Pizza závin z kysnutého cesta, najlepší recept. Foto - Denča
Najlepší pizzový závin z kysnutého cesta. Výborne sa tento slaný kysnutý koláč hodí na obed, večeru či deťom na desiatu do školy.
Vyskúšajte si doma tiež pripraviť tento slaný kysnutý závin, neoľutujete. Pripravte si ho podľa nášho receptu doma.
Nie je nad dobrý slaný závin. Čo napríklad pizzové slimáky.
Po upečení ho necháme voľne vychladnúť a tento chutný pizza závin z kysnutého cesta môžeme podávať. Je napríklad tiež výborný pre návštevy.
(na 10 porcií)
Ingrediencie: mlieko 4 dcl, polohrubá múka 500 g, kukurica 1 hrsť, čerstvé droždie 1 kocka, kečup 3 PL, červená cibuľa 1 ks, cukor 1 PL, nastrúhaný obľúbený syr 2 plné hrste, olivy 1 hrsť, šampiňóny 8 ks, soľ 2 čajové lyžičky, olej 1 dcl, šunka 8 ks.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Zohrejeme si mlieko (2 dcl) s kryštálovým cukrom a pridáme doň kocku droždia. Necháme ho pracovať približne 10 - 15 minút.
Do misy dáme múku, pridáme soľ, zvyšné mlieko (2 dcl) a kvások z droždia. Vymiesime cesto. Prikryté ho necháme v teple nakysnúť aspoň 1 hodinu. Potom ho preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme do obdĺžnika.
Cesto si potrieme kečupom, a posypeme pizzovým korením. Naukladáme naň ingrediencie podľa chuti. Ja som dnes zvolila šunku, nastrúhaný syr, červenú cibuľu, šampiňóny, olivy a kukuricu. (Skvelo sa hodí aj obvarená brokolica či niva). Posolíme a okoreníme čiernym korením.
Cesto si zavinieme, potrieme olejom a posypeme pizzovým korením. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 30 minút. Po upečení ho necháme voľne vychladnúť a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj náš recept na najlepšiu domácu pizzu
Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale pripráva kuraťa na smotane nie je nič náročné. Pripravte si ho s nami.
Vyskúšajte túto skvelú vajíčkovú nátierku s cibuľou, stačí pár minút a pochúťka je na svete. Klasická vajíčková nátierka s cibuľou nesklame.
Ako pripraviť krémové rizoto s cuketou? Vyskúšajte náš overený recept na prípravu výborného cuketového rizota, určite vám bude chutiť.
Kvašáky, teda kvasené uhorky sú jedným z receptov, ktorý sa v rodine dedia z generácie na generáciu. Leto je tu a s ním množstvo tradičných jedál a chuť kvašákov, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce.
Táto rýchla a jednoduchá hrášková polievka sa určite stane u vás populárna. Je naozaj chutná. Skvelá chuť hráškovej polievky nesklame.
Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.