AMC
Nákupný zoznam

Domáca tatárska omáčka

02.09.2022 | Autor: Denča

Skvelý recept na domácu tatársku omáčku, nebudete ju už robiť ináč.

Človek by ani nečakal, že sa recepty na domácu tatársku omáčku budú tak veľmi líšiť. Zo žĺtka, z varených vajec, s olejom či bez neho, bez vajec, všetko rovnakej teploty, olej pridávať pomaly, mixovať mixérom alebo zásadne miešať ručne. A teraz si vyberte. Pre mňa je to jednoduché, pretože som si recept a postup na tú najlepšiu tatársku už vybrala. Vyskúšajte ho tiež! Alebo vyskúšajte recept na jogurtový dresing na gyros.


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 2 ks - kyslá uhorka strednej veľkosti
  • 1 kávová lyžička - horčica
  • 1 ks - surové vajce
  • 2 dcl - olej
Poslať ako nákupný zoznam



Domáca tatárska omáčka

1. Majonéza

Základom tatárskej omáčky je majonéza, ktorú urobíme z 5 základných ingrediencií - zmiešame vajce s lyžičkou horčice, pridáme mleté čierne korenie, soľ. Mixérom mixujeme a pomaly (takmer po kvapkách) pridávame olej (množstvo oleja prispôsobíme želanej hustote).

2. krok

Do majonézy pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, uhorky a na zriedenie použijeme uhorkovú šťavu. Ručne premiešame a necháme vychladiť.

3. Tip

Ak si omáčku doladíte presne podľa svojej chuti, zamilujete si ju. Dokonale sa hodí ku vereným zemiakom, a nepotrebujete nič iné.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty