AMC
Nákupný zoznam

Batátové hranolky. Recept na chrumkavé a extra chutné hranolčeky zo sladkých zemiakov

01.01.1970 | Autor: Slávka

Batátové hranolky sa na Slovensku tešia stále väčšej obľúbe. Máme pre vásr ecept na chrumkavé a extra chutné hranolčeky zo sladkých zemiakov.

Batátové hranolky. Recept na chrumkavé a extra chutné hranolčeky zo sladkých zemiakov. Autor receptu a foto - Slávka

Batátové hranolky sa na Slovensku tešia stále väčšej obľúbe. Máme pre vásr ecept na chrumkavé a extra chutné hranolčeky zo sladkých zemiakov.

Batátové hranolky. Recept na chrumkavé a extra chutné hranolčeky zo sladkých zemiakov

Už aj v našich končinách, dá sa povedať, že sa udomácnili batáty, resp. sladké zemiaky. Sú chuťovo úplne iné, než tie klasické. Pripomínajú skôr pečenú tekvicu nasladkastou príchuťou, no každopádne je to veľká dobrota. Napríklad, ak si ich pripravíme vo forme hranolčekov.

Dôležité však je zachovať odporúčaný postup, pretože batátové hranolčeky zvyknú hneď po vytiahnutí z horúceho oleja zmäknúť. A vtedy už nie sú až tak vábivé. Tajomstvo uchovania chrumkavosti spočíva v dvoch krokoch.

Dobré je nechať batáty po nakrájaní na asi centimetrové hranolčeky ponorené vo vode. Pustia škrob a následne ich treba dôsledne vysušiť. Druhou ešte možno zásadnejšou vecou je obaliť ich v špeciálnej zmesi pred ponorením do horúceho oleja.

Tá pozostáva z kukuričného alebo zemiakového škrobu či detskej krupice, ktoré majú tú schopnosť nasiaknuť vlhkosť zo sladkých zemiakov.

A už len pridáme len červenú mletú papriku, prípadne čierne korenie, ak chceme svoje batáty dochutiť. Soľ až po osmažení. Tak šup, šup, poďte si s nami vyskúšať hranolčeky zo sladkých zemiakov. Sú iné, avšak pre mnohých chutnejšie než tie klasické. 

Vyskúšajte aj recept na domáce zemiakové hranolky. Máme pre vás aj recept na skvelé batátové hranolky webu Ženy v meste. Máme aj recept na pečené kuracie nugetky v kukuričných lupienkoch.

Ingrediencie na prípravu batátových hranoliek

(na 4 porcie)

    Batátové hranolky. Recept na chrumkavé a extra chutné hranolčeky zo sladkých zemiakov

    Skvelé batátové hranolky, postup receptu na hranolčeky zo sladkých zemiakov

    Ingrediencie: 2 kusy batátov, 1 kávová lyžička mletej červenej papriky, 3 polievkové lyžice zemiakového škrobu, kávová lyžička soli, 2 litre oleja.

    Tip pre vás

    [Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

    1. Čistenie batátov

    Batáty si dôkladne očistíme.

    2. Odstátie vo vode

    Zemiačky nakrájame na rovnomerné, asi 1 cm široké hranolčeky. Ponoríme ich do vody na aspoň hodinu.

    3. Poprašok

    Medzitým si premiešame škrob a mletú červenú papriku.

    4. Sušenie

    Batáty dôkladne osušíme.

    5. Smaženie

    Batáty obalíme v pripravenej zmesi a smažíme v horúcom oleji.

    6. Solenie

    Solíme až úplne na záver.

    Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik

    Dobrú chuť.

    Vyskúšajte aj recept na výborné zelerové hranolky

    Prihláste sa na náš newsletter

    A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

    Všetky recepty

    Podobné recepty