Nákupný zoznam

Šťavnatý losos s ružičkovým kelom na slanine - úžasný recept

07.06.2022 | Autor: Denča

  • 5.0/5

Dobrá Kuchyňa vám prináša vynikajúci recept na lososa s ružičkovým kelom na slanine, syrom a cesnakovým dipom. Garancia skvelej chuti, ale aj receptu plného vitamínov a bielkovín.

Šťavnatý losos s ružičkovým kelom na slanine - úžasný recept, autorka receptu a foto: Denča

Losos s ružičkovým kelom na slanine je vynikajúci nielen kvôli skvelej chuti, ale je to aj recept plný vitamínov a bielkovín. Šťavnatý losos, k nemu zapečený ružičkový kel a brokolica so slaninou, syrom a vynikajúci cesnakový dip, sú naozajstnou kulinárskou jednotkou.

Šťavnatý losos s ružičkovým kelom na slanine - úžasný recept

  • Čas prípravy v min.: 45
  • Čas pečenia v min.: 30
  • Počet porcií: 4

Ružičkový kel možno na prvý pohľad na tanieri nevyzerá elegantne, ale patrí medzi superpotraviny, ktoré sa oplatí konzumovať pre množstvo výživných látok. Okrem dôležitých vitamínov a minerálov, ktoré dodá nášmu telu, upraví trávenie, pomáha udržať si zdravé kosti, znižuje zápal a podporuje imunitu.

Keď k nemu pridáme tie správne ingrediencie, stáva sa hotovou pochúťkou. Recept na panvičku s ružičkovým kelom je vhodný na večeru.

Ak potrebujeme dodať bielkoviny, ku kelu zvolíme napríklad lososa. Ryby by sme mali konzumovať pravidelne, aj vďaka vysokému obsahu omega-3 nenasýtených mastných kyselín sú ideálna potravina na srdcovo-cievny systém.

Určite vyskúšajte aj recept na najlepšie cestoviny s lososom a smotanou z dielne Ženy v meste.

Šťavnatý losos s ružičkovým kelom na slanine

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 6 plátkov - slanina
  • 1 podľa chuti - červená cibuľa
  • 2 plné hrste - nastrúhaný obľúbený syr
  • 400 g - kel
  • 200 g - brokolica
  • 4 plátky - maslo
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 ks - losos
Poslať ako nákupný zoznam



Šťavnatý losos s ružičkovým kelom na slanine - úžasný recept

Šťavnatý losos s ružičkovým kelom na slanine - úžasný recept

Ingrediencie: 6 plátkov slaniny, červená cibuľa podľa chuti, dve plné hrste nastrúhaného obľúbeného syra, 400 g kelu, 200 g brokolice, 4 plátky masla, soľ podľa chuti, 1 losos 

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]

1. Príprava

Ružičkový kel očistíme, umyjeme, rovnako aj brokolicu, ktorú rozdelíme na menšie kúsky. Slaninu nakrájame na tenké plátky, a syr nastrúhame.

2. Sparíme brokolicu a uvaríme kel

V horúcej vode sparíme brokolicu. Ružičkový kel vložíme do vriacej, jemne osolenej vody a varíme cca 5 minút. Oba vložíme do zapekacej misy.

3. Zapečieme

Poukladáme plátky slaniny, masla, osolíme a okoreníme (môžeme pridať aj červenú cibuľu). Podlejeme trochou vody a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C , 30 minút. Keď je ružičkový kel mäkký, posypeme ho strúhaným syrom a vložíme do rúry, kým sa syr rozpustí.


4. Upečieme lososa

Lososa umyjeme a osušíme. Nakrájame ho na kúsky, ktoré položíme na plech (kožou dole) s papierom na pečenie. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na každý kus lososa položíme plátok masla. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 200°C, pečieme cca 10 minút (závisí od hrúbky filety).

5. Cesnakový dip

Potrebujeme: 1 PL citrónovej šťavy, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie,1 PL dijónskej horčice, 4 PL bieleho jogurtu, 1 PL olivového oleja. Všetky ingrediencie riadne premiešame, kým sa zmes spojí.


6. Servírovanie

Na tanier servírujeme lososa kožou dole, polejeme ho cesnakovým dipom a ako prílohu podávame ružičkový kel.

Dobrú chuť.

A čo náš výborný recept na kelové karbonátky? Vyskušajte ho.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty