Fašírky z diviny podľa receptu skúseného poľovníka. Foto - Slávka
Pripríprave fašírok je najčastejšie využívané bravčové mleté, no niekto rád experimentuje. Ak máte k dispozícii divinové mäso, napríklad jelenie alebo diviačie, skúste si pripraviť fašírky z tohto druhu mäsa, sú vynikajúce.
Divinové mäso môže byť tuhšie, preto je dobré nechať ho pred prípravou fašírok napácovať. To znamená naložiť aspoň na 12 hodín do oleja a tiež cesnaku a čierneho mletého korenia. Soľ nie, tá by len odobrala tekutinu a šťavnatosť z mäsa. Soliť sa bude až neskôr.
Ďalšou dôležitou vecou je trafiť presný pomer mäsa, vajíčok a tiež pečiva. Na každé kilo mäsa treba aspoň 4 až 5 vajíčok podľa ich veľkosti.
A samozrejme, nedá sa použiť akýkoľvek druh starého suchého pečiva. Najlepšie sú toasty, avšak z klasickej bielej múky, pri nich najlepšie vynikne chuť diviny. Tak poďme skúsiť divinové fašírky. A ako prílohu vyskúšajte zemiakovú kašu. Pripravte si podľa overeného receptu aj balkánske čevabčiči - kliknite.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: divinové mäso 1 kg, biele toastové pečivo 4 ks, cibuľa 1 ks, mlieko 2 dcl, cesnak 3 strúčiky, hladká múka 50 g, kyslá smotana 250 ml, starší chlieb alebo pečivo 4 plátky/kusy, strúhanka 3 polievková lyžica, nastrúhaný obľúbený syr 2 plné hrste, plnotučné mlieko 1 dcl, kuracie mäso 400 g, biele korenie 1 podľa chuti, vajcia 4 ks, masť 50 g, bravčová masť, maslo alebo olej 3 polievkové lyžice, čierne korenie mleté 1 kávová lyžička, olej 2 polievkové lyžice, soľ 1 kávová lyžička, tacos placky 4 ks.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Pomleté mäso, ktoré sme predtým napácovali (v oleji, cesnaku a korení), zmiešame s vajíčkami a tiež nasekanou cibuľkou. Už môžeme pridať aj soľ.
Dôkladne premiešame.
Pridáme ešte pečivo, namočené v mlieku.
Z mäsovej zmesi urobíme guľky a obalíme ich v strúhanke. Fašírky opekáme do zlatista na masti.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj základný recept na fašírky webu Ženy v meste
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Výborný pizza závin z kysnutého cesta, ktorý sa hodí na obed, večeru či desiatu do školy.
Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.
Ten najlepší tradičný podplamenník podľa originálneho receptu. Stáročia overená chuť skvelého podplamenníku.
Recept na najlepší makový, alebo tvarohový kysnutý závin od babičky. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.