Fašírky z diviny podľa receptu skúseného poľovníka. Foto - Slávka
Pripríprave fašírok je najčastejšie využívané bravčové mleté, no niekto rád experimentuje. Ak máte k dispozícii divinové mäso, napríklad jelenie alebo diviačie, skúste si pripraviť fašírky z tohto druhu mäsa, sú vynikajúce.
Divinové mäso môže byť tuhšie, preto je dobré nechať ho pred prípravou fašírok napácovať. To znamená naložiť aspoň na 12 hodín do oleja a tiež cesnaku a čierneho mletého korenia. Soľ nie, tá by len odobrala tekutinu a šťavnatosť z mäsa. Soliť sa bude až neskôr.
Ďalšou dôležitou vecou je trafiť presný pomer mäsa, vajíčok a tiež pečiva. Na každé kilo mäsa treba aspoň 4 až 5 vajíčok podľa ich veľkosti.
A samozrejme, nedá sa použiť akýkoľvek druh starého suchého pečiva. Najlepšie sú toasty, avšak z klasickej bielej múky, pri nich najlepšie vynikne chuť diviny. Tak poďme skúsiť divinové fašírky. A ako prílohu vyskúšajte zemiakovú kašu. Pripravte si podľa overeného receptu aj balkánske čevabčiči - kliknite.
(na 4 porcie)
Ingrediencie: divinové mäso 1 kg, biele toastové pečivo 4 ks, cibuľa 1 ks, mlieko 2 dcl, cesnak 3 strúčiky, hladká múka 50 g, kyslá smotana 250 ml, starší chlieb alebo pečivo 4 plátky/kusy, strúhanka 3 polievková lyžica, nastrúhaný obľúbený syr 2 plné hrste, plnotučné mlieko 1 dcl, kuracie mäso 400 g, biele korenie 1 podľa chuti, vajcia 4 ks, masť 50 g, bravčová masť, maslo alebo olej 3 polievkové lyžice, čierne korenie mleté 1 kávová lyžička, olej 2 polievkové lyžice, soľ 1 kávová lyžička, tacos placky 4 ks.
Tip pre vás
Pomleté mäso, ktoré sme predtým napácovali (v oleji, cesnaku a korení), zmiešame s vajíčkami a tiež nasekanou cibuľkou. Už môžeme pridať aj soľ.
Dôkladne premiešame.
Pridáme ešte pečivo, namočené v mlieku.
Z mäsovej zmesi urobíme guľky a obalíme ich v strúhanke. Fašírky opekáme do zlatista na masti.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj základný recept na fašírky webu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk