Nákupný zoznam

Najlepší šťavnatý kurací hamburger, domáci RECEPT

28.08.2020

  • 0.0/5

Najlepší šťavnatý kurací hamburger. Jednoduchý a rýchly domáci recept so značkou Dobrá kuchyňa. Garantujeme, že si pochutíte.

Vynikajúci domáci hamburger s kuracím mäsom - jednoduchý a veľmi chutný

Chcete svojej rodine pripraviť domáci hamburger, ale neviete ako na to? Dobrá kuchyňa vám poradí. Nech sa páči, jednoduchý recept na najlepší šťavnatý kurací hamburger so značkou Dobrá kuchyňa. Stačí si zaželať iba dobrú chuť.

K letu patria grilovačky a voňavá zelenina. Rozmýšľate čo rýchle na obed alebo večeru? Prekvapte svoju rodinu výbornou pochúťkou, ktorej nikto neodolá. Pripravte si s nami jednoduchý hamburger z kuracieho mäsa, ktorý je omnoho zdravší ako ten kupovaný. Pravý domáci hamburger podľa svojej chuti z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Vyskúšajte aj recept na najlepší kurací steak z vykostených kuracích stehien

Jednoduchý šťavnatý kurací hamburger, ktorý si zamilujete

  • Čas prípravy: 30
  • Počet porcií: 4

Namiesto kuracieho mäsa môžeme zvoliť aj mäso morčacie, bravčové, ale aj hovädzie. Výber zeleniny je tiež iba na nás. Pri fit verzii domáci hamburger podávame v celozrnnej žemli, s domácim jogurtovým dresingom. Jednoducho, zdravo a chutne so značkou Dobrá kuchyňa.

Jednoduchý šťavnatý kurací hamburger. Hamburger patrí medzi obľúbenú pochúťku detí, ale aj dospelých. Pripravte si ho z kuracieho mäsa, pridajte kopec čerstvej zeleniny a prelejte zdravým dresingom. Výborná voľba. Dobrú chuť.

Pripravili sme pre vás fantastické grilované kuracie prsia na masle, jednoduchý a rýchly recept

Fantastický šťavnatý kurací hamburger - jednoduchý a rýchly

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 ks - stredná cibuľa
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 podľa potreby - olej
  • 1 podľa chuti - drvená rasca
  • 1 podľa chuti - majonéza
  • 1 podľa chuti - citrónová šťava
  • 1 podľa chuti - horčica
  • 1 ks - vajce
  • 1 ks - paprika (červená, žltá, zelená)
  • 1 podľa chuti - čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor, pažítka)
  • 1 podľa chuti - kečup
  • 4 ks - žemľa
  • 600 g - vykostené kuracie stehná
  • 1 ks - červená cibuľa
  • 150 g - hustý biely jogurt
  • 4 plátky - obľúbený syr
  • 2 ks - paradajka
  • 1 podľa chuti - obľúbený dresinng
  • 4 listy - ľadový šalát
Najlepší šťavnatý kurací hamburger, domáci RECEPTAutor - Nela

Najlepší šťavnatý kurací hamburger - postup receptu

na porciu rátame cca 100-150 g surového mäsa

na kurací hamburger: 600 g vykostené kuracie stehná, 2 strúčiky cesnaku (môžeme aj vynechať), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 1 ks vajce na dochutenie mäsa: mletá červená paprika, drvená rasca, kurkuma, mleté čierne korenie, soľ, prípradne iná obľúbená zmes korenia ostatné ingrediencie: olej na opekanie mäsa (podľa potreby), 4 ks žemľa (celozrnná, špaldová, klasická), 4 plátky syra podľa obľuby (mozzarella, čedar, gouda, eidam), 2 ks paradajka, 1 ks paprika, 1 ks červená cibuľa, 4 listy ľadového šalátu na dochutenie: kečup, horčica, majonéza alebo dresing (podľa chuti)  na zdravý dresing: hustý biely jogurt, soľ, horčica, citrónová šťava, čerstvé bylinky - podľa chuti

  1. Kuracie mäso umyjeme, osušíme, pomelieme. Cibuľu nakrájame nadrobno. K pomletému kuraciemu mäsu pridáme vajce, cibuľu (dodá mäsku na šťavnatosti), prelisovaný cesnak (nemusí byť) a obľúbené korenie. Dôkladne premiešame, premiesime. Pripravené mäso necháme postáť v chlade aspoň jednu hodinu, najlepšie cez noc. Hamburgery budú oveľa chutnejšie.
  2. Pripravíme zeleninu, ktorú umyjeme. Paradajky, papriku, červenú cibuľu nakrájame natenko, z ľadového šalátu oddelíme listy. Syr nakrájame alebo použijeme plátkový. Ak zvolíme zdravý dresing, pripravíme si ho tak, že si do bieleho jogurtu primiešame horčicu, trochu soli, citrónovej šťavy. Ďalej pridáme aj čerstvé bylinky podľa chuti (kôpor, petržlenovú vňať, bazalku).
  3. Grilovaciu panvicu potrieme olejom, rozohrejeme. Ruky si namočíme v studenej vode a z pripraveného mletého mäsa vytvarujeme hrubšie placky. Na panvici ich opekáme z každej strany cca 4 minúty, podľa potreby. Keď mäso do polovice zbledne a zo spodnej strany bude zlatistej farby, vtedy ho otočíme na druhú stranu a dopečieme. Pripravíme žemle na hamburger.
  4. Žemle si prerežeme napoly. Prerezané časti žemle opečieme na suchej panvici dochrumkava. Dresing tak žemľu vôbec nerozmočí. Opečené časti žemle potrieme kečupom, horčicou, majonézou alebo dresingom. Ukladáme zeleninu, pridáme plátok mäsa a syr. Hamburger prikryjeme, stlačíme, vychutnávame. Poctivý domáci hamburger chutí fantasticky, na nezaplatenie. 

Tip Dobrej kuchyne: Namiesto mäsa z kuracích stehien môžete zvoliť aj kuracie prsia. Domáci hamburger nebude až taký šťavnatý, bude však diétnejší.

Dobrú hamburgerovú chuť.

Vybrali sme pre vás pravý domáci hamburger, recept originál kuchyne portálu Ženy v meste
Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče