Plnená paprika v paradajkovej omáčke - neskutočne dobrá a rokmi overená kombinácia. Foto - Slávka
Kto by nepoznal plnenú papriku. Vnútro paprík naplnené mäsovou zmesou, k tomu paradajková omáčka, knedľa alebo varené zemiaky, mňam...
Medzi snáď úplne najtradičnejšie slovenské recepty možno zaradiť plnenú papriku. Každý z nás pozná tú kombináciu papriky s paradajkami, jemne dochutená omáčka, papriky naplnené mletým mäsom s ryžou.
Na prvý pohľad sa možno zdá, že ide o jednoduchý postup, no niektoré detaily by sa mohli aj nechať pokaziť. Napríklad, že mäsová zmes vo vnútri paprík bude príliš tvrdá alebo že sa z paprík vyvlečie. Prípadne sa stane, že pokiaľ robíte aj samotné mäsové guľky môžu sa v omáčke rozpadnúť.
Každopádne, treba dodržať pár zásad a overená klasika - plnená paprika sa vám isto podarí.
Máme pre vás aj recept na mäsové guľky v paradajkovej omáčke
(na 4 porcie)
Ingrediencie: cibuľa 1 ks, paprika 8 ks, bobkový list 2 ks, paradajkový pretlak alebo pyré 500 ml, celozrnná hladká múka 2 polievkové lyžice, cukor podľa chuti, nové korenie 5 guličiek, strúčik cesnaku 3 ks, mleté bravčové mäso 500 g, ryža 150 g, vajcia 2 ks, čierne korenie mleté 1 kávová lyžička, soľ 1 kávová lyžička, olej 3 polievkové lyžice.
Očistíme a vydlabeme papriky.
Do misky dáme mäso s predvarenou ryžou (varila sa asi 10 min.).
Pridáme vajcia, nasekanú cibuľu, nastrúhaný cesnak. Ešte soľ a čierne mleté korenie.
Na oleji pražíme múku.
Pridáme pretlak a asi 2 dcl vody, trochu soli, cukor.
Ešte bobkový list a nové korenie.
Do omáčky vložíme papriky naplnené mäsovou zmesou a tiež samostatné guľky. Varíme 40 minút.
Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj recept na plnenú papriku od webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.