociek. Chutí fantasticky.

Máme pre vás aj recept na výbornú sviatočnú kapustnicu s tofu webu Ženy v meste. Skúste s nami nájsť tajomstvo dokonalej kapustnice. Skúste aj naše nápady ako zahustiť kapustnicu.

Ingrediencie na kapustnicu bez mäsa

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 2 ks - cibuľa
  • 100 - 150 ml - mlieko
  • 1 čajová lyžička - mletá červená paprika
  • 6 guličiek - nové korenie
  • 3 ks - bobkový list
  • 800 g - kvasená kapusta
  • 20 g - sušené huby
  • 10 - 12 kusov - sušené slivky
  • 1 čajová lyžička - mletá rasca
  • 1 čajová lyžička - údená paprika
  • 1 balenie (alebo tempeh či tofu) - sójové kocky
Poslať ako nákupný zoznam



Kapustnica bez mäsa, najlepšia, vegetariánska. Overený recept

Kapustnica bez mäsa, najlepšia, vegetariánska. Postup receptu

Ingrediencie: 20 g sušených lesných húb, 100 – 150 ml mlieka (kravské či rastlinné,) 2 cibule, 1 balenie sójových kociek (alebo tempeh či tofu), 12 ks malých zemiakov, 10-12 ks sušených sliviek, 800 g kvasenej bielej kapusty, 3 bobkové listy, 6 guličiek nového korenia, 1 ČL rasce, 1 ČL červenej papriky, 1 ČL údenej papriky, 1 PL repkového oleja, 1,5 – 2 L vody (alebo vývaru).

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Namočíme si huby

Hodinu pred varením si namočíme sušené huby do mlieka a necháme nasiaknuť.

2. Pripravíme si ingrediencie

Pripravíme si dopredu všetky ingrediencie. Zemiaky nemusíme šúpať, stačí ich dobre umyť s kefkou. Sušené slivky môžeme nakrájať na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na pásiky. Kvasenú kapustu vyberieme zo suda či obalu, kto má radšej menej kyslú ju trošku prepláchne, kto nie nechá tak.

3. V šupke uvaríme zemiaky

Zemiaky budeme variť v šupke a vo vedľajšom hrnci. V kyslej vode by sa totiž neuvarili. Pridáme ich až na záver do hrnca alebo až rovno na tanier pri servírovaní.

4. Opražíme si cibuľu

Na repkovom oleji začneme opekať nakrájanú cibuľu. Asi po 5 minútach k nej pridáme rascu, bobkový list a guličky nového korenia. Necháme pár minút prevoňať a prihodíme sójové kocky, ktoré vopred nepripravujeme.

5. Kocky nasiaknu chuťou polievky

Sójové kocky pridáme rovno z obalu, nenamáčame ich. Tým, že ich pripravujeme v polievke chceme aby nasiakli chute samotnej kyslej kapusty, húb a sliviek. Zasypeme paprikami, premiešame, 1-2 minútky poopekáme (za stáleho miešania).

6. Pridáme vývar

Teraz pridáme už všetko ostatné – kapustu, vodu alebo vývar (pridajte si toľko, aby vám konzistencia kapustnice vyhovovala, niekto rád riedku, niekto hustú), huby aj s mliekom a sušené slivky. Premiešame a necháme variť 60 minút na miernom ohni.

7. Dochutíme

Na konci varenia ochutnáme a v prípade potreby dochutíme ešte paprikou. Soliť nemusíme pokiaľ ste kapustu neprepláchli.

8. Podávame s chlebom, alebo varenými zemiakmi

Môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo chlebom.

Dobrú chuť! 

Vyskúšajte aj recept na najlepší fazuľový guláš bez mäsa Tu je zase Oravská kapustnica.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty