Nákupný zoznam

Voňavé pečené rebierka na pive a cibuli, fotoRECEPT

16.02.2021 | Autor: -

  • 5.0/5

Voňavé pečené rebierka na pive a cibuli. Fotorecept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Želáme vám dobrú chuť.

Najlepšie pečené rebierka s pivom a cibuľou, jednoduchý recept

Skvelé bravčové rebierka na pive a cibuli pečené v rúre. Jednoduchá príprava, úspech zaručený. Upečte si s nami vynikajúce voňavé bravčové rebierka so značkou Dobrá kuchyňa. Garantujeme, že si pochutíte.

Fantastické bravčové rebierka pečené na pive a cibuli výborne ladia s dusenou hlávkovou kapustou na karameli a chutnými opekanými zemiakmi. Vyskúšajte. Neskutočná dobrota. Recepty na smaženú kapustu a pečené zemiaky nájdete v odklikoch nižšie. Zemiaky si môžete upiecť v rúre súčasne s rebierkami. Želáme vám dobrú chuť.

Ak chceme bravčové rebierka chrumkavejšie, ku koncu pečenia ich odkryjeme a približne 10 minút dopekáme na funkcii gril. Opatrne však, mäsko kontrolujeme, aby sa príliš nevysušilo.

Výborná príloha z hlávkovej kapusty najlepšia dusená kapusta na karameli

Vynikajúce pečené rebierka na pive a cibuli, ktoré si obľúbite

  • Čas prípravy: 20
  • Čas pečenia: 1,5-2 hodiny (podľa potreby, veľkosti rebierok)
  • Počet porcií: 5-6

Pečené bravčové rebierka sa tešia veľkej obľube. Sú nenáročné na prípravu, mäsko je po upečení šťavnaté a veľmi chutné. Rebrá pečené v rúre chutia úžasne. Inšpirujte sa našim receptom - najlepšie pečené rebierka s pivom a cibuľou.

Jednoduché a chutné jedlá s podrobnými fotoreceptami, to sú recepty webu Dobrá kuchyňa. Máme bohaté skúsenosti s varením, ale aj pečením. Chceme sa preto s vami podeliť, aby ste sa mohli inšpirovať. Našou snahou je variť z dostupných surovín, tradične, ale aj moderne, zdravšie, predovšetkým, aby vašim rodinám chutilo. 

Skvelé pečené zemiaky fantastické zemiaky pečené v rúre na papieri

Fantastické bravčové rebierka s pivom a cibuľou, pečené v rúre

(Na 5-6 porcií)


Ingrediencie

  • 4-6 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 ks - bobkový list
  • 500 ml - pivo
  • 3 ks - väčšia cibuľa
  • 1 podľa chuti - celá alebo drvená rasca
  • 4 polievková lyžica - olivový olej alebo olej
  • 1 kg - mäsité rebrá
Poslať ako nákupný zoznam

Voňavé pečené rebierka na pive a cibuli, fotoRECEPTAutor - Nela

Bravčové rebrá pečené na pive, cibuli a cesnaku - postup receptu

Ingrediencie: 5-6 porcií mäsitých bravčových rebier - cca 1 kg (1 porcia približne 150-200 g), 3 ks väčšia cibuľa, 4-6 stúčikov cesnaku (podľa chuti), 500 ml piva (môžeme zvoliť klasické, alebo aj tmavé), 1 ks bobkový list na olejovú marinádu: 4 polievkové lyžice olivového oleja (oleja), soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, drvená alebo celá rasca podľa chuti, trochu kurkumy (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) - korenie podľa chuti, alebo iné obľúbené korenie - bravčové pečené, pečené rebierka, pečená krkovička a pod.

Tip pre vás

[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu. Teraz v 50-percentnej ZĽAVE kúpite tu:]

  1. Bravčové rebrá dobre umyjeme, dôkladne osušíme. Pripravíme si marinádu z oleja a korenia, spolu premiešame. Takto pripravenou marinádou potrieme bravčové rebierka z každej strany. Mäso necháme marinovať v chlade na pár hodín, najlepšie cez noc.
  2. Do zapekacej misy alebo pekáča poukladáme odležané bravčové rebierka, pridáme očistenú, na plátky nakrájanú cibuľu, očistený celý cesnak, bobkový list a polejeme obľúbeným pivom izbovej teploty. Pekáč si prikryjeme alobalom, rebierka dáme piecť.  
  3. Alobal je veľmi dôležitý, aby sa rebierka pri pečení nevysušili. Takto pripravené bravčové rebrá pečieme pri teplote 160 oC približne 1,5 hodiny do mäkka. Dĺžka pečenia rebier záleží od rúry a veľkosti (mäsitosti) rebier. Nepečieme ich pridlho, aby neboli suché.
  4. Keď chceme rebierka chrumkavejšie, 15 minút pred koncom pečenia ich môžeme odkryť a na funkcii gril dopiecť. Hotové pečené rebierka na pive podávame s kapustou hlávkovou či kyslou, knedľou, opekanými zemiakmi, alebo aj s chlebom, kyslou uhorkou.

Tip Dobrej kuchyne: Milujete pálivé? K pečeniu bravčových rebierok pridajte nakrájanú chilli papričku, alebo mäsko jednoducho okoreňte chilli korením.

Dobrú delikátnu chuť.

Vyskúšajte aj vynikajúca šťavnatá krkovička na čiernom pive, top recept  portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče