Nákupný zoznam

Najlepšie perníky z kvásku, RECEPT na kváskové perníčky

01.09.2020

  • 0.0/5

Perníky z kvásku. Recept na fantastické kváskové perníčky z dielne webu Dobrá kuchyňa. Určite si ich zamilujete.

Fantastické kváskové perníčky zo špaldovej múky, ktorý si zamilujete

Koláče z ražného kvásku sú momentálne veľmi obľúbené a trendy. Kváskové dobroty sú aj tradičné, ale predovšetkých omnoho zdravšie, ľahšie stráviteľné. Preto prichádza vaša Dobrá kuchyňa s novinkou, receptom na kváskové perníčky. Nech sa páči, fantastické perníky z kvásku, ktoré si zamilujete.

Voňavé domáce kváskové perníčky. Poviete si, veď do Vianoc je ešte ďaleko? Chutné perníky z kvásku si však môžete upiecť po celý rok. Sú fantastické na desiatu, výlety, olovrant. Vyskúšajte. Sladká perníková dobrota so značkou Dobrá kuchyňa.

Vynikajúce perníky z kvásku, recept na kváskové medovníčky

  • Čas prípravy perníkového cesta: 10 minút
  • Čas odležania perníkového cesta: cca 20 hodín
  • Čas pečenia: 15 minút
  • Počet kusov: 45

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší hrnčekový perník, perníkový koláč

Kváskové perníky, úžasné perníčky z kvásku. Keď som ich prvý krát ochutnala, ihneď mi zachutili. Andrejka, ďakujem za skvelý overený recept.

Dobrá kuchyňa vám prináša jednoduchý recept aj pre začiatočníkov, aby ste boli na najkrajšie sviatky roka pripravení. Sladké medové maškrtenie.

Inšpirujte sa tradičný recept na vynikajúci hrnčekový koláč z kyslého mlieka

Úžasný kváskové perníčky - jednoduché, rýchly, voňavé

(Na 45 ks)


Ingrediencie

  • 120 g - med
  • 60 g - roztopené maslo
  • 1 malá lyžička - sóda bikarbóna
  • 3 malé lyžičky - kakao
  • 2 ks - vajce
  • 400 g - hladká špaldová (obyčajná) múka
  • 1 malá lyžička - mletá škorica
  • 2 malé lyžičky - ražný kvások
  • 160 g - práškový cukor alebo pomletý trstinový cukor
  • 2 malé lyžičky - perníkové korenie
Najlepšie perníky z kvásku, RECEPT na kváskové perníčkyAutor - Nela

Úžasné perníčky z kvásku - postup receptu

Ingrediencie: 400 g hladkej špaldovej (hladkej) múky, 160 g práškového cukru (pomletého trstinového cukru), 1 malá lyžička sódy bikarbóny, 2 malé lyžičky perníkového korenia, 1 malá lyžička mletej škorice, 3 malé lyžičky kakaa ďalšie ingrediencie: 2 ks vajce, 2 malé lyžičky ražného kvásku, 120 g riedkeho medu, 60 g vlažného roztopeného masla na polevu rumovú: 100 g práškového cukru, 1-2 polievkové lyžice rumu na polevu citrónovú: 100 g práškového cukru, 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy  

Naša dobrá rada: pri cukrových polevách pridávame toľko tekutiny, aby nám vznikla kašička, nie príliš hustá, ani riedka

  1. Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, perníkové korenie, škoricu a kakao preosejeme do väčšej misy, varechou všetko dobre premiešame.
  2. Ak máme med hustý, necháme si ho rozpustiť. Maslo tiež roztopíme. Med a maslo musia byť len vlažné, nikdy nepridávame horúce.
  3. Zo sypkej zmesi, vajec, ražného kvásku, medu, masla vypracujeme cesto, ktoré uložíme do chladu na 20 hodín, aby sa prepojili chute.
  4. Odležané perníkové cesto premiesime, tvarujeme malé guľôčky vo veľkosti menšieho orecha, jemne roztlačíme. Pripravíme si plech.
  5. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Na  plech potom ukladáme perníčky, nie však veľmi blízko seba, pretože ešte narastú. 
  6. Kváskové perníčky pečieme pri teplote 160 oC približne 15 minút. Nepečieme ich pridlho, aby neboli tvrdé. Môžeme ich dozdobiť polevou.
  7. Polevu si môžeme pripraviť podľa chuti, citrónovú, rumovú, alebo aj klasickú čokoládovú. Cukrová by nemala byť veľmi hustá, ešte vyschne.
  8. Citrónovú či rumovú si pripravíme tak, že si 100 g práškového cukru preosejeme, postupne pridáme 2 lyžice rumu alebo citrónovej šťavy.

Tip Dobrej kuchyne: Perníkové cesto môžeme nechať v chladničke zrieť aj zopár dní, vôbec mu to neuškodí, práve naopak, perníčky získajú na chuti.

Dobrú perníkovú chuť.

Vyskúšajte aj klasické tradičné hneď mäkké medovníky, recept portálu Ženyvmeste.sk

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče