Šťavnatý losos s ružičkovým kelom na slanine - úžasný recept, autorka receptu a foto: Denča
Losos s ružičkovým kelom na slanine je vynikajúci nielen kvôli skvelej chuti, ale je to aj recept plný vitamínov a bielkovín. Šťavnatý losos, k nemu zapečený ružičkový kel a brokolica so slaninou, syrom a vynikajúci cesnakový dip, sú naozajstnou kulinárskou jednotkou.
Ružičkový kel možno na prvý pohľad na tanieri nevyzerá elegantne, ale patrí medzi superpotraviny, ktoré sa oplatí konzumovať pre množstvo výživných látok. Okrem dôležitých vitamínov a minerálov, ktoré dodá nášmu telu, upraví trávenie, pomáha udržať si zdravé kosti, znižuje zápal a podporuje imunitu.
Keď k nemu pridáme tie správne ingrediencie, stáva sa hotovou pochúťkou. Recept na panvičku s ružičkovým kelom je vhodný na večeru.
Ak potrebujeme dodať bielkoviny, ku kelu zvolíme napríklad lososa. Ryby by sme mali konzumovať pravidelne, aj vďaka vysokému obsahu omega-3 nenasýtených mastných kyselín sú ideálna potravina na srdcovo-cievny systém.
Určite vyskúšajte aj recept na najlepšie cestoviny s lososom a smotanou z dielne Ženy v meste.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 6 plátkov slaniny, červená cibuľa podľa chuti, dve plné hrste nastrúhaného obľúbeného syra, 400 g kelu, 200 g brokolice, 4 plátky masla, soľ podľa chuti, 1 losos
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Ružičkový kel očistíme, umyjeme, rovnako aj brokolicu, ktorú rozdelíme na menšie kúsky. Slaninu nakrájame na tenké plátky, a syr nastrúhame.
V horúcej vode sparíme brokolicu. Ružičkový kel vložíme do vriacej, jemne osolenej vody a varíme cca 5 minút. Oba vložíme do zapekacej misy.
Poukladáme plátky slaniny, masla, osolíme a okoreníme (môžeme pridať aj červenú cibuľu). Podlejeme trochou vody a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C , 30 minút. Keď je ružičkový kel mäkký, posypeme ho strúhaným syrom a vložíme do rúry, kým sa syr rozpustí.
Lososa umyjeme a osušíme. Nakrájame ho na kúsky, ktoré položíme na plech (kožou dole) s papierom na pečenie. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na každý kus lososa položíme plátok masla. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 200°C, pečieme cca 10 minút (závisí od hrúbky filety).
Potrebujeme: 1 PL citrónovej šťavy, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie,1 PL dijónskej horčice, 4 PL bieleho jogurtu, 1 PL olivového oleja. Všetky ingrediencie riadne premiešame, kým sa zmes spojí.
Na tanier servírujeme lososa kožou dole, polejeme ho cesnakovým dipom a ako prílohu podávame ružičkový kel.
Dobrú chuť.
A čo náš výborný recept na kelové karbonátky? Vyskušajte ho.
Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale pripráva kuraťa na smotane nie je nič náročné. Pripravte si ho s nami.
Vyskúšajte túto skvelú vajíčkovú nátierku s cibuľou, stačí pár minút a pochúťka je na svete. Klasická vajíčková nátierka s cibuľou nesklame.
Ako pripraviť krémové rizoto s cuketou? Vyskúšajte náš overený recept na prípravu výborného cuketového rizota, určite vám bude chutiť.
Kvašáky, teda kvasené uhorky sú jedným z receptov, ktorý sa v rodine dedia z generácie na generáciu. Leto je tu a s ním množstvo tradičných jedál a chuť kvašákov, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce.
Táto rýchla a jednoduchá hrášková polievka sa určite stane u vás populárna. Je naozaj chutná. Skvelá chuť hráškovej polievky nesklame.
Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.