Nákupný zoznam

Najlepšie kelové karbonátky s mäsom, osvedčený recept

28.10.2021 | Autor: Slávka

  • 5.0/5

Najlepšie fašírky na svete sa volajú karbonátky - ich tajomstvo je v keli. Pripravte si s nami fantastické kelové karbonátky.

Najlepšie kelové karbonátky s mäsom, osvedčený recept.  Autor receptu a foto - Slávka

Najlepšie fašírky na svete sa volajú karbonátky - ich tajomstvo je v keli. Pripravte si s nami fantastické kelové karbonátky.

Kelové karbonátky s mäsom, osvedčený recept

  • Čas prípravy v min.: 60
  • Čas pečenia v min.: 30
  • Počet porcií: 6
  • Autorka receptu: Slávka

Skúšate si urobiť mäkučké zvnútra a na povrchu chrumkavé, jemné, chutné, skrátka dokonalé fašírky? No nedarí sa... Raz sú tvrdé, rozpadajú sa, inokedy zas mäso, mleté nie je až tak kvalitné. Tajomstvo tých najlepších fašírok spočíva v pridaní „zázračnej“ prísady – uvareného kelu. 

Ak si vaše fašírky trochu pretvoríte a pripravíte si ich na spôsob karbonátok (smažia sna panvici v oleji, namiesto klasického pečenia v rúre), budete prekvapení. Získate neskutočnú dobrotu, ktorú budú milovať aj vaše deti napriek tomu, že budú konzumovať nie veľmi vábny kel. 

Ani nebudú vedieť, že ho majú v týchto zvnútra jemných a na povrchu chrumkavých karbonátkach.

A ako chutia... Práve uvarený kel v kombinácii s mletým bravčovým mäsom a vajíčkami spôsobí to, že chuť bude odľahčená, lahodná, jemná. Na webe DobráKuchyňa si ukážeme presný postup ako vytvoriť kelové karbonátky, tak poďme rýchlo do toho.

Vyskúšajte aj náš recept na naše bleskové kuracie fašírky,

Ak máte chuť na ryby určite si pozrite náš úžasný recept na ružičkový kel so slaninou a lososom.

Ingrediencie na kelové karbonátky

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 10 polievková lyžica - strúhanka
  • 3 ks - strúčik cesnaku
  • 350 g - kel
  • 500 g - mleté bravčové mäso
  • 3 ks - vajcia
  • 1 KL - čierne korenie mleté
  • 1 kávová lyžička - soľ
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie kelové karbonátky s mäsom, osvedčený recept

Kelové karbonátky s mäsom, osvedčený recept

Ingrediencie: 10 polievkových lyžíc strúhanky, 3 strúčiky cesnaku, 350 g kelu, 500 g mletého bravčového mäsa, 3 vajcia, čierne korenie mleté, soľ,  2 dcl oleja.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pripravíme si mäsovú zmes

Zmiešame mäso s uvareným kelom, pridáme vajíčka.

2. Zmes si okoreníme

Nasleduje ešte soľ, čierne korenie, cesnak, polovica strúhanky.

3. Všetko premiesime

Všetko dôkladne zmiesime.

4. Pripravíme si valčeky

Urobíme drobné valčeky a obalíme ich v strúhanke.

5. Smaženie

Smažíme ich z oboch strán v oleji.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj náš základný recept na tradičnú fašírku webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty