Najlepšie domáce moravské koláče zo špaldovej múky. Kysnuté koláče sa u nás tešia veľkej obľube.
Vyskúšajte tradičný recept webu Dobrá kuchyňa na klasické domáce moravské koláče, ktoré chutia fantasticky.
Klasické moravské koláče. Kto by ich nemiloval, keď sú také úžasné? Náplň zvoľte podľa svojej chuti.
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu bublaninu s ovocím
Tvarohová, maková, orechová, ale aj obľúbený slivkový lekvár. Môžete využiť aj kompótové slivky, nastrúhané jablká a hrušky
Nech sa páči. Upečte si najlepšie domáce moravské koláče, určite si pochutíte.
Skúste aj recept na výborný hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím
(Na 40 kusov)
Ingrediencie na kvások: ½ kocky čerstvého droždia 1 dl vlažného mlieka 1 polievková lyžica kryštálového cukru na kysnuté cesto: 500 g hladkej špaldovej (hladkej) múky 2 dl vlažného mlieka 1 dl oleja 2 polievkové lyžice kryštálového cukru 1 malá lyžička soli. Na potretie moravských koláčov: 1 ks menšie vajce, 1 polievková lyžica oleja. Plnky podľa obľuby: tvarohová – hrudkovitý tvaroh, žĺtok, cukor podľa chuti, môže byť aj nastrúhaná citrónová kôra orechová – pomleté orechy zalejeme horúcim mliekom podľa potreby, pridáme cukor podľa chuti, kúsok masla na zjemnenie maková – pomletý mak zalejeme horúcim mliekom podľa potreby, pridáme cukor podľa chuti, kúsok masla na zjemnenie lekvárová – hustý lekvár, najlepšie slivkový. Posýpka – mrvenička: zmiešame 125 g masla, 125 g hrubej múky, 125 g kryštálového cukru spolu, necháme zachladiť (posýpku môžeme aj vynechať)
Tip pre vás
[Účinný respirátor ORJIN FFP2. AKCIA! Pri balení 10ks, bavlnené rúško ZDARMA - online kúpiť tu]
Tip Dobrej kuchyne: Namiesto náplne z tvarohu, maku a orechov, môžete zvoliť aj zavárané slivky, čerešne, marhule, ale aj nastrúhané ochutené jablká. Najlepšie domáce moravské koláče chutia s každou náplňou fantasticky. Sladké a zdravšie pečenie.
Vyskúšajte aj recept na klasické moravské koláče z kuchyne webu Ženy v meste - kliknite
Vynikajúce zapekané zapekané zemiaky s cviklou. Recept bez mäsa na skvelý obed či večeru so značkou Dobrá kuchyňa.
Skvelý recept na šťavnatý zemiakový šalát so zeleným hráškom. Vyskúšajte novinku z dielne webu Dobrá kuchyňa.
Skvelá vajíčková nátierka s cviklou. Top recept na vynikajúcu nátierku so značkou Dobrá kuchyňa.
Poctivá kulajda, tradičný recept na výbornú polievku z Česka. Ale natoľko sa u nás udomácnila, že už ju pokojne môžeme nazvať slovenská kulajda.
Jemná bryndzová nátierka s medvedím cesnakom. Zdravý recept webu Dobrá kuchyňa určite vyskúšajte. Skvelá pomazánka sa vždy hodí. A táto sa dá pripraviť aj bez medvedieho cesnaku, ak nie je práve sezóna.
Výborná omeleta z medvedieho cesnaku. Recept portálu DobraKuchyna.sk, ktorý doma hravo zvládenete. Nechajte sa inšpirovať a vychotnajte si skvelú omeletu.