Nákupný zoznam

Fantastické hruškové muffiny s čokoládou, RECEPT hrnčekový

23.09.2020

  • 5.0/5

Fantastické hruškové muffiny s čokoládou. Jednoduchý hrnčekový recept na šťavnaté muffiny, ktoré musíte vyskúšať.

Najlepšie hrnčekové hruškové muffiny s čokoládou - šťavnaté a chutné

Muffiny sú skvelé, pretože sú jednoduché a rýchle na prípravu, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Aj pečenie muffinov potrebuje iba zopár minút.  V papierovom košíčku vyzerajú chutné muffiny veľmi efektne. Dokonalá sladká hrušková pochúťka.

Dnes vám Dobrá Kuchyňa prináša jednoduchý hrnčekový recept na úžasné muffiny zo špaldovej múky so sladučkými hruškami. Rýchla dobrota pre celú rodinu, skvelá na výlet, desiatu či olovrant.

Vynikajúce muffiny s hruškami a čokoládou, recept na skvelé hrnčekové muffiny

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 15-20 minút
  • Počet kusov: 24

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší hrnčekový koláč s tvarohom a čučoriedkami

Najlepšie hrnčekové hruškové muffiny s čokoládou. Dobrá kuchyňa vám ponúka jednoduchý recept na chutné muffiny, ktroré sú v zdravšej verzii so špaldovou múkou, ktorá je výživnejšia a zdravšia. Nenáročná príprava, nepotrebujete ani váhu, iba hrnček. Pečte s nami hravo a zdravšie, jednoduché pečenie s Dobrou kuchyňou.

Máte doma hrušky a neviete čo s nimi? Upečte svojim deťom vynikajúce šťavnaté muffiny s hruškami a čokoládou. Vyskúšajte, chutia úžasne. Sladká dobrota.

Vyskúšajte aj recept na výborné muffiny s marhuľami

Šťavnaté hruškové muffiny s kúskami čokolády, ktoré si zamilujete

(Na 24 kusov)


Ingrediencie

  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 100 g - čokoláda
  • 3 ks - vajce
  • 1 hrnček - vlažné mlieko
  • 1 hrnček - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 1/2 hrnčeka - olej alebo roztopené maslo
  • 5 ks - hruška
  • 2 hrnčeky - hladká špaldová (hladká) múka
Fantastické hruškové muffiny s čokoládou, RECEPT hrnčekovýAutor - Nela

Fantastické hruškové muffiny s čokoládou - postup receptu

hrnček 300 ml

ingrediencie: 5 ks hruška strednej veľkosti, 100 g nasekaná čokoláda (najlepšie s vysokým podielom kakaa) suché prísady: 2 hrnčeky hladkej špaldovej (hladkej) múky, 1 hrnček trstinového (kryštálového) cukru, 1 balenie prášku do pečiva mokré prísady: 1 hrnček vlažného mlieka, 3 ks vajce, 1/2 hrnčeka roztopeného vlažného masla alebo oleja 

  1. Najprv si osobitne zmiešame suché prísady - múku, cukor, prášok do pečiva.
  2. V druhej miske si vymiešame prísady mokré, mlieko, vajcia, maslo alebo olej.
  3. Potom suché prísady spojíme s mokrými, všetko si spolu dobre premiešame.
  4. Hrušky umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok, nastrúhame ich na rezančeky.
  5. Do hrnčekového cesta primiešame najprv hrušky a potom aj nasekanú čokoládu. 
  6. Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami, plníme ich do 2/3 cestom.
  7. Pečieme pri teplote 180 oC 15-20 minút. Z tohto množstva si upečieme 2 plechy.

Tip Dobrej kuchyne: Do cesta môžeme pridať aj kakao alebo škoricu. Hruškové muffiny budú ešte viac čokoládovejšie, či voňavé po škorici. Keď si kakao pridáme do polovice cesta, môžeme si upiecť muffiny dvojfarebné.

Sladké hruškové maškrtenie.

Vyskúšajte aj výborné jablkové muffiny, hrnčekový recept kuchyne portálu Ženyvmeste.sk

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče