Nákupný zoznam

Najlepší kurací steak, rýchly RECEPT

02.07.2020

  • 3.8/5

Najlepší šťavnatý kurací steak. Rýchly a jednoduchý recept na steak z vykostených kuracích stehien so značkou Dobrá kuchyňa. Garantujeme, že si pochutíte.

Vynikajúci kurací steak z vykostených stehien, jednoduchý a rýchly recept

Mäsko z vykostených kuracích stehien je veľmi obľúbené, pretože je šťavnaté a chutné. Pripravte si s nami skvelý steak z kuracieho mäsa. Najlepší šťavnatý steak so značkou Dobrá kuchyňa chutí fantasticky. Vyskúšajte, určite si pochutíte.

Pripravili sme pre vás recept na minútku z bravčového karé, jednoduchý a chutný steak z bravčového mäsa

Skvelý steak z vykostených kuracích stehien

  • Čas prípravy: 20
  • Počet porcií: 4

Najlepší šťavnatý kurací steak. Rýchla a jednoduchá príprava, úspech zaručený. Recepty aj pre začiatočníkov. Varte s Dobrou kuchyňou.

Na prípravu steaku z vykostených kuracích stehien potrebujete maximálne 20 minút. Náš skvelý a jednoduchý recept  určite vyskúšajte, pochutí si celá rodina, aj keď vás prekvapí návšteva.

Vyskostené kuracie stehná v olejovej marináde môžete v chladničke skladovať aj zopár dní. Takto získa mäso na chuti. Je však dôležité, aby malo dostatok oleja, ktorý ho konzervuje. Potom vám postačí iba zopár minút na opečenie a odležanie, a dokonalý kurací steak môžete podávať.

Šťavnatý kurací steak výborne ladí s opekanými zemiakmi, hranolkami, ryžou, pri fit verzii s rôznymi zeleninovými šalátmi či dusenou zeleninou. Dobrú chuť so značkou Dobrá kuchyňa vám prajeme.

Vyskúšajte aj recept najlepšia cigánska pečienka, ktorú si zamilujete

Najlepší šťavnatý kurací steak

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 6-8 polievková lyžica - olej
  • 1 podľa chuti - drvená rasca
  • 4 ks - vykostené kuracie stehná
  • 1 podľa chuti - sušený cenak
Najlepší kurací steak, rýchly RECEPTAutor - Nela

Fantastický šťavnatý steak z kuracieho mäsa - postup receptu

Ingrediencie: 4 ks väčšie plátky vykostených kuracích stehien na marinádu: 4 polievkové lyžice oleja, podľa chuti - soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, drvená rasca, kurkuma, sušený cesnak alebo iné obľúbené korenie (bravčové pečené, grilovacie korenie, cigánska pečienka) na opekanie: olej podľa potreby

  1. Plátky z vykostených kuracích stehien (bez kože) umyjeme, odstránime mastnejšie časti, dôkladne vysušíme. Pridáme marinádu, ktorú si pripravíme z oleja zmiešaného s obľúbeným korením. Dobre vmasírujeme do mäsa.
  2. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme 2 polievkové lyžice oleja a opatrne vložíme kuracie plátky. Najprv ich opekáme na maxime 1-2 minúty, potom teplotu znížime a mäsko dopekáme pokiaľ nezíska zo spodu zlatistú farbu.
  3. Steak z vykostených kuracích stehien potom otočíme a postup opakujeme aj z druhej strany. Po upečení ho vyberieme a necháme odležať cca 3 minúty. Je to dôležité, pretože keď sa mäso odleží, steak bude oveľa jemnejší.
  4. Kurací steak výborne ladí so zelerovými hranolkami, ktoré sú veľmi chutné a zdravé. Aj tento recept nájdete na webe Dobrá kuchyňa v najbližšej dobe. Šťavnatý kurací steak chutí fantasticky aj s čerstvou či dusenou zeleninou.
  5. Ak máme málo času, veľký hlad, no a nechceme ani pribrať, na konci opekania kuracieho steaku pridáme hrsť čerstvého špenátu, ktorý potrebuje restovať iba malú chvíľu. Stačí, aby listy zmäkli. Skvelý fit obed za pár minút.

Tip Dobrej kuchyne: Plátky z vykostených kuracích stehien v marináde je dobré nechať odležať v chlade aspoň 30 minút, najlepšie však na pár hodín. Kuracie steaky tak budú oveľa chutnejšie a jemnejšie. Pripravte si dokonalý kurací steak.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás recept na šťavnatý kurací steak kuchyne portálu Ženy v meste
Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče