Nákupný zoznam

Výborná domáca pizza ako z pravej talianskej pizzerie, overený recept

04.07.2021 | Autor: Slávka

  • 3.7/5

Domáca pizza - ozajstná pochúťka ako z pravej talianskej pizzerie. Recept overený domácou kuchyňou.

Chceli by ste aj vo svojej vlastnej kuchyni vedieť pripraviť pizzu so skvelou omáčkou a obložiť si ju tým, čo máte najradšej? Ponúkame vám úplne jednoduchý recept na domácu pizzu, ktorá sa vždy podarí.

Výborná domáca pizza ako z pravej talianskej pizzerie, overený recept

Cesto na pizzu nikto nechce mať príliš vysušené, ani príliš koláčové. Dôležité je nájsť správny pomer múky a vody, sušené droždie, no kľúčovou ingredienciou je olivový olej, ktorý sa zapracováva do cesta.

Dostaneme krásne mäkké, vláčne a tvarovateľné cesto ako z ozajstnej talianskej pizzerie. A samozrejme, na každú pizzu patrí dobrá paradajková omáčka s využitím cibule a tiež oregana.

Čo si naukladáte na vrch, je už na vás, no každopádne základ tvoria šunka, olivy, syr. Skúste si upiecť pizzu podľa receptu Dobrá kuchyňa, zaručene sa vám podarí. Zamilujú si ju vaše deti aj celá rodina.

Vyskúšajte aj recept na šunkovú pizzu s kukuricou

Ingrediencie na domácu pizzu

(pre 2 osoby)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 1 ks - soľ
  • 2 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 600 g - hladká múka
  • 350 podľa potreby - vlažná voda
  • 5 polievková lyžica - paradajkový pretlak
  • 1 plná hrsť - strúhaný syr
  • 1 podľa chuti - cukor
  • 100 g - dusená šunka
  • 1 podľa chuti - olivy
  • 1 kávovej lyžičky - oregano
  • 1 kocka - sušené droždie
Poslať ako nákupný zoznam

Výborná domáca pizza ako z pravej talianskej pizzerie, overený recept

Domáca pizza, postup receptu

Ingrediencie: 600 g hladkej múky, 350 ml vlažnej vody, sušené droždie - 1 balík, 2 PL olivového oleja, 1 KL cukru soľ - podľa chuti, 100 g strúhaného syra, 100 g šunky, 50 g olív, 50 g paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, pol KL oregana.

1. Kvások

Do vody nasypeme cukor a sušené droždie; počkáme, kým sa zaktivuje.

2. Miesenie cesta

Pridáme múku, soľ, olivový olej a spracujeme hladké cesto.

3. Kysnutie

Cesto necháme kysnúť aspoň 40 minút.

4. Vaľkanie

Cesto vytvarujeme valčekom a vložíme do okrúhlej formy. Pokvapkáme ešte olivovým olejom.

5. Paradajková omáčka

Nanesieme hodnú vrstvu omáčky, pripravenej posmažením cibule na oleji, s pridaním paradajkového pretlaku a oregana.

6. Obloha

Na to naukladáme šunku, olivy, syr (čokoľvek, čo máte na pizze najradšej). Pečieme na 200 stupňov Celzia asi 15 minút.

Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče