Ponúkame jednoduchý recept na vynikajúce chrumkavé koláčiky, ktoré voňajú po škorici a skrývajú v sebe sladké prekvapenie v podobe čokolády a brusníc. Vaše deti ich budú zbožňovať a čo je najlepšie, postup nie je náročný a môžu ich pripraviť takmer samé :)
Zmäknuté maslo rozmiešame s cukrom (aj trstinový aj biely) takmer do peny. Pridáme vajíčka.
Hladkú múku preosejeme, pridáme do misy k maslovej zmesi. Rovnako dáme aj soľ, perníkové korenie a pol lyžičky prášku do pečiva a premiešame.
Brusnice a čokoládu nasekáme na malé kúsky a pridáme do cesta. Plech vystelieme papierom na pečenie, lyžicou robíme kôpky/ koláčiky. Na vrch vtlačíme ešte brusnice aj čokoládu. Rúru rozohrejeme na 180 °C, pečieme do zhnednutia približne 12 minút.
Určite stojí za vyskúšanie - z cesta urobiť guľôčky, položiť na plech a piecť. Cookies sa "rozlejú" a sú vizuálne krajšie.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.