Zdravá omáčka na cestoviny, rýchly a chutný recept. Autorka receptu a foto - Andrea
Zdravá omáčka na cestoviny, tento rýchly a chutný recept určite oceníte. Stačí len pár ingrediencií a výsledok je naozaj skvelý.
Pripravte si s nami rýchlu, vynikajúcu a hlavne zdravú omáčku na cestoviny.
Jediné čo budete variť, sú samotné cestoviny. Základ omáčky tvorí avokádo a hrášok.
Stačí pridať pár ingrediencií a budete sa čudovať, aká je výborná.
Máme pre vás aj recept na zeleninovo-smotanovú omáčku na cestoviny
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 300 g obľúbených cestovín (celozrnné, hrachové, cícerové,...). Na omáčku: 2 hass avokáda, 1 šálka mrazeného alebo čerstvého hrášku, 2 strúčiky cesnaku, šťava z 2 citrónov (alebo limetiek), 1 čerstvá chilli paprička (napr. Rawit), hrsť bazalky, hrsť petržlenovej vňate, soľ, čierne korenie. Voliteľné: kukurica, olivy, cherry paradajky, parmezán (alebo iný syr).
Tip pre vás
1. Na úvod si pripravíme ingrediencie
Pripravíme si dopredu všetky ingrediencie. Pri avokáde zvoľte odrodu hass – to s tmavou šupkou – je omnoho krémovejšie a chutnejšie. Či zvolíte citrón alebo limetku je na vás.
2. Uvaríme si cestoviny
Cestoviny uvarte podľa návodu. Výber je na vás: celozrnné, hrachové, cícerové..
3. Rozmixujeme si omáčku
Pripravíme si omáčku, jednoduchšie to byť ani nemôže. Všetky ingrediencie na omáčku hodíme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Šťavu môžete pridávať postupne podľa želanej konzistencie a výkonnosti mixéra. V menej výkonnom budete potrebovať šťavy viac (asi z dvoch citrónov).
4. K cestovinám pridáme suroviny podľa chuti
Keď máme cestoviny uvarené, stačí ich zmiešať s omáčkou a s voliteľnými doplnkovými surovinami. Hodí sa kukurica, čierne olivy a čerstvé cherry paradajky.
5. Ozdobíme syrom a podávame
Pri servírovaní môžeme postrúhať parmezánom, chuť tak vynikne ešte viac. Ozdobiť môžeme čerstvými bylinkami, špenátom či rukolou. Dobrú chuť.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na fantastickú smotanovú omáčku na cestoviny webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.