Nákupný zoznam

Najlepšia zemiaková kaša, RECEPT ako pripraviť dokonalú kašu

06.07.2020

  • 5.0/5

Najlepšia zemiaková kaša. Recept ako pripraviť dokonalú zemiakovú kašu vám prináša Dobrá kuchyňa. Nech sa páči, vyskúšajte.

Najlepšia zemiaková kaša, rýchly, jednoduchý a chutný recept

Zemiaková kaša. Fantastická príloha pre deti aj dospelých. Chutná zemiaková kaša úžasne ladí s vyprážaným rezňom, je však skvelá k rôznym omáčkam, zeleninovým jedlám.

Vyskúšajte recept ako pripraviť dokonalú zemiakovú kašu so značkou Dobrá kuchyňa.

K zemiakovej kaši sa hodí aj najlepšie šťavnaté ražniči z bravčového mäsa

Chutná zemiaková kaša, recept ako pripraviť dokonalú zemiakovú kašu

  • Čas prípravy kaše: 10 minút
  • Čas varenia zemiakov: 15-20 minút
  • Počet porcií: 5-6

Najlepšia zemiaková kaša. Recept ako pripraviť dokonalú zemiakovú kašu vám prináša portál Dobrá kuchyňa. Skvelá príloha pre celú rodinu. Dobrú chuť vám želáme.

Ak si chcete pripraviť dokonalú zemiakovú kašu je dôležité zvoliť vhodný druh zemiakov, a to také, ktoré sa po uvarení rozsypávajú, roztopené maslo a hlavne horúce mlieko.

Potom stačí už iba zemiaky dôkladne rozštuchať, najlepšie ručne. Zemiakovú kašu môžete aj jemne prešľahať, opatrne však, aby ste ju neprešľahali.

Vyskúšajte aj pochúťku najlepšia cigánska pečienka, recept na cigánsku pečienku

Fantastická zemiaková kaša, ktorú si zamilujete

(na 5-6 porcií)


Ingrediencie

  • 3,5 dl - mlieko
  • 1 kg - zemiaky
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 100 g - maslo
Najlepšia zemiaková kaša, RECEPT ako pripraviť dokonalú kašuAutor - Nela

Vynikajúca zemiaková kaša - postup receptu

Ingrediencie: 1 kg zemiakov, 3-3,5 dl horúceho mlieka (najlepšie plnotučného),100 g roztopeného 82% masla, soľ (podľa chuti)

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Dôkladne ich prepláchneme v studenej vody, aby sme ich zbavili škrobu. Do hrnca pridáme zemiaky, zalejeme vodou 3 cm nad okraj, pridáme lyžičku soli.
  2. Potom zemiaky prikryjeme a varíme ich do mäkka. Trvá to približne 15-20 minút. Je dôležité, aby boli mäkké, potrebujeme ich dobre rozštuchať. Iba tak získame chutnú zemiakovú kašu. Uvarené zemiaky scedíme.
  3. Zemiaky s roztopeným maslom štucháme a postupne pridávame aj horúce mlieko podľa potreby. Zemiaky štucháme do požadovanej krémovej konzistencie. Mlieka pridáme toľko, akú hustú kašu si chceme pripraviť. 
  4. Zemiakovú kašu môžeme na konci aj vyšľahať, bude ešte nadýchanejšia. Dávame však pozor, aby sme ju neprešľahali. Zemiakovú kašu po príprave ihneď podávame, vtedy chutí najlepšie. Je krémová aj lahodná.

Tip Dobrej kuchyne: Ak chceme zemiakovú kašu ešte krémovejšiu, pridáme ďalšie maslo. Chceme zemiakovú kašu redšiu? Doplníme ešte mlieko. Maslo musí byť vždy roztopené a mlieko horúce, inak by sa kaša ochladila a stuhla. 

Dobrú zemiakovú chuť.

Vybrali sme pre vás najlepšia zemiaková kaša s bonusom na záver, recept kuchyne portálu Ženy v meste
Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče