Karí zemiaky, overený recept na fantastické jedlo. Autorka receptu a foto - Andrea
Najlepšie karí zemiaky, overený recept na fantastické jedlo či prílohu. Stačia vám len zemiaky, olej a korenie. Vyskúšajte novinku webu DobráKuchyňa.sk.
Vyskúšajte zemiaky na orientálny spôsob.
Sú výbornou prílohou, či už k mäsu alebo len tak samotné s dobrým dressingom, či šalátom.
Na tento recept potrebujete len 4 ingrediencie a je veľmi jednoduchý.
Máme pre vás aj recept na fantastické pečené zemiaky, A tu je aj náš recept na gazdovské zemiaky.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 1 kg drobných zemiakov (varný typ „B“), 3 PL oleja (repkový, kokosový, alebo olivový), 1 PL mletej kurkumy, 2 PL kari korenia, soľ, čierne korenie (čerstvo mleté).
1. Umyjeme zemiaky
Zemiaky nešúpeme, ale dôkladne umyjeme.
2. Uvaríme ich asi pol hodinu
Dáme ich variť na zhruba 25-30 minút, kontrolujeme vidličkou.
3. Uvarené ich necháme vychladnúť
Keď sú uvarené, zlejeme vodu, necháme pár minút vychladnúť.
4. Zemiaky dáme na plech
Uvarené zemiaky rozložíme na plech, použijeme papier na pečenie.
5. Pripravíme si zmes
Zatiaľ si pripravíme jednoduchú koreninovú zmes z oleja, kurkumy a kari korenia. Soľ a čierne korenie v tomto momente nepridávame!
6. Rozlejeme na zemiaky
Túto zmes rozlejeme na zemiaky, premiešame ich.
7. Roztlačíme ich vydličkou
Následne roztlačíme vidličkou.
8. Dáme zapiecť do rúry
Takto roztlačené a okorenené zemiaky dáme piecť na horkovzduch pri 160 stupňoch pečieme 30 minút.
9. Okoreníme a dochutíme bylinkami
Po upečení osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. Kto má rád použije čerstvé bylinky na dochutenie.
10. Servírujeme
Môžeme podávať!
Dobrú chuť.
Máme pre vás recept na najlepšie pečené zemiaky v rúre na papieri
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.