Nákupný zoznam

Fantastická dusená kapusta na karameli, najlepší RECEPT

14.11.2020

  • 0.0/5

Fantastická dusená kapusta hlávková na karameli. Najlepší recept z dielne webu Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.

Fantastická dusená hlávková kapusta na karameli, recept na skvelú prílohu

Ako sa pripravuje vynikajúca hlávková dusená kapusta na karameli? Máte obavy? My vám poradíme ako na to. Najlepšia dusená hlávková (biela) kapusta na karameli, ktorá chutí úžasne. Jednoduchý recept na dusenú kapustu so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.

Dobrá kuchyňa pre vás pripravila overený recept na fantastickú dusenú hlávkovú kapustu na karameli. Máme pre vás aj zopár tipov, aby bola kapusta naozaj vynikajúca. Garantujeme, že sa vám podarí.

Husacie a kačacie hody sú opäť tu. Chcete prekvapiť svoju rodinu úžasnými dobrotami? Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, jednoduchý recept na chutnú dusenú hlávkovú kapustu na karameli.

Najlepšia dusená hlávková (biela) kapusta, ktorú si zamilujete

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Počet porcií: 5-6

Príloha z červenej kapusty vynikajúca dusená červená kapusta na karameli, top recept

Na dusenie hlávkovej kapusty je vhodné použiť kvalitnejší hrniec alebo panvicu, aby sa kapusta neprichytila. Čas dusenia kapusty záleží len na nás, ak chceme hlávkovú kapustu chrumkavejšiu, dusíme kratšie, keď úplne mäkkú, podusíme ju dlhšie. Samozrejme, kapustu sledujeme a podlievame, aby sa nám nepripálila. 

Ak obľubujete kapustu so šťavou, dusenú hlávkovú kapustu môžeme zahustiť trochou hladkej múky rozmiešanej vo vode. Naša dusená hlávková kapusta (bez múky) je však ľahšie stráviteľná, bez lepku. Výber je však iba na vás.

Dobrá kuchyňa má pre vás zopár receptov na skvelé prílohy. Dokonalá zemiaková kaša, fit zelerové hranolky pečené v rúre, kuskus šalát so zeleninou, tradičné zemiakové placky, klasická dusená ryža či slovenská ryža, ale aj príloha z červenej kapusty, najlepšia dusená červená kapusta na karameli.

Stačí si iba vybrať. Dobrú chuť prajeme.

Tradičná pochúťka najlepšie domáce zemiakové lokše na sladko i slano

Vynikajúca dusená hlávková kapusta, recept ako sa robí kapusta na karameli

(Na 5-6 porcií)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 dl - ocot kvasný liehový
  • 1-2 ks - bobkový list
  • 5 guličiek - celé čierne korenie
  • 4 polievková lyžica - bravčová masť alebo olej
  • 1 ks - väčšia cibuľa
  • 3 polievková lyžica - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 1 štipka - celá alebo drvená rasca
  • 1 ks - hlávková kapusta (cca 1,2 kg)
Fantastická dusená kapusta na karameli, najlepší RECEPTAutor - Nela

Ako pripraviť skvelú dusenú hlávkovú kapustu na karameli - postup receptu

Ingrediencie: 1 hlávka hlávkovej (bielej) kapusty (cca 1,2 kg), 1 ks väčšia cibuľa, 4 polievkové lyžice bravčovej masti alebo oleja na dochutenie: 3 polievkové lyžice kryštálového alebo trstinového cukru (aj viac, podľa chuti), 1 dl kvasného liehového octu (prípadne podľa chuti, môžeme zvoliť aj citrónovú šťavu), soľ - podľa chuti, 5 guličiek celého čierneho korenia, 1 štipka celej alebo drvenej rasce, 1-2 ks bobkový list

  1. Hlávkovú kapustu si očistíme, zbavíme ju vrchných listov, odstránime hlúbik.
  2. Potom kapustu nastrúhame na strúhadle, môžeme nakrájať na tenké rezance.
  3. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti si ju orestujeme do sklovita.
  4. Tak pridáme aj kryštálový cukor, necháme skaramelizovať. Trvá to pár minút.
  5. K voňavej cibuli pridáme hlávkovú kapustu a ihneď kvasný ocot (podľa potreby).
  6. Ocot pridá kapuste na farbe a chuti. Kapustu ešte orestujeme, pridáme korenie.
  7. Kapustu dochutíme soľou, celým čiernym korením, rascou a bobkovým listom.
  8. Potom kapustu za stáleho podlievania vody dusíme do polomäkka, podľa obľuby.

Tip Dobrej kuchyne: Dusená hlávková kapusta chutí najlepšie na druhý deň, keď prejdú všetky chute. Je veľmi dôležité ju správne dochutiť, doladiť správnu sladkosť a kyslosť.

Dobrú kapustovú chuť.

Ku hlávkovej kapuste sa hodia najlepšie domáce zemiakové lokše, recept portálu Ženyvmeste.sk

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče