Zapekané batáty, overená výborná príloha či ľahká večera. Autorka receptu a foto - Andrea
Zapekané batáty s bryndzou. Vyskúšajte lahodnú kombináciu sladkých batátov zapečených s bryndzou. Overená výborná príloha či ľahká večera.
Batáty sú sladké zemiaky a skvelo sa k nim hodí slaná bryndza. Vyskúšajte s nami tento recept.
Takouto prílohou rozhodne zaujmete návštevu či rodinu pri spoločnom obede.
Alebo zjedzte o niečo väčšiu porciu ako hlavné jedlo, napríklad ako ľahšiu večeru. :)
Pri servírovaní dodajte extra chuť v podobe obľúbených byliniek. Hodí sa petržlenová vňať či kôpor.
Máme pre vás aj recept na chrumkavé batátové hranolky
(na 4 porcie)
Ingrediencie: bryndza 125 g, červená mletá paprika 1 kávová lyžička, celá rasca 1 kávová lyžička, vajcia 2 ks, čierne korenie 1 kávová lyžička, smotana na varenie 250 ml, olej 3 polievkové lyžice, petržlenová vňať 1 malý zväzok, batát 4 ks.
Tip pre vás
Pripravíme si vopred všetky potrebné suroviny. Budeme potrebovať plech na pečenie alebo jánske sklo. Zapneme si rúru na 180 stupňov na horkovzduch.
Plech si vymastíme olejom, stačí 1 polievková lyžica. Prípadne použite olej v spreji.
Batáty nešúpeme, ale ich dobre umyjeme s kefkou pod teplou vodou. Nakrájame si ich na 1 cm hrubé kolieska.
Nakrájané kolieska porozkladáme na plech. Pokvapkáme ich olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 15 minút. Zatiaľ ....
Zatiaľ si pripravíme bryndzovú zálievku. V miske najskôr vymiešame vajíčka s bryndzou.
Vajíčka sa pekne spoja s hutnou bryndzou do hladkého "krému". Zamiešame aj rascu, korenie a červenú mletú papriku.
K vymiešanej zmesi z bryndze a vajíčok prilejeme smotanu, premiešame.
Po 15 minútach vyberieme predpečené batáty z rúry a zalejeme touto zmesou. Vrátime pirecť do rúry na ďalších 15 minút.
Po 15 minútach skontrolujeme, necháme podľa potreby ešte 2-3 minútky pripiecť " do hneda". Po upečení vyberieme, posypeme nasekanými obľúbenými bylinkami - petržlenovou vňaťou alebo kôprom. Podávame samé ako ľahšie hlavné jedlo alebo pripravíme ako prílohu k mäsu.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na výborné pečené batáty s dvoma omáčkami webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.