Fantastické kváskové makovky alebo briošky so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte. Chutia úžasne.
Kváskujete? Stále hľadáte overené recepty z kvásku? Ste opäť na správnom mieste. Dobrá kuchyňa vám dnes prináša jednoduchý recept na kváskové pečenie. Najlepšie makové rožky (makovky) alebo briošky. Pečte a kváskujte s nami. Sladké zdravšie maškrtenie vám želáme.
Vynikajúce kváskové perníčky najlepšie perníky z kvásku, ktoré si obľúbite
Kysnuté koláče sú veľmi obľúbené a tradičné. Ak máte doma kvások, pripravte si s nami najlepšie kváskové makovky, briošky či žemličky. Voňavé, chutné, dokonalé. Prekvapte svoju rodinu domácimi makovkami. Kváskové pečenie so značkou Dobrá kuchyňa.
Recept z kysnutého cesta najlepší kakaový závin ako od babičky
(12 kusov)
Ingrediencie na rozkvas: 150 g hladká špaldová (hladká) múka, 150 g vlažná voda, 1 polievková lyžica ražného kvásku kváskové cesto: 400 g hladká špaldová (hladká) múka, 20 g celozrnná múka, 50 g roztopená bravčová masť alebo maslo (alebo 8 polievkových lyžíc oleja), 120 ml vlažné mlieko, 1 ks vajce, 1 kávová lyžička vanilkovej esencie (alebo 1 ks vanilínový cukor), 2 polievkové lyžice medu, 3 polievkové lyžice trstinového alebo kryštálového cukru (keď obľubujete sladšie, pridajte ešte 2 polievkové lyžice cukru), štipka soli, nastrúhaná citrónová kôra alebo šťava (podľa chuti) na potretie makoviek: 1 ks rozšľahané vajce s 1 polievkovou lyžicou mlieka na posypanie makoviek: celý mak, môžeme zvoliť aj mak mletý (podľa potreby)
Tip pre vás
Tip dobrej kuchyne: Domáce kváskové makovky či briošky si môžete pripraviť z klasickej hladkej múky. Keď však zvolíte múku špaldovú a celozrnnú, budú výživnejšie.
Sladké zdravšie pečenie. Vyskúšajte aj náš recept na chrumkavé bagety.
Vyskúšajte aj najlepšie kváskové makovky, recept kuchyne portálu Ženy v meste
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk