Recept na cestoviny s kuracím mäsom a zelenou syrovou omáčkou. Autor receptu a foto: Michaela
Cestoviny s kuracím mäsom a zelenou syrovou omáčkou sú vynikajúcim typom na rýchly a jednoduchý obed. Netradične obsahuje syrová omáčka brokolicu. Zelené prekvapenie len pridáva na chuti.
Netradičný ale za to vynikajúci typ na obed. Netradičné cestoviny s kuracím mäskom a zelenou syrovou omáčkou si pripravíte veľmi rýchlo, chutne a jednoducho.
Brokolička je zdravým a chutným zeleným prekvapením v syrovej omáčke. Musíte len vyskúšať.
Skúste preto podľa toho to receptu na webe Dobrá Kuchyňa pripraviť tento overený recept.
Vyskúšajte aj recept na výborné zapekané cestoviny s brokolicou
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 400g cestoviny tagliattele, 1 ks malá brokolica, 1 ks smotana na varenie, 2 PL hladká múka, soľ, korenie, gyros korenie, olivový olej 2x syr v črievku, 3 ks kuracie prsia.
Tip pre vás
1. Cestoviny
Cestoviny dáme do vriacej, osolenej vody a pridáme lyžicu oleja. Po uvarení scedíme.
2. Brokolica
Brokolicu umyjeme a odrežeme ružičky. Ružičky dáme do vriacej a osolenej vody a povaríme do mäkka.
3. Rozmixovaná brokolica
Uvarenú brokolicu rozmixujeme vo vode, v ktorej sa varila. Rozmixovanú brokolicu dáme variť na platňu.
4. Syrová omáčka - príprava
V nádobe zmiešame smotanu na varenie, dve lyžice hladkej múky a syry v črievku. Do zmesi neskôr pridáme varenú brokolicu, aby sa nám omáčka nezrazila.
5. Syrová omáčka - varenie
Pripravenú zmes pomaly pridávame do rozmixovanej brokolice, pridáme soľ, čierne korenie a povaríme. Keď už bude omáčka zhustnutá odstavíme.
6. Kuracie mäso
Kuracie mäso umyjeme, pokrájame a pripravíme na olivovom oleji, na panvici. Pridáme soľ, čierne korenie a gyros korenie podľa chuti. Varíme do mäkka.
7. Koniec
Na cestoviny nalejeme syrovú omáčku, potom uvarené mäsko a na vrch môžeme postrúhať tvrdý syr. Už len podávame a dobrú chuť.
Vyskúšajte aj overené recepty na cestoviny s kuracím mäsom webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.