Fantastický mäkkučký čokoládový veniec, recept na chutný koláčik. Autorka receptu a foto: Ivka
Veľmi chutný čokoládový veniec z kysnutého cesta. Vyskúšajte ho aj vy podľa receptu z webu Dobrá kuchyňa.
Receptov na čokoládové koláče nie je nikdy dosť. V našom recepte tvorí dôležitú ingredienciu biely jogurt.
Vďaka nemu je koláč mäkký a vláčny aj na druhý deň. Pokiaľ vám, samozrejme, nezmizne zo stola ihneď.
Upečte si sladký kakaový veniec podľa overeného receptu z dielne portálu Dobrá kuchyňa.
A zaspomínajte si detstvo - na vynikajúcu chuť jemného pečiva v kombinácii s horkým kakaom a vŕzgajúcim cukrom pod zubami.
Vyskúšajte aj náš recept na rýchly čokoládový koláč za 15 minút
(na 10 kúskov)
Ingrediencie: trstinový cukor 6 PL, hladká múka 375 g, práškový cukor podľa chuti, biely jogurt 100 g, kakao 5 polievkové lyžice, čerstvé droždie 20 g, mllieko 1 dl, vajce 1 ks, maslo alebo olej 3 polievkové lyžice, soľ štipku.
Do 1 dcl vlažného mlieka pridáme 1 čajovú lyžičku cukru a droždie. Na teplom mieste necháme vzísť kvások. Trvá to cca 10-15 minút.
Do misky dáme múku, vajíčko, jogurt, štipku soli, 2 PL cukor, roztopené maslo a kvások. Za pomoci kuchynského robota alebo ručne vymiesime cesto. Pokiaľ sa vám zdá cesto príliš riedke, postupne ešte pridávame múku. Nie však veľa. Radšej menej, aby cesto nebolo príliš tuhé. Keď sa cesto odliepa od stien misky, cesto je správne vymiesené. misku prikryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste cca 2 hodiny. Až kým cesto zdvojnásobí svoj objem.
Hotové cesto poprášime múkou. Misku prikryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou. zabezpečíme, aby sa k cestu nedostal vzduch. Necháme kysnúť na teplom mieste cca 2 hodiny, až kým nezdvojnásobí svoj objem.
Medzitým si pripravíme plnku. V miske si rozmiešame 3 PL olej, 5 PL kakao a 4 PL cukor. Zmes by nemala byť veľmi tuhá, ani príliš riedka. Aby sa nám ľahko rozotierala, ale zároveň, aby nám príliš nevytekala. Ak sa vám zdá hustá, pridajte olej a ak naopak riedka, pridajte kakao.
Keď už máme cesto vykysnuté, vyklopíme ho na múkou posypanú dosku a premiesime rukami. Pomocou valčeka cesto rovaľkáme na obdĺžnik na cca 0,5 - 1 cm hrúbku. Na celú plochu navrstvíme plnku a zvinieme na závin.
Závin v strede pozdĺžne narežeme a prepletáme. Nakoniec ho spojíme do tvaru kruhu. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre cca 15 minút pri 190 stupňoch, až kým veniec nemá zlatistú farbu. Necháme vychladnúť a podávame posypaný práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj recept na skvelú domácu čokoládu webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.