Človek by ani nečakal, že sa recepty na domácu tatársku omáčku budú tak veľmi líšiť. Zo žĺtka, z varených vajec, s olejom či bez neho, bez vajec, všetko rovnakej teploty, olej pridávať pomaly, mixovať mixérom alebo zásadne miešať ručne. A teraz si vyberte. Pre mňa je to jednoduché, pretože som si recept a postup na tú najlepšiu tatársku už vybrala. Vyskúšajte ho tiež! Alebo vyskúšajte recept na jogurtový dresing na gyros.
Základom tatárskej omáčky je majonéza, ktorú urobíme z 5 základných ingrediencií - zmiešame vajce s lyžičkou horčice, pridáme mleté čierne korenie, soľ. Mixérom mixujeme a pomaly (takmer po kvapkách) pridávame olej (množstvo oleja prispôsobíme želanej hustote).
xxxx
Do majonézy pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, uhorky a na zriedenie použijeme uhorkovú šťavu. Ručne premiešame a necháme vychladiť.
Ak si omáčku doladíte presne podľa svojej chuti, zamilujete si ju. Dokonale sa hodí ku vereným zemiakom, a nepotrebujete nič iné.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk