Nákupný zoznam

Fantastická hokkaido polievka na kyslo, overený recept

03.11.2021 | Autor: Ivka

Hokkaido polievka na kyslo. Overený recept na fantastickú polievku webu Dobrá Kuchyňa. Pripravte si ju s nami.

Fantastická hokkaido polievka na kyslo, overený recept. Autorka receptu a foto - Ivka

Kyslá hokkaido polievka. Overený recept na fantastickú polievku webu Dobrá Kuchyňa. Pripravte si ju s nami.

Hokkaido polievka na kyslo, overený recept

  • Čas prípravy v minútach - 25
  • Čas varenia v minútach - 20
  • Počet porcií - 8
  • Autor jedla - Ivka

Táto zdravá a vynikajúca polievka k vám priveje farebnosť jesenných dní.

Ak neviete povedať nie sladkej chuti hokkaido, inšpirujte sa receptom z dielne portálu Dobrá kuchyňa.

Doprajte si vitamíny aj v takejto chutnej podobe.

Vyskúšajte aj recept na hokkaido polievku webu Ženy v meste A tu je recept na pečenú hokkaido polievku. Tu je aj naša jednoduchá hokkaido polievka. Skúste aj recept na pyré z Hokkaido tekvice.

Ingrediencie na kyslú hokkaido polievku

(na 8 porcií)


Ingrediencie

  • 1 ks menšia - tekvica hokkaido
  • 1 ks - cibuľa
  • 1 sušený - podľa chuti - zázvor
  • 1 sušený, alebo čerstvý - cesnak
  • 1 podľa chuti - olivový olej
  • 1 ks väčšia - mrkva
  • 0 podľa potreby - citrónová kôra
  • 1 ks - citrón
  • 200 ml - smotana na varenie
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastická hokkaido polievka na kyslo, overený recept

Kyslá hokkaido polievka, postup receptu

Ingrediencie: 1 ks  menšia tekvica hokkaido, 1 ks väčšia mrkva, 4 ks zemiaky, 1 ks cibuľa, olivový olej, 200 ml smotana na varenie, 1 ks citrón. Podľa chuti na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, sušený zázvor, sušený cesnak (aj čerstvý), mletý muškátový oriešok.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pripravíme si mrkvu, zemiaky i hokkaido

Najprv si očistíme mrkvu a zemiaky, narežeme ich na malé kocky. Hokkaido očistíme iba od semiačok a stopky, použijeme ju celú so šupkou. (Je v nej totiž najviac vitamínov.) Nakrájame ju takisto na kocky.

2. Orestujeme si cibuľu

Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a na olivovom oleji ju orestujeme. Potom pridáme nakrájanú zeleninu, ďalej soľ, peper, cesnak, zázvor a chvíľu spolu orestujeme.

3. Zalejeme vodou a pridáme smotanu

Zaleje vodou tak, aby bola zelenina zakrytá. Dolejeme smotanu na varenie. Vďaka tomu sa nám polievka nezrazí.

4. Zeleninu rozmixujeme

Privedieme do varu a varíme, až kým nebude zelenina mäkká. Stiahneme ju z ohňa. Tyčovým mixérom potom polievku rozmixujeme do hladka.

5. Pridáme aj šťavu z citróna

Do misky odoberieme cca jednu naberačku rozmixovanej polievky a prilejeme do nej šťavu z jedného citróna. Ak máte radi kyslejšiu polievku, pridajte viac šťavy podľa chuti. Citrón sa výborne hodí k chuti zázvoru a polievka tak dostane exotickejšiu chuť.

6. Polievku doladíme

Polievku z misky potom vlejeme späť do hrnca a premiešame. Vďaka takémuto postupu sa nám nezrazí. Už ju nevaríme. Nakoniec pridáme muškátový oriešok podľa chuti.

7. Pridáme aj balsamico

TIP: Sladko-kyslosť polievky skvele doplní krémové balsamico. Výborne sa do nej hodia krutóny z opečeného chleba, ale aj sušené jabĺčka.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na kyslú tekvicovú polievku

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty