AMC
Nákupný zoznam

Sušené paradajky naložené v olivovom oleji s cesnakom, oreganom a kaparmi, výborný recept

18.10.2021 | Autor: Slávka

Sušené paradajky naložené v olivovom oleji s cesnakom. Chutné doma vypestované paradajky by bol hriech neodložiť si aj na neskôr.

Sušené paradajky naložené v olivovom oleji s cesnakom, oreganom a kaparmi, výborný recept. Autor receptu a foto: Slávka

Krásne a chutné doma vypestované paradajky by bol hriech neodložiť si aj na neskôr. Napríklad vo forme doma usušených a následne naložených paradajok v olivovom oleji. Skvelou chuťovou kombináciou sú kapari, oregano a cesnak k tomu.

Sušené paradajky naložené v olivovom oleji s cesnakom, oreganom a kaparmi, výborný recept 

  • Čas prípravy v min.: 250
  • Čas pečenia v min.: 240
  • Počet porcií: 5
  • Autor receptu: Slávka

Ak sa vám podarilo počas leta dopestovať si vlastné paradajky, skúste si ich nechať vysušiť a naložiť. Sú úplne iné ako tie kúpené v obchode.

Nemusíte vždy zvoliť len klasickú cestu robenia a konzervovania paradajkového pretlaku, pokiaľ máte vo vlastnej záhradke kopec paradajok. Rovnako cennými sú aj vysušené paradajky, ktoré vám v oleji tiež vydržia dlhú dobu.

Navyše, vyskúšate si niečo nové, čo môžete následne pojedať len tak s chlebíkom či čerstvým pečivom alebo použiť ako paradajkový základ k dusenému či pečenému mäsu. Stačí uchovávať si ich v chladničke.

V porovnaní s kúpenými paradajkami máte tú výhodu, že tie vaše vlastné paradajky si dochutíte podľa seba. Či už zvolíte cesnak a kapari alebo cibuľu a olivy či oregano alebo bazalku, všetko je len na vás.

Ingrediencie na naložené sušené papriky v olivovom oleji


Ingrediencie

  • 8 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 5 ks - paradajka strednej veľkosti
  • 3 ks - strúčik cesnaku
  • 1 0,5 kávovej lyžičky - oregano
Poslať ako nákupný zoznam



Sušené paradajky naložené v olivovom oleji s cesnakom, oreganom a kaparmi, výborný recept

Sušené paradajky naložené v olivovom oleji s cesnakom

Ingrediencie: 5 paradajok strednej veľkosti, 8 lyžíc olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 0,5 kávovej lyžičky oregána, 20 guličiek kapari.

1. Umyjeme si paradajky

Paradajky dôkladne umyjeme.

2. Krájanie

Nakrájame ich na menšie mesiačiky.

3. Sušenie

Dáme na plech s papierom na pečenie. Sušíme na 50 stupňoch pri polootvorených dvierkach.

4. Vysušené

Keď vysušené paradajky vychladnú, opatrne ich poodlepujeme z papiera na pečenie.

5. Naloženie

Paradajky poukladáme zo sklenej uzatvárateľnej nádoby.

6. Prekladanie

Prekladáme ich cesnakom, kaparmi a oreganom. Zalejeme olivovým olejom.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty