Nákupný zoznam

Fantastický piškótový koláč s banánmi a šľahačkou, mamkin RECEPT

09.10.2020 | Autor: Nela

Fantastický piškótový koláč s banánmi a šľahačkou. Vyskúšajte mamkin recept na najlepší koláč na svete so značkou Dobrá kuchyňa.

Mamkin piškótový koláč, najlepší na celom svete

Fantastický piškótový koláč s džemom, banánmi a  šľahačkou so značkou Dobrá kuchyňa. Vyskúšajte. Pochutí si celá rodina. Jednoduchý a rýchly koláčik, ktoré poteší vaše chuťové poháriky.

Viete ako pripraviť vynikajúcu piškótu? My vám poradíme. Ak natriete na piškótu džem alebo lekvár, pridáte banány a šľahačku, ktorú vylepšíte ešte grankom alebo strúhanou čokoládou, garantujeme, že vám tento koláčik zachutí. Budete doma za hviezdu.

Fantastický piškótový koláč s džemom, banánmi a šľahačkou

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 20-25 minút
  • Počet kusov: 30 (1 väčší plech)

Vybrali sme pre vás aj recept na rýchly hrnčekový perník, lacný a zdravší recept

Pamätáte si koláčiky vášho detstva? Tento piškótový, s džemom, banánmi a šľahačkou nám mamka piekla takmer každú nedeľu. Rýchlo zmizol, pretože chutí úžasne. Nenechali sme ho ani dobre zachladiť, pretože sme nevedeli vydržať. Dokonalý koláčik, pre nás najlepší na celom svete. 

Nech sa páči, vyskúšajte. Dobrá kuchyňa vám ponúka podrobný fotorecept, aby ste ho upiekli svojim najbližším. Sladké maškrtenie vám želáme.

Inšpirujte sa tradičný recept na vynikajúci hrnčekový koláč z kyslého mlieka, alebo banánovú roládu. Tu je aj recept na francúzsky krémeš. Tu je naša punčová tortaAlebo skúste recept na rýchle linecké cesto, či tento recept na jednoduché cesto na vykrajované vianočné pečivo.

Vynikajúci piškótový koláč s ovocím a šľahačkou - jednoduchý, rýchly, prudko chutný

(Na 30 ks - 1 väčší plech)


Ingrediencie

  • 1 ks - prášok do pečiva
  • 250+50 g - práškový cukor
  • 1 podľa chuti - medovka alebo mäta
  • 500 ml - šľahačková smotana 33%
  • 1,5 dl - horúca voda
  • 1 pohár - džem alebo lekvár
  • 400 g - kyslá smotana 16%
  • 1 podľa potreby - granko alebo strúhaná čokoláda
Poslať ako nákupný zoznam



Fantastický piškótový koláč s banánmi a šľahačkou, mamkin RECEPTAutor - Nela

Najlepší piškótový koláč s banánmi a šľahačkou - postup receptu

Ingrediencie na cesto: 5 ks vajce, štipka soli, 250 g práškového cukru, 1,5 dl slnečnicového oleja, 1,5 dl horúcej vody, 250 g hladkej špaldovej (hladkej) múky, 1 ks prášok do pečiva na potretie koláča: 1 pohár džemu alebo lekváru (najlepšie domáceho, vynikajúci je jahodový) ďalšie ingrediencie: 5 ks banán, 500 ml 33% šľahačková smotana, 400 g 16% kyslá smotana, práškový cukor (podľa chuti) na dozdobenie: granko alebo nastrúhaná čokoláda, čerstvé ovocie podľa chuti, lístky medovky alebo mäty

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny, odložíme ich bokom.
  2. Žĺtky si vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista. Kuchynským robotom to trvá iba zopár minút.
  3. Odmeriame horúcu vodu 1,5 dl a slnečnicový olej, tiež 1,5 dl. Tekutiny budeme prilievať postupne.
  4. Do vaječnej zmesi prilievame po kvapkách, postupne zašľaháme aj horúcu vodu, slnečnicový olej.
  5. Potom varechou primiešame hladkú špaldovú (hladkú) múku zmiešanú spolu s práškom do pečiva.
  6. Nakoniec si varechou jemne primiešame tuhé bielky, ktoré sme mali bokom. Dodajú nadýchanosť.
  7. Plech veľkosti cca 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie. Opatrne rozotrieme piškótové cesto.
  8. Cesto pečieme pri teplote 175o C 20-25 minút. Šľahačkovú smotanu si v miske vyšľaháme dotuha.
  9. Šľahačku dochutíme cukrom. Nakoniec varechou primiešame kyslú smotanu. Odložíme do chladu.
  10. Upečená piškóta by mala mať po upečení jemne ružovkastú farbu. Potom ju necháme vychladnúť.
  11. Tak ju potrieme obľúbeným džemom alebo lekvárom, najlepšie domácim. Jahodový je úplne skvelý.
  12. Banány narežeme na tenšie kúsky, poukladáme ich po celej ploche koláča. Môžeme ich aj vynechať.
  13. Šľahačkovú hmotu vyberieme z chladničky. Tú si rozotrieme na piškótu potretú džemom s banánmi.
  14. Vyšľahanú šľahačku, ktorú sme si rozotreli, zarovnáme po celej ploche koláča. Čokoládu nastrúhame.
  15. Nakoniec si piškótový koláč posypeme nastrúhanou čokoládou, zvoliť môžeme aj obľúbené granko.
  16. Takto pripravený koláčik necháme dobre zachladiť aspoň na jednu hodinu, je však ťažké mu odolať.
  17. Dobre vychladený piškótový koláč aj zopár hodín chutí úžasne. Tak ho ostrým nožom nakrájame.
  18. Mamkin piškótový koláčik chutí naozaj božsky. Je lahodný a svieži, nie príliš sladký. Veľká dobrota.

Tip Dobrej kuchyne: Ak nemáte banány, môžete zvoliť aj iné obľúbené ovocie, napríklad jahody, čučoriedky, černice, maliny. Koláčik môžete dozdobiť aj lístkami mäty či medovky.

Sladké božské pokušenie. Máme pre vás aj recept na jahodový koláč.

Vyskúšajte aj najlepší piškótový koláč s ovocím a šľahačkou, osvedčený  recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty