Koláče z ražného kvásku sú momentálne veľmi obľúbené a trendy. Kváskové dobroty sú aj tradičné, ale predovšetkých omnoho zdravšie, ľahšie stráviteľné. Preto prichádza vaša Dobrá kuchyňa s novinkou, receptom na kváskové perníčky. Nech sa páči, fantastické perníky z kvásku, ktoré si zamilujete.
Voňavé domáce kváskové perníčky. Poviete si, veď do Vianoc je ešte ďaleko? Chutné perníky z kvásku si však môžete upiecť po celý rok. Sú fantastické na desiatu, výlety, olovrant. Vyskúšajte. Sladká perníková dobrota so značkou Dobrá kuchyňa.
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší hrnčekový perník, perníkový koláč
Kváskové perníky, úžasné perníčky z kvásku. Keď som ich prvý krát ochutnala, ihneď mi zachutili. Andrejka, ďakujem za skvelý overený recept.
Dobrá kuchyňa vám prináša jednoduchý recept aj pre začiatočníkov, aby ste boli na najkrajšie sviatky roka pripravení. Sladké medové maškrtenie.
Inšpirujte sa tradičný recept na vynikajúci hrnčekový koláč z kyslého mlieka
(Na 45 ks)
Ingrediencie: 400 g hladkej špaldovej (hladkej) múky, 160 g práškového cukru (pomletého trstinového cukru), 1 malá lyžička sódy bikarbóny, 2 malé lyžičky perníkového korenia, 1 malá lyžička mletej škorice, 3 malé lyžičky kakaa ďalšie ingrediencie: 2 ks vajce, 2 malé lyžičky ražného kvásku, 120 g riedkeho medu, 60 g vlažného roztopeného masla na polevu rumovú: 100 g práškového cukru, 1-2 polievkové lyžice rumu na polevu citrónovú: 100 g práškového cukru, 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
Naša dobrá rada: pri cukrových polevách pridávame toľko tekutiny, aby nám vznikla kašička, nie príliš hustá, ani riedka
Tip Dobrej kuchyne: Perníkové cesto môžeme nechať v chladničke zrieť aj zopár dní, vôbec mu to neuškodí, práve naopak, perníčky získajú na chuti.
Dobrú perníkovú chuť.
Vyskúšajte aj klasické tradičné hneď mäkké medovníky, recept portálu Ženyvmeste.sk
Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale pripráva kuraťa na smotane nie je nič náročné. Pripravte si ho s nami.
Vyskúšajte túto skvelú vajíčkovú nátierku s cibuľou, stačí pár minút a pochúťka je na svete. Klasická vajíčková nátierka s cibuľou nesklame.
Ako pripraviť krémové rizoto s cuketou? Vyskúšajte náš overený recept na prípravu výborného cuketového rizota, určite vám bude chutiť.
Kvašáky, teda kvasené uhorky sú jedným z receptov, ktorý sa v rodine dedia z generácie na generáciu. Leto je tu a s ním množstvo tradičných jedál a chuť kvašákov, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce.
Táto rýchla a jednoduchá hrášková polievka sa určite stane u vás populárna. Je naozaj chutná. Skvelá chuť hráškovej polievky nesklame.
Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.