Nákupný zoznam

Vynikajúce slané palacinky plnené cuketou a syrom, top RECEPT

23.02.2021 | Autor: Nela

Slané palacinky plnené cuketou a syrom. Top recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Želáme vám dobrú chuť.

Slané hrnčekové palacinky plnené cuketou, slaninkou a syrom

Klasické hrnčekové palacinky na slano, plnené cuketou a syrom. Vyskúšajte. Neskutočná pochúťka. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa.

Milujete palacinky na slano? Čo tak si pripraviť chutné palacinky plnené cuketou a syrom. Inšpirujte sa.

Príprava univerzálneho cesta na palacinky je úplne jednoduchá. Potrebujete iba hrnček.

Palacinky. No kto by ich nezbožňoval? Môžeme si ich pripraviť nielen na sladko, s džemom, nutellou, grankom, kakaovou alebo tvarohovou náplňou, ale aj na slano, napríklad plnené cuketou a syrom. 

Jednoduché palacinky plnené cuketou a syrom, ktoré si zamilujete

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Tepelná úprava: 20 minút
  • Počet porcií: 4-5 (10-12 kusov naplnených palaciniek)

Pochúťka z cukety recept na najjednoduchšiu strúhanú cuketu na panvici

Ak by bolo cesto na palacinky hustejšie, pridáme trochu mlieka. Keď máme cesto redšie, primiešame ďalšiu múku. Cesto má byť hladké, bez hrudiek. Je vhodné, aby mali mlieko, minerálka a vajcia izbovú teplotu.

Najlepšie klasické hrnčekové palacinky na slano, s cuketovou náplňou, so značkou Dobrá kuchyňa. Prajeme vám dobrú chuť.

Vyskúšajte aj náš recept na zdravé cuketové placky - vynikajúce Vyskúšajte aj náš zoznam netradičných náplní do palaciniek. A tu je zase recept na palacinky 321.

Hrnčekové palacinky na slano, plnené cuketou a syrom - ingrediencie

(Na 4-5 porcií)


Ingrediencie

  • 1,5 hrnčeka - mlieko
  • 3 strúčiky - cesnak
  • 1 malý kúsok - slanina
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 0,5 hrnčeka - perlivá voda
  • 250 g - mozzarella
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti
  • 2 ks - mladá cuketa
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúce slané palacinky plnené cuketou a syrom, top RECEPTAutor - Nela

Najlepšie slané palacinky plnené cuketou a syrom - postup receptu

hrnček 250 ml

Ingrediencie na palacinky: 1,5 hrnčeka mlieka, 0,5 hrnčeka minerálky (perlivej vody), 1 hrnček hladká špaldová (hladká) múka, 2 ks vajce, 3 polievkové lyžice oleja (roztopeného masla), štipka soli na cuketovú náplň palaciniek: malý kúsok slaninky alebo 2 polievkové lyžice masla, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti, môžeme aj vynechať), 2 ks mladá cuketa, 250 g mozzarelly (2 balenia) - môžeme zvoliť aj iný obľúbený syr (eidam, gouda, niva, parmezán), soľ, mleté čierne korenie (pri deťoch vynecháme), kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), drvená rasca - podľa chuti na pečenie: olej podľa potreby

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Najprv si pripravíme palacinkové hrnčekové cesto. K mlieku a minerálke postupne primiešame múku so štipkou soli. Nakoniec zapracujeme aj vajcia a roztopené maslo (olej). Cesto necháme odpočívať.
  2. Cuketu umyjeme a nastrúhame. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, slaninku na malé kocky. Slaninu opražíme, aby pustila tuk. Cibuľu orestujeme na slanine (masle) do sklovita, pridáme roztlačený cesnak.
  3. Zmes premiešame a pridáme nastrúhanú cuketu. Orestujeme. Cuketu si môžeme aj ošúpať, ak by sme ju mali staršiu, s tvrdou šupkou. Samozrejme práve v šupke a pod šupkou sa nachádza najviac živín.
  4. Cuketu dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou, drvenou rascou - podľa chuti. Restujeme do polomäkka. Cuketu nepodlievame, je dôležité, aby sa odparili tekutiny. Pridáme nastrúhaný syr.
  5. Nastrúhaný syr zvolíme podľa obľuby. Môžeme pridať mozzarellu, eidam, goudu, nivu, parmezán. Výber je iba na nás. Nastrúhaný syr sa s horúcou cuketou nádherne prepojí, dodá cukete na vynikajúcej chuti.
  6. Z palacinkového hrnčekového cesta si na kvalitnej panvici postupne upečieme palacinky a to tak, že panvicu potrieme troškou oleja, najlepšie pierkom. Naberačkou nalejeme cesto po celej ploche panvice.
  7. Množstvo cesta záleží od toho, aké hrubé palacinky si chceme upiecť. Hrnčekové palacinky pečieme z oboch strán dozlatista, keď sa tvoria hnedasté škvrny, tak je to správne, palacinky sú hotové. Môžeme plniť.
  8. Teplé palacinky plníme restovanou cuketou, ktorá musí byť tiež horúca, aby palacinky neochladila. Nezabúdame, že voda z cukety musí byť odparená, cuketa mierne kašovitá. Palacinky s cuketou si zrolujeme.
  9. Palacinky na slano môžeme zložiť aj do tvaru trojuholníka. Palacinky plnené cuketou a syrom podávame teplé, vtedy chutia najlepšie. Pri fit verzii zvolíme špaldovú múku, nízkotučný syr, slaninu vynecháme.

Tip Dobrej kuchyne: Nemáte doma cuketu, ale tekvicu? Aj náplň z tekvice bude úžasná. Vyskúšajte. 

Dobrú slanú palacinkovú chuť.

Vyskúšajte aj výborné palacinky plnené cuketou a syrom, fit recept portálu Zenyvmeste.sk. A pozrite si aj rady a tipy ako sa robia palacinky.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty