Nákupný zoznam

Rýchly hrnčekový perník, lacný a zdravší RECEPT

25.08.2020

  • 5.0/5

Lacný a zdravší recept na rýchly hrnčekový perník so značkou Dobrá kuchyňa. Upečte svojej rodine náš skvelý perníkový koláč.

Šťavnatý hrnčekový perník zo špaldovej múky, ktorý si zamilujete

Tradičný perník. Jednoduchý, rýchly, voňavý a tak dobrý. Je skvelý na Vianoce, ale aj vo všedný deň. Nech sa páči, novinka z dielne webu Dobrá kuchyňa. Rýchly hrnčekový perník, lacný a zdravší recept. Vyskúšajte.

Hrnčekové koláče sa tešia veľkej obľube, pretože ich príprava je rýchla a nenáročná, koláče, ktoré zvládne aj začiatočník. Obyčajný hrnčekový perník chutí skvele, je úžasný na každú príležitosť, aj keď vás prekvapí návšteva. 30 minút a môžete maškrtiť. Sladká perníková dobrota.

Fantastický hrnčekový perník, recept úžasný perníkový koláč

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 25 minút
  • Počet kusov: 24 (1 plech)

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší hrnčekový koláč s tvarohom a čučoriedkami

Vynikajúci perníkový koláč - rýchly jednoduchý perník. Chcete osvedčený recept? Upečte si s Dobrou kuchyňou voňavý tradičný koláčik. Chutnému perníku nikto neodolá. Úspech zaručený.

Inšpirujte sa tradičný recept na vynikajúci hrnčekový koláč z kyslého mlieka

Úžasný hrnčekový perník - jednoduchý, rýchly, chutný

(Na 24 ks - 1 plech)


Ingrediencie

  • 3 ks - vajcia
  • 3/4 hrnčeka - olej
  • 1 čajová lyžička - sóda bikarbóna
  • 3 hrnčeky - hladká špaldová múka
  • 2 polievkové lyžice - kakao
  • 1 čajová lyžička - mletá škorica
  • 2 polievkové lyžice - kokosový olej alebo olej
  • 1 hrnček - kryštálový alebo trstinový cukor
  • 1 pohár - lekvár alebo džem
  • 1 ks - kypriaci prášok do perníka (20 g)
  • 2 hrnčeky - mlieko
  • 100 g - čokoláda na polevu
Rýchly hrnčekový perník, lacný a zdravší RECEPTAutor - Nela

Najlepší šťavnatý hrnčekový perník - postup receptu

hrnček 250 ml

ingrediencie: 3 ks vajcia, 1 hrnček kryštálového alebo trstinového cukru, 1 čajová lyžička škorice, 2 polievkové lyžice kakaa, 3 polievkové lyžice džemu alebo lekváru, 2 hrnčeky hladkej špaldovej (klasickej hladkej) múky, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1 ks (20 g) kypriaci prášok do perníka, 2 hrnčeky mlieka, 3/4 hrnčeka oleja na potretie koláča: pohár obľúbeného džemu alebo lekváru na polevu: 100 g čokolády (najlepšie s vyšším obsahom kakaa), 2 polievkové lyžice kokosového oleja (oleja)

  1. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do penista. Môžeme mixérom, ale aj ručne. Mixérom si ušetríme čas.
  2. Potom do hmoty zašľaháme aj mletú škoricu, kakao, lekvár alebo džem, najlepšie samozrejme domáci.
  3. Tak zapracujeme striedavo múku zmiešanú so sódou bikarbónou a kypriacim práškom, mlieko, ale aj olej.
  4. Vznikne nám cesto, ktoré potrebuje naozaj iba zopár minút na prípravu voňavého domáceho perníka.
  5. Plech na pečenie (veľkosť cca 37x27 cm) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto.
  6. Koláčik pečieme pri teplote 180 oC 20-25 minút. Ešte teplý ho potrieme obľúbeným džemom, lekvárom.
  7. Pripravíme si polevu. Nad vodným kúpeľom v miske roztopíme čokoládu s olejom a polejeme náš koláč.

Tip Dobrej kuchyne: Do cesta môžete pridať aj nasekané kúsky obľúbených orechov, napríklad vlašských. Hrnčekový perník získa na vynikajúcej chuti, bude aj chrumkať.

Dobrú perníkovú chuť.

Vyskúšajte aj skvelý hrnčekový perník, recept aj pre začiatočníkov portálu Ženyvmeste.sk

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče