Koláče z ražného kvásku sú momentálne veľmi obľúbené a trendy. Kváskové dobroty sú aj tradičné, ale predovšetkých omnoho zdravšie, ľahšie stráviteľné. Preto prichádza vaša Dobrá kuchyňa s novinkou, receptom na kváskové perníčky. Nech sa páči, fantastické perníky z kvásku, ktoré si zamilujete.
Voňavé domáce kváskové perníčky. Poviete si, veď do Vianoc je ešte ďaleko? Chutné perníky z kvásku si však môžete upiecť po celý rok. Sú fantastické na desiatu, výlety, olovrant. Vyskúšajte. Sladká perníková dobrota so značkou Dobrá kuchyňa.
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší hrnčekový perník, perníkový koláč
Kváskové perníky, úžasné perníčky z kvásku. Keď som ich prvý krát ochutnala, ihneď mi zachutili. Andrejka, ďakujem za skvelý overený recept.
Dobrá kuchyňa vám prináša jednoduchý recept aj pre začiatočníkov, aby ste boli na najkrajšie sviatky roka pripravení. Sladké medové maškrtenie.
Inšpirujte sa tradičný recept na vynikajúci hrnčekový koláč z kyslého mlieka. Tu je zase recept na florentínky.
(Na 45 ks)
Ingrediencie: 400 g hladkej špaldovej (hladkej) múky, 160 g práškového cukru (pomletého trstinového cukru), 1 malá lyžička sódy bikarbóny, 2 malé lyžičky perníkového korenia, 1 malá lyžička mletej škorice, 3 malé lyžičky kakaa ďalšie ingrediencie: 2 ks vajce, 2 malé lyžičky ražného kvásku, 120 g riedkeho medu, 60 g vlažného roztopeného masla na polevu rumovú: 100 g práškového cukru, 1-2 polievkové lyžice rumu na polevu citrónovú: 100 g práškového cukru, 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
Tip pre vás
Naša dobrá rada: pri cukrových polevách pridávame toľko tekutiny, aby nám vznikla kašička, nie príliš hustá, ani riedka
Tip Dobrej kuchyne: Perníkové cesto môžeme nechať v chladničke zrieť aj zopár dní, vôbec mu to neuškodí, práve naopak, perníčky získajú na chuti.
Dobrú perníkovú chuť.
Vyskúšajte aj klasické tradičné hneď mäkké medovníky, recept portálu Ženyvmeste.sk
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.