AMC
Nákupný zoznam

Krémové šampiňónové rizoto so sušenými paradajkami, top recept

07.07.2022 | Autor: Mirka

Rizoto s šampiňónmi a sušenými paradajkami patrí medzi obľúbené a jednoduché bezmäsité jedlá. Je skvelou alternatívou na rýchly obed alebo večeru počas týždňa, ale aj cez víkend.

Krémové šampiňónové rizoto so sušenými paradajkami, autorka receptu a foto: Mirka

Rizoto s šampiňónmi a sušenými paradajkami patrí medzi obľúbené a jednoduché bezmäsité jedlá. Je skvelou alternatívou na rýchly obed alebo večeru počas týždňa, ale aj cez víkend. Pochutia si na ňom u vás doma všetci, uvidíte.

Krémové šampiňónové rizoto so sušenými paradajkami - top recept

  • Čas prípravy min.: 15
  • Čas varenia min.: 35
  • Počet porcií: 4

Príprava šampiňónového rizota so sušenými paradajkami je nenáročná, je nutné myslieť len nato, aby ste mali doma všetky potrebné ingrediencie.

Krémové rizoto môžeme variť na miernej teplote, mne sa ale osvedčilo pečenie v rúre na 180 °C. Nakoniec pridávame ešte tvrdý syr podľa chuti, u nás doma jednoznačne vyhráva tvrdý údený syr.

Ľahké krémové rizoto je dobre a rýchlo stráviteľné. Oceníte ho, ak nechcete podávať na večeru nič ťažké, alebo aj v deň športového výkonu. Dajte sa do prípravy a neoľutujete.

Z kuchyne zenyvmeste.sk vám prinášame aj recept na vynikajúcu zapekanú cuketu so syrom

Krémové šampiňónové rizoto so sušenými paradajkami - top recept

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 350 g - mrazená zelenina
  • 150 ml - šľahačková smotana
  • 150 g - kukurica
  • 1 podľa chuti - kečup
  • 200 g - tvrdý syr
  • 2 polievkové lyžice - olej
  • 350 g - ryža
  • 4 ks - sušené rajčiny
Poslať ako nákupný zoznam



Krémové šampiňónové rizoto so sušenými paradajkami, top recept

Krémové šampiňónové rizoto so sušenými paradajkami - postup prípravy

Ingrediencie: 350 g ryže, 1 ks cibuľa, 4 ks sušené paradajky, 0,5 l vody, 350 g zeleninovej zmesi (mrazená zelenina), soľ podľa chuti, kečup podľa chuti, ½  konzervy alebo 150 g kukurice, 150 ml smotany na šľahanie, 200 g tvrdého údeného syra, 2 polievkové lyžice oleja

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Pripravíme ingrediencie

Pripravíme si ingrediencie, nakrájame cibuľu, šampiňóny, sušené rajčiny.

2. Opražíme cibuľu

Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji. Ja uprednostňujem slnečnicový olej.

3. Pridáme zeleninu, a šampiňóny, podusíme

Pridáme zeleninovú zmes, kukuricu a šampiňóny, osolíme a dusíme asi 5 minút.

4. Pridáme ryžu, sušené paradajky a kečup, dáme piecť do trúby

Pridáme ryžu, nakrájané sušené paradajky a zalejeme vodou. Pridáme polievkovú lyžicu kečupu a ochutnáme, v prípade potreby pridáme ešte trochu soli. Dáme piecť do rúry na 180 °C na 25 minút. 

5. Pridáme smotanu

Pred dopečením pridáme smotanu na šľahanie a necháme dôjsť cca 5 minút, kým sa voda nevyparí.

6. Servírujeme

Podávame so strúhaným údeným syrom. 

Dobrú chuť!

Dobrá Kuchyňa vám prináša aj skvelý recept na krémové rizoto s tekvicou a kuracím mäsom

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty