Nákupný zoznam

Najlepšie pečené bataty do chrumkava podľa overeného receptu

01.01.1970 | Autor: Slávka

Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.

Najlepšie pečené bataty do chrumkava podľa overeného receptu. Autorka receptu a foto - Slávka

Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.

Pečené bataty do chrumkava

Sladké zemiaky alebo bataty sú už aj v slovenských kuchyniach obľúbenou pochúťkou. Zvyknú sa pripravovať najmä dvomi spôsobmi: ako hranolky alebo pečené v rúre.

Postup si treba zvoliť podľa toho, či chcete zdravšiu, teda pečenú alebo fritovanú verziu. Pečené bataty sú aj jednoduchšie na prípravu. Treba však dodržať pár dôležitých zásad a výsledok sa isto podarí.

  • Čas prípravy v min 70
  • Čas pečenia v min 30
  • Počet porcií 4

Asi najdôležitejšou je predmáčanie sladkých zemiakov, aby pustili nadbytočný škrob a zostali po upečení krásne chrumkavé. Potom je tiež podstatné správne namiešať koreniacu zmes s krupicou, aby mali batáty vynikajúcu chuť.

Ukážeme si presne ako postupovať a aké všetky zásady dodržať, aby vaše bataty boli dokonale chrumkavé. Ale ak by ste mali chuť na klasické pečené zemiaky na papieri, tu je recept. Alebo prípadne by ste si dali zeleninovú polievku, tu sú recepty na výber. A tu sú zapekané batáty so smotanou a bryndzou.

Ako upiecť bataty do chrumkava

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 2 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 3 polievkové lyžice - krupica
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie pečené bataty do chrumkava podľa overeného receptu

Ako upiecť bataty do chrumkava, postup receptu

Ingrediencie: 4 batáty, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 3 polievkové lyžice krupice, 1 kávová lyžička červenej mletej papriky, 1 kávová lyžička mletého nového korenie, 1 kávová lyžička soli,  podľa chuti rozmarínu.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Bataty - šúpanie

Bataty dôkladne očistíme a ošúpeme.

2. Krájanie

Nakrájame ich na hrubšie hranolčeky.

3. Predmáčanie

Bataty namočíme na pol hodinu do studenej vody.

4. Obaľovacia zmes

Pripravíme si obaľovaciu zmes: Krupicu zmiešame so soľou, červenou mletou paprikou, novým korením a mletým rozmarínom.

5. Pečenie

Bataty obalíme v zmesi, pridáme olivový olej a pečieme na 180 stupňov asi pol hodinu, kým nebudú krásne ružové.

Dobrú chuť.  Ak by ste prípadne mali chuť na bataty s bryndzou, tu je recept.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty