Nákupný zoznam

Skvelé kuracie stehná so zemiakmi pečené na panvici, jednoduchý RECEPT

21.08.2020

  • 1.0/5

Skvelé kuracie stehná so zemiakmi pečené na panvici. Extra jednoduchý recept na obed či večeru so značkou webu Dobrá Kuchyňa zvládne aj každý začiatočník.


Vynikajúce pečené kuracie stehná so zemiakmi - jednoduché a veľmi chutné

Kuracie stehná sú u nás veľmi obľúbené, pretože ich mäsko je úžasne šťavnaté a veľmi chutné. Dnes si pre vás Dobrá Kuchyňa pripravila extra jednoduchý recept, keď nechcete stráviť v kuchyni veľa času. Svelé kuracie stehná so zemiakmi pečené na panvici. Nech sa páči, vyskúšajte.

Sám alebo sama doma? Nemáte chuť variť, pretože pre jednu osobu sa vám nechce? Vyskúšajte nenáročný recept nového portálu Dobrá Kuchyňa, určite si pochutíte.

Vybrali sme pre vás recept na najlepší kurací steak z vykostených kuracích stehien

Skvelé šťavnaté kuracie stehná pečené so zemiakmi

  • Čas prípravy: 40
  • Počet porcií: 1

Prípravu pečených kuracích stehien so zemiakmi z jednej panvice zvládne aj každý začiatočník. Dobrá kuchyňa myslí na všetkých, aj na tých, ktorí s varením iba začínajú.

Ak si kuracie stehná naložíme do marinády z oleja a obľúbeného korenia a necháme odležať v chladničke cez noc, kuracie mäsko bude oveľa chutnejšie, potrebujeme aj menej času na jeho tepelnú prípravu.

Šťavnaté pečené kuracie stehná so zemiakmi výborne ladia s čerstvým zeleninovým šalátom, ale aj dusenou zeleninou. Dobrú chuť so značkou Dobrá kuchyňa vám prajeme.

Inšpirujte sa fantastické grilované kuracie prsia na masle, jednoduchý a rýchly recept

Výborné kuracie stehná so zemiakmi z jednej panvice

(na 1 porcia)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - rasca
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 1 polievková lyžica - olej
  • 1 polievková lyžica - maslo
  • 1 ks - kuracie stehná
  • 1 ks - väčší zemiak
Skvelé kuracie stehná so zemiakmi pečené na panvici, jednoduchý RECEPT

Extra jednoduché pečené kuracie stehná so zemiakmi - postup receptu

Ingrediencie: 1 ks kuracie stehno (môžeme zvoliť aj 2 ks spodných kuracích stehien, majú menej tuku), 1 polievková lyžica masla, 1 polievková lyžica oleja, 1 k väčší zemiak alebo 2 ks zemiak strednej veľkosti na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika (môže byť aj pálivá), rasca (celá, drvená alebo mletá) - podľa chuti

  1. Kuracie stehná dobre umyjeme a osušíme. Ak zvolíme celé kuracie stehno, mastnejšie časti odstránime, môžeme ho aj prerezať.
  2. Zemiak umyjeme, nakrájame na plátky, dobre osušíme. Panvicu rozohrejeme, pridáme maslo, olej, kuracie stehno, plátky zemiakov.
  3. Kuracie mäso a plátky zemiakov dochutíme korením podľa obľuby a pomaly opekáme na kvalitnej panvici z každej strany dozlatista.
  4. Potom panvicu prikryjeme a mäso so zemiakmi ďalej dusíme do mäkka. Trvá to približne 30 minút. Nakoniec zemiaky vyberieme.
  5. Kuracie stehná si potom ešte na panvici opečieme dochrumkava. Jednoduchý a veľmi chutný obed z jednej panvice máme hotový.

Tip Dobrej kuchyne: K hotovým pečeným kuracím stehnám a zemiakom môžete pridať ešte čerstvý zeleninový šalát alebo dusenú zeleninu. Skvelý a extra jednoduchý obed či večeru máte za pár minút na stole.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj vynikajúce pečené kuracie stehná s tekvicovým pyré z jednej panvice, fit recept kuchyne portálu Ženy v meste
Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče