Nákupný zoznam

Kompletný obed z kuracích stehien, obľúbený RECEPT

06.02.2021

  • 5.0/5

Kompletný obed z kuracích stehien. Obľúbený recept so značkou Dobrá kuchyňa na jednoduchý obed.

Obed z kuracích stehien - polievka aj hlavné jedlo

Vynikajúci kompletný obed z kuracích stehien pre celú rodinu. Recept za pár centov na polievku, aj hlavné jedlo. Vyskúšajte našu novinku. Skvelý obed so značkou Dobrá kuchyňa.

Je tu víkend a vy opäť neviete čo variť? Chceli by ste polievku s hlavným jedlom a vôbec nemáte chuť stráviť v kuchyni veľa času?

Ste na správnom mieste. Dobrá kuchyňa vám prináša obľúbený recept na úžasný kompletný obed z kuracích stehien. Želáme vám dobrú chuť.

Inšpirujte sa kuracie mäso - najlepšie recepty z kuracieho mäsa

Fantastický obed z kuracích stehien - recept aj pre začiatočníkov

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Tepelná úprava: 1,5 -2 hod. 
  • Počet porcií: 4

Kuracie stehná sú výborné, pretože si z nich môžete pripraviť polievku, upiecť ich aj v rúre. A čo tak polievka s hlavným jedlom? Ušetríte nielen čas prípravy, ale aj vašu peňaženku. Zvýši zároveň na dezert, a tých má naša kuchyňa v ponuke neúrekom. Stačí si iba vybrať.

Pripravili sme pre vás recept na skvelé kuracie stehná so zemiakmi pečené na panvici

Skvelý kompletný obed z kuracích stehien, ktorý si obľúbite

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 2 strúčik - cesnak
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 malý kúsok - cuketa
  • 30 g - maslo
  • 1 podľa chuti - bylinky
  • 5 guličiek - celé čierne korenie
  • 2 ks - mrkva strednej veľkosti
  • 4 ks - kuracie stehná
  • 1 podľa chuti - mletá alebo drvená rasca
  • 1 malý kúsok - kaleráb
  • 1 menší kus - pór alebo cibuľa
  • 1 malý kúsok - zeler
  • 1 ks - petržlen strednej veľkosti
Poslať ako nákupný zoznam

Kompletný obed z kuracích stehien, obľúbený RECEPTAutor - Nela

Najlepší kompletný obed z kuracích stehien - postup receptu

Ingrediencie na polievku: 4 ks kuracie stehno, 2 ks mrkva strednej veľkosti,1 ks petržlen strednej veľkosti, malý kúsok zeleru, malý kúsok kalerábu, malý kúsok cukety bez šupky (môžeme aj vynechať), pór (10 cm kúsok) alebo 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 strúčiky cesnaku (môžeme aj vynechať), petržlenová vňať, zelerová vňať, ligurček - podľa chuti, soľ - podľa chuti, 5 zrniečok celého čierneho korenia tip pre vás: do polievky môžeme pridať aj inú obľúbenú zeleninu, napr. list kapusty, kelu, paradajku, kúsok papriky na zapekané kuracie stehná: korenie podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, drvená rasca, trochu kurkumy alebo zmes obľúbeného korenia - grilovacie korenie, pečené kura a pod.), 4 plátky masla (cca 30 g)

Tip pre vás

[18-dielna jedálenská súprava Carine, tento týždeň si ju kúpilo 75 zákazníkov - kliknite

  1. Kuracie stehná si dôkladne umyjeme, vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme približne 2 l vody a privedieme do varu. Potom teplotu znížime. Polievku necháme jemne bublať a postupne zbierame penu. Keď sa pena už netvorí, pridáme soľ, celé čierne korenie a očistenú zeleninu.
  2. Kuraciu polievku varíme na miernom stupni 1-1,5 hodiny. Mala by iba jemne bublať. Kvalitný vývar docielime pomalým varením, takzvaným tiahnutím. Keď je mäso polomäkké, kuracie stehná vyberieme. Vývar si môžeme ešte aj dochutiť. Tak vývar precedíme,  zeleninu nakrájame.
  3. Polievku máme hotovú. Obľúbené cestoviny si uvaríme podľa návodu. Môžeme zvoliť rezance, mrvenicu, písmenká. Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. Kuraciu polievku podávame podľa obľuby, s cestovinou, nakrájanou zeleninou a petržlenovou vňaťou. Chutí úžasne. 
  4. Obvarené, polomäkké kuracie stehná uložíme vedľa seba do zapekacej misy (pekáča), ktorý sme si iba jemne potreli maslom. Potom kuracie stehná potrieme obľúbeným korením - soľou, čiernym korením a červenou paprikou, rascou, kurkumou, položíme aj kúsky masla. 
  5. Takto pripravené kuracie stehná dopekáme pri teplote 200 oC približne 20-30 minút dozlatista. Mala by sa nám urobiť chrumkavá kôrka. Môžeme zvoliť aj horný gril. Nie je dobré piecť kuracie stehná príliš dlho, aby sa mäso nevysušilo. Maslo dodá mäsu na výbornej chuti.
  6. A máme pripravené aj zapekané kuracie stehná. Vhodnou prílohou sú šťuchané zemiaky alebo zemiaková kaša. Počas pečenia stehien si zemiaky spolu s lyžičkou soli uvaríme do mäkka. Trvá to približne 20 minút podľa druhu zemiakov. Scedíme, spolu s maslom rozšťucháme.

Tip Dobrej kuchyne: Ak nemáme kuracie stehná celé, ale spodné alebo horné časti, na prípravu nášho kompletného obedu môžeme zvoliť aj tento druh.

Dobrú chuť k obedu.

Vybrali sme pre vás najlepší obed z kuracích stehien, top recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče