Najlepšie domáce moravské koláče zo špaldovej múky. Kysnuté koláče sa u nás tešia veľkej obľube.
Vyskúšajte tradičný recept webu Dobrá kuchyňa na klasické domáce moravské koláče, ktoré chutia fantasticky.
Klasické moravské koláče. Kto by ich nemiloval, keď sú také úžasné? Náplň zvoľte podľa svojej chuti.
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu bublaninu s ovocím
Tvarohová, maková, orechová, ale aj obľúbený slivkový lekvár. Môžete využiť aj kompótové slivky, nastrúhané jablká a hrušky
Nech sa páči. Upečte si najlepšie domáce moravské koláče, určite si pochutíte. Pripravte si s nami aj palacinky s minerálkou.
Skúste aj recept na výborný hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím. A tu sú skvelé vianočné Išelské tortičky. Skúste aj pravé valašské frgály.
(Na 40 kusov)
Ingrediencie na kvások: ½ kocky čerstvého droždia 1 dl vlažného mlieka 1 polievková lyžica kryštálového cukru na kysnuté cesto: 500 g hladkej špaldovej (hladkej) múky 2 dl vlažného mlieka 1 dl oleja 2 polievkové lyžice kryštálového cukru 1 malá lyžička soli. Na potretie moravských koláčov: 1 ks menšie vajce, 1 polievková lyžica oleja. Plnky podľa obľuby: tvarohová – hrudkovitý tvaroh, žĺtok, cukor podľa chuti, môže byť aj nastrúhaná citrónová kôra orechová – pomleté orechy zalejeme horúcim mliekom podľa potreby, pridáme cukor podľa chuti, kúsok masla na zjemnenie maková – pomletý mak zalejeme horúcim mliekom podľa potreby, pridáme cukor podľa chuti, kúsok masla na zjemnenie lekvárová – hustý lekvár, najlepšie slivkový. Posýpka – mrvenička: zmiešame 125 g masla, 125 g hrubej múky, 125 g kryštálového cukru spolu, necháme zachladiť (posýpku môžeme aj vynechať)
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Namiesto náplne z tvarohu, maku a orechov, môžete zvoliť aj zavárané slivky, čerešne, marhule, ale aj nastrúhané ochutené jablká. Najlepšie domáce moravské koláče chutia s každou náplňou fantasticky. Sladké a zdravšie pečenie. Skúste aj tento český recept na těsto na langoše.
Vyskúšajte aj recept na klasické moravské koláče z kuchyne webu Ženy v meste - kliknite
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk