Krémové šampiňónové rizoto so sušenými paradajkami, autorka receptu a foto: Mirka
Rizoto s šampiňónmi a sušenými paradajkami patrí medzi obľúbené a jednoduché bezmäsité jedlá. Je skvelou alternatívou na rýchly obed alebo večeru počas týždňa, ale aj cez víkend. Pochutia si na ňom u vás doma všetci, uvidíte.
Príprava šampiňónového rizota so sušenými paradajkami je nenáročná, je nutné myslieť len nato, aby ste mali doma všetky potrebné ingrediencie.
Krémové rizoto môžeme variť na miernej teplote, mne sa ale osvedčilo pečenie v rúre na 180 °C. Nakoniec pridávame ešte tvrdý syr podľa chuti, u nás doma jednoznačne vyhráva tvrdý údený syr.
Ľahké krémové rizoto je dobre a rýchlo stráviteľné. Oceníte ho, ak nechcete podávať na večeru nič ťažké, alebo aj v deň športového výkonu. Dajte sa do prípravy a neoľutujete.
Z kuchyne zenyvmeste.sk vám prinášame aj recept na vynikajúcu zapekanú cuketu so syrom
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 350 g ryže, 1 ks cibuľa, 4 ks sušené paradajky, 0,5 l vody, 350 g zeleninovej zmesi (mrazená zelenina), soľ podľa chuti, kečup podľa chuti, ½ konzervy alebo 150 g kukurice, 150 ml smotany na šľahanie, 200 g tvrdého údeného syra, 2 polievkové lyžice oleja
Tip pre vás
Pripravíme si ingrediencie, nakrájame cibuľu, šampiňóny, sušené rajčiny.
Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji. Ja uprednostňujem slnečnicový olej.
Pridáme zeleninovú zmes, kukuricu a šampiňóny, osolíme a dusíme asi 5 minút.
Pridáme ryžu, nakrájané sušené paradajky a zalejeme vodou. Pridáme polievkovú lyžicu kečupu a ochutnáme, v prípade potreby pridáme ešte trochu soli. Dáme piecť do rúry na 180 °C na 25 minút.
Pred dopečením pridáme smotanu na šľahanie a necháme dôjsť cca 5 minút, kým sa voda nevyparí.
Podávame so strúhaným údeným syrom.
Dobrú chuť!
Dobrá Kuchyňa vám prináša aj skvelý recept na krémové rizoto s tekvicou a kuracím mäsom
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.