Ako pripraviť chutný hrachový prívarok, hrachovú kašu zo žltého hrachu? Nech sa páči. Vyskúšajte náš overený recept na skvelý prívarok.
Fantastický hrachový prívarok zo sušeného hrachu z dielne webu Dobrá kuchyňa. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.
Prívarky sú veľmi obľúbené, pretože si ich môžeme pripraviť v bezmäsitej verzii, pre mužské polovičky môžeme zvoliť aj opečenú klobásu či špekáčik. K tomu čerstvý chlebík. Mňam. Vynikajúca dobrota. Skvelý obed či večera pre všetkých.
Pripravili sme pre vás ako pripraviť zemiakový prívarok - vynikajúce zemiaky na kyslo
Strukoviny sú významným zdrojom bielkovín, vynikajúcou rastlinnou alternatívou mäsa. Žltý hrach obsahuje vitamíny A, B1, B2, C, D a K, mnoho vlákniny. Z minerálov má zastúpenie predovšetkým horčík.
Sušený žltý hrach znižuje hladinu cholesterolu a tukov v krvi, podporuje zdravé srdce, stimuluje rast buniek, pomáha pri zápche, posilňuje nervy, má omladzujúce účinky, detoxikuje, podporuje peknú pokožku, nechty a vlasy. Je výborný pri chudnutí, hrachom aj proti rakovine.
Čo dodať na záver? Zaraďte suchý hrach čo najskôr do svojho jedálnička a najedzte sa do zdravia a krásy.
Inšpirujte sa našim jednoduchým receptom na skvelý hrachový prívarok s mrkvou. Zdravo a chutne so značkou Dobrá kuchyňa.
Tip na prívarok z fazuľe vynikajúci fazuľový prívarok so zemiakmi, ktorý musíte vyskúšať
(Na 4 porcie)
Ingrediencie: 400-500 g žltý sušený hrach, 1 ks menšia mrkva (môžeme aj vynechať) na zápražku bez múky: 2 polievkové lyžice masla alebo oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti) na dochutenie: 1 ks bobkový list, štipka celej alebo drvenej rasce, 1 polievková lyžica mletej červenej papriky, soľ (solíme až nakoniec), sušený majorán (podľa chuti)
Tip pre vás
Tip dobrej kuchyne: Hrachový prívarok podávame s uvareným vajíčkom, volským okom, pečenou klobásou alebo špekáčikom. Zvoliť môžeme aj uvarené párky.
Dobrú hrachovú chuť.
Vyskúšajte aj chutná hrachová kaša, recept za pár centov portálu Ženyvmeste.sk
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.