AMC
Nákupný zoznam

Perfektné bolonské špagety, koruna všetkých receptov na špagety

25.05.2021 | Autor: Slávka

Bolonské špagety, kto by ich nemal rád. Overený recept ako si doma pripraviť chutné a obľúbené cestoviny so skvelou omáčkou. Vyskúšajte náš recept.

Bolonské špagety, kto by ich nemal rád. Overený recept ako si doma pripraviť chutné a obľúbené cestoviny so skvelou omáčkou. Vyskúšajte náš recept.

Bolonské špagety, koruna všetkých receptov na špagety

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 70 minút
  • Počet porcií: 6

Kto by nemal rád špagety? Či už v smotanovej omáčke alebo klasické paradajkové, s rôznymi druhmi zeleniny, prípadne s klobáskou, fazuľkou, kukuricou.

Vyskúšajte aj recept na výborné cestoviny s tuniakom a paradajkami

Neodmysliteľným je strúhaný syr navrch. A už stačí len lyžička, vidlička a smelo do toho.

Korunou všetkých receptov na špagety však nesporne je ten odvodený od známeho talianskeho mesta Bologna. Bolonské špagety, jedlo plné chuti, pestré, výdatné.

Jeho príprava môže byť náročnejšia, ale niet sa čoho báť.

Preštudujte si podrobný fotorecept pod značkou Dobrá kuchyňa a vaše bolonské špagety sa isto podaria. Navyše, budú chutiť skvele.

Vyskúšajte si pripraviť podľa nášho receptu aj zeleninovo smotanovú omáčku na cestovinyalebo recept na špagety Carbonara, teda recept na špagety s vajcom a slaninou, Tu sú špagety s paradajkovou omáčkou.

Perfektné bolonské špagety - ingrediencie

(na 6 porcií)


Ingrediencie

  • 3 strúčiky - cesnak
  • 3 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 2 ks - bobkový list
  • 3 dcl - paradajkový pretlak
  • 1 konzerva - sterilizovaná kukurica
  • 100 g - údená slanina
  • 1 ks - veľká červená cibuľa
  • 500 g - mleté hovädzie mäso
  • 1 podľa chuti - strúhaný syr, ideálne parmezánového typu
Poslať ako nákupný zoznam



Perfektné bolonské špagety, koruna všetkých receptov na špagetyslavka.habrmanova@gmail.com

Výborné bolonské špagety, postup receptu

Ingrediencie na 6 porcií: 3 PL olivového oleja, 1 veľká červená cibuľa, 100 g údenej slaninky, 1 dcl kvalitnejšieho červeného vína, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 350 g špagiet, kukurica z konzervy, fazuľa z konzervy, 3 dcl paradajkového pretlaku, 3 strúčiky cesnaku, dva bobkové listy, kúsok muškátového orieška, soľ - podľa chuti, mleté nové korenie - podľa chuti, mleté čierne korenie - podľa chuti, strúhaný syr, ideálne parmezánového typu.

  1. Na olivovom oleji smažíme na kocky nakrájanú cibuľu, osolíme, po chvíľke pridáme aj slaninku a smažíme do zlatista. Pokojne tam hoďte aj kožu a ponechajte počas celej doby varenia omáčky, pustí skvelú chuť.
  2. Zalejeme červeným vínom a necháme asi päť minút vydusiť a odpariť alkohol – je to nesmierne dôležité, takto nám víno zanechá v omáčke svoju nádhernú vôňu a zbavíme sa alkoholu.
  3. Pridáme mleté mäso, chvíľu ho opečieme a nasledujú korenia: čierne aj nové, bobkový list, muškátový oriešok a ešte trochu soli. Zalejeme vodou, len aby bola hmota ponorená. Dusíme pol hodinu pod pokrievkou.
  4. Nasleduje paradajkový pretlak, nastrúhaný cesnak a ak treba, ešte trochu korenín. Dusíme ďalších 30 minút.
  5. Medzitým si uvaríme špagety v osolenej vode.
  6. Do omáčky ešte vložíme kukuricu a fazuľu, premiešame. Ak sa vám zdá hustejšia, nalejte aj trochu nálevu z nich. Povaríme už len chvíľu.
  7. Uvarené a zliate špagety vložíme do omáčky, nikdy nie naopak!
  8. Dôkladne premiešame a môžeme podávať. Na vrch priamo na každú porciu nastrúhame syr.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj ďalšie naše omáčky na špagety. Skúste aj recept na pravú bolonskú omáčku. Skúste aj recept na jednoduché bolonské špagety.


Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty