Klasické hrnčekové palacinky na slano, plnené cuketou a syrom. Vyskúšajte. Neskutočná pochúťka. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa.
Milujete palacinky na slano? Čo tak si pripraviť chutné palacinky plnené cuketou a syrom. Inšpirujte sa.
Príprava univerzálneho cesta na palacinky je úplne jednoduchá. Potrebujete iba hrnček.
Palacinky. No kto by ich nezbožňoval? Môžeme si ich pripraviť nielen na sladko, s džemom, nutellou, grankom, kakaovou alebo tvarohovou náplňou, ale aj na slano, napríklad plnené cuketou a syrom.
Pochúťka z cukety recept na najjednoduchšiu strúhanú cuketu na panvici
Ak by bolo cesto na palacinky hustejšie, pridáme trochu mlieka. Keď máme cesto redšie, primiešame ďalšiu múku. Cesto má byť hladké, bez hrudiek. Je vhodné, aby mali mlieko, minerálka a vajcia izbovú teplotu.
Najlepšie klasické hrnčekové palacinky na slano, s cuketovou náplňou, so značkou Dobrá kuchyňa. Prajeme vám dobrú chuť.
Vyskúšajte aj náš recept na zdravé cuketové placky - vynikajúce Vyskúšajte aj náš zoznam netradičných náplní do palaciniek.
(Na 4-5 porcií)
hrnček 250 ml
Ingrediencie na palacinky: 1,5 hrnčeka mlieka, 0,5 hrnčeka minerálky (perlivej vody), 1 hrnček hladká špaldová (hladká) múka, 2 ks vajce, 3 polievkové lyžice oleja (roztopeného masla), štipka soli na cuketovú náplň palaciniek: malý kúsok slaninky alebo 2 polievkové lyžice masla, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti, môžeme aj vynechať), 2 ks mladá cuketa, 250 g mozzarelly (2 balenia) - môžeme zvoliť aj iný obľúbený syr (eidam, gouda, niva, parmezán), soľ, mleté čierne korenie (pri deťoch vynecháme), kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo), drvená rasca - podľa chuti na pečenie: olej podľa potreby
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Nemáte doma cuketu, ale tekvicu? Aj náplň z tekvice bude úžasná. Vyskúšajte.
Dobrú slanú palacinkovú chuť.
Vyskúšajte aj výborné palacinky plnené cuketou a syrom, fit recept portálu Zenyvmeste.sk
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.