Domáci paradajkový pretlak, hustý a extra chutný. Mať uchované paradajky na dlhšiu dobu v podobe paradajkového pretlaku je niečo neoceniteľné.
Ak si paradajkový pretlak pripravíte doma, sami si zvolíte, akú hustotu chcete mať. Tiež to, aký druh paradajok použijete. Jednoducho si vyberiete tie, ktoré máte najradšej. A samozrejme vytriedite si tú najvyššiu kvalitu.
Ak si potom vami uvarený paradajkový pretlak pekne poukladáte na poličku v špajze, fľaštičku vedľa fľaštičky, nebudete ľutovať. Raz ho využijete na paradajkovú polievku, inokedy do omáčky na špagety, nenahraditeľný je aj pri príprave plnenej papriky, prípadne na dochutenie dobrého gulášu.
Skrátka paradajkový pretlak je v kuchyni nenahraditeľným a je dobré mať ho vždy po ruke. Na webe Dobrá kuchyňa si ukážeme presný postup, s ktorým sa pretlak vždy podarí.
Vyskúšajte aj recept na domáci rajčinový pretlak webu Ženy v meste
(na 15 porcií)
Ingrediencie: 10 stredných paradajok.
Tip pre vás
Paradajky si umyjeme a nakrájame na rovnomerné kúsky.
Dáme ich variť, občas miešame. Nepridávame soľ, ani cukor.
Paradajky musia byť úplne rozvarené.
Pretlak pasírujeme cez jemné sito, aby sme zachytili zrniečka a šupky.
Tekutinu dáme späť do hrnca a ďalej varíme. Čím dlhšie varíme a miešame, tým bude pretlak hustejší.
Zrniečka a šupky sú už len odpadom.
Šťavu, ešte horúcu nalievame do fliaš.
Fľašky uzavrieme a obrátime hore dnom, aby sa viečko zatiahlo. Necháme ich takto aspoň 5 minút. Následne pretlak ešte obalíme do deky a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť.
Máme pre vás aj ďalšie recepty ako využiť paradajkový pretlak z webu Ženy v meste
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.