Najlepšie domáce moravské koláče zo špaldovej múky. Kysnuté koláče sa u nás tešia veľkej obľube.
Vyskúšajte tradičný recept webu Dobrá kuchyňa na klasické domáce moravské koláče, ktoré chutia fantasticky.
Klasické moravské koláče. Kto by ich nemiloval, keď sú také úžasné? Náplň zvoľte podľa svojej chuti.
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu bublaninu s ovocím
Tvarohová, maková, orechová, ale aj obľúbený slivkový lekvár. Môžete využiť aj kompótové slivky, nastrúhané jablká a hrušky
Nech sa páči. Upečte si najlepšie domáce moravské koláče, určite si pochutíte. Pripravte si s nami aj palacinky s minerálkou.
Skúste aj recept na výborný hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím. A tu sú skvelé vianočné Išelské tortičky. Skúste aj pravé valašské frgály.
(Na 40 kusov)
Ingrediencie na kvások: ½ kocky čerstvého droždia 1 dl vlažného mlieka 1 polievková lyžica kryštálového cukru na kysnuté cesto: 500 g hladkej špaldovej (hladkej) múky 2 dl vlažného mlieka 1 dl oleja 2 polievkové lyžice kryštálového cukru 1 malá lyžička soli. Na potretie moravských koláčov: 1 ks menšie vajce, 1 polievková lyžica oleja. Plnky podľa obľuby: tvarohová – hrudkovitý tvaroh, žĺtok, cukor podľa chuti, môže byť aj nastrúhaná citrónová kôra orechová – pomleté orechy zalejeme horúcim mliekom podľa potreby, pridáme cukor podľa chuti, kúsok masla na zjemnenie maková – pomletý mak zalejeme horúcim mliekom podľa potreby, pridáme cukor podľa chuti, kúsok masla na zjemnenie lekvárová – hustý lekvár, najlepšie slivkový. Posýpka – mrvenička: zmiešame 125 g masla, 125 g hrubej múky, 125 g kryštálového cukru spolu, necháme zachladiť (posýpku môžeme aj vynechať)
Tip pre vás
Tip Dobrej kuchyne: Namiesto náplne z tvarohu, maku a orechov, môžete zvoliť aj zavárané slivky, čerešne, marhule, ale aj nastrúhané ochutené jablká. Najlepšie domáce moravské koláče chutia s každou náplňou fantasticky. Sladké a zdravšie pečenie.
Vyskúšajte aj recept na klasické moravské koláče z kuchyne webu Ženy v meste - kliknite
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.