AMC
Nákupný zoznam

Fašírky z diviny podľa receptu skúseného poľovníka

25.04.2022 | Autor: Slávka

Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.

Fašírky z diviny podľa receptu skúseného poľovníka. Foto - Slávka

Tieto fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.

Pripríprave fašírok je najčastejšie využívané bravčové mleté, no niekto rád experimentuje. Ak máte k dispozícii divinové mäso, napríklad jelenie alebo diviačie, skúste si pripraviť fašírky z tohto druhu mäsa, sú vynikajúce.

Fašírky z diviny, overený recept

Divinové mäso môže byť tuhšie, preto je dobré nechať ho pred prípravou fašírok napácovať. To znamená naložiť aspoň na 12 hodín do oleja a tiež cesnaku a čierneho mletého korenia. Soľ nie, tá by len odobrala tekutinu a šťavnatosť z mäsa. Soliť sa bude až neskôr.

Ďalšou dôležitou vecou je trafiť presný pomer mäsa, vajíčok a tiež pečiva. Na každé kilo mäsa treba aspoň 4 až 5 vajíčok podľa ich veľkosti.

A samozrejme, nedá sa použiť akýkoľvek druh starého suchého pečiva. Najlepšie sú toasty, avšak z klasickej bielej múky, pri nich najlepšie vynikne chuť diviny. Tak poďme skúsiť divinové fašírky.  A ako prílohu vyskúšajte zemiakovú kašu. Pripravte si podľa overeného receptu aj balkánske čevabčiči - kliknite.

Divinové fašírky

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 2 dcl - mlieko
  • 3 ks - cesnak
  • 50 g - hladká múka
  • 250 ml - kyslá smotana
  • 4 plátky/kusy - starší chlieb alebo pečivo
  • 3 polievková lyžica - strúhanka
  • 2 plné hrste - nastrúhaný obľúbený syr
  • 1 dcl - plnotučné mlieko
  • 400 g - kuracie mäso
  • 1 kg - divinové mäso
  • 4 ks - biele toastové pečivo
Poslať ako nákupný zoznam



Fašírky z diviny podľa receptu skúseného poľovníka

Fašírky z diviny, postup receptu

Ingrediencie: divinové mäso 1 kg, biele toastové pečivo 4 ks, cibuľa 1 ks, mlieko 2 dcl, cesnak 3 strúčiky, hladká múka 50 g, kyslá smotana 250 ml, starší chlieb alebo pečivo 4 plátky/kusy, strúhanka 3 polievková lyžica, nastrúhaný obľúbený syr 2 plné hrste, plnotučné mlieko 1 dcl, kuracie mäso 400 g, biele korenie 1 podľa chuti, vajcia 4 ks, masť 50 g, bravčová masť, maslo alebo olej 3 polievkové lyžice, čierne korenie mleté 1 kávová lyžička, olej 2 polievkové lyžice, soľ 1 kávová lyžička, tacos placky 4 ks.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Mäsová zmes

Pomleté mäso, ktoré sme predtým napácovali (v oleji, cesnaku a korení), zmiešame s vajíčkami a tiež nasekanou cibuľkou. Už môžeme pridať aj soľ.

2. Miesenie

Dôkladne premiešame.

3. Pečivo

Pridáme ešte pečivo, namočené v mlieku.

4. Opekanie

Z mäsovej zmesi urobíme guľky a obalíme ich v strúhanke. Fašírky opekáme do zlatista na masti.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj základný recept na fašírky webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty