Nákupný zoznam

Najlepšia hŕstková polievka podľa receptu starých mám

24.05.2021 | Autor: Slávka

Hŕstková polievka, overený postup, tradičná chuť podľa receptu našich starých mám. Vyskúšajte recept webu Dobrá Kuchyňa.

Hŕstková polievka, overený postup, tradičná chuť podľa receptu našich starých mám. Vyskúšajte recept webu Dobrej Kuchyne.

Hŕstková polievka overený recept, tradičná chuť

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 60 minút
  • Počet porcií: 6

Vyskúšajte aj výbornú hŕstkovú polievku webu Ženyvmeste.sk

Za hrsť toho, za hrsť toho, za hrsť tamtoho. Ako už aj názov správne napovedá, princíp hŕstkovej polievky spočíva v tom, že obsahuje z každého niečo a spolu vytvára nezameniteľnú chuť.

Ba čo viac, hlavnými hráčmi sú strukoviny a krúpy, všetko super zdravé ingrediencie.

Dá sa každopádne kúpiť aj hotová, už namiešaná surovinová zmes, ale pokojne zájdite do svojej špajze a isto tam nájdete všetko potrebné.

Pomocou fotoreceptu pod značkou Dobrá kuchyňa si ľahko a jednoducho pripravíte túto skvelú polievku, ktorú poznali už naše staré matere. Tu je zase naša fit šošovicová polievka.

Máme pre vás aj recept na najlepšiu šošovicovú polievku od babičky.  A tu je cesnaková polievka. Tu je aj recept na fazuľovú polievku s údeným mäsom a klobásou.

Najlepšia Hŕstková polievka - ingrediencie

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 3 polievkové lyžice - olivový olej
  • 1 kávová lyžička - mletá červená paprika
  • 2 polievkové lyžice - hladká múka
  • 5 guličiek - nové korenie
  • 1 hrsť - šošovica
  • 1 ks - menšia cibuľa
  • 1/2 buľvy - zeler
  • 1 hrsť - jačmenné krúpy
  • 1 hrsť - suchý hrach
  • 2 ks - menšie mrkvy
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia hŕstková polievka podľa receptu starých mám

Tradičná hŕstková polievka - postup receptu

Ingrediencie na 6 porcií: za hrsť suchého hrachu, za hrsť šošovice, za hrsť bielej menšej fazule, za hrsť jačmenných krúp, 2 menšie mrkvy pol buľvy zeleru, soľ - podľa chuti, 5 guličiek nového korenia, 5 čierneho korenia, 1 menšia cibuľa, 3 PL oleja, 1 KL červenej mletej papriky, 2 PL hladkej múky.

  1. Strukoviny si vopred namočíme aspoň na 4 hodiny, môže byť však aj celú noc. Dáme do vody a varíme spolu s guličkami korenia, dochutené soľou. Po asi 20 minútach pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler a ďalej varíme.
  2. Skontrolujeme, či sú už strukoviny aj koreňová zelenina takmer mäkké. Ak áno, pridáme krúpy a varíme ďalších 15 minút.
  3. Nasleduje už len príprava zápražky. Na oleji krátko smažíme múku, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a ešte chvíľu pražíme, kým nezmäkne. 
  4. Posypeme červenou mletou paprikou a okamžite zalejeme vodou (Dolievame ju postupne, aby nám vznikla hustejšia kašička bez hrčiek). Nalejeme do polievky, necháme prevrieť. Ak treba ešte dosolíme a máme hotovo.

Dobrú chuť. A tu je klasická tekvicová polievka.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty