AMC
Nákupný zoznam

Vynikajúce krémové rizoto s tekvicou a kuracím mäsom, RECEPT originál

24.08.2020 | Autor: Nela

Vynikajúce krémové rizoto s tekvicou a kuracím mäsom. Recept originál so značkou Dobrá kuchyňa. Skvelé rizoto výbornej chuti, obed či večera za 30 minút.

Vynikajúce krémové rizoto s tekvicou a kuracím mäsom - jednoduché a veľmi chutné

Chcete si pripraviť krémové rizoto, ale neviete ako na to? Nech sa páči. My vám poradíme. Podrobný fotorecept na vynikajúce krémové rizoto s tekvicou a kuracím mäsom so značkou Dobrá kuchyňa. 

Milujete jedlá z ryže? Čo tak si pripraviť pravé talianske krémové rizoto s tekvicou a kuracím mäsom. Ak mäsko nemusíte, tak ho vynechajte. Vynijakúci obed či večera, rýchlovka za 30 minút. Stačí si už iba zaželať dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na najlepšiu dusenú ryžu, ako sa robí ryža, ktorá nelepí

Skvelé krémové rizoto s tekvicou, ktoré musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 30
  • Počet porcií: 4

Jednoduché krémové rizoto je nenáročné na prípravu, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Nech sa páči, Vaša Dobrá kuchyňa vám prináša recept originál na vynikajúce krémové rizoto s tekvicou a kuracím mäsom. 

Hľadáte jednoduchý recept na obed či večeru z ryže? Ak milujete krémové rizoto, ste na správnom mieste. Najlepšie krémové rizoto s tekvicou a grilovanými kuracími kúskami so značkou Dobrá kuchyňa.

Pri príprave krémového rizota je veľmi dôležité, aby bola ryža stále mokrá, nikdy nie suchá, aby postupne pohlcovala tekutinu. Tak docielime, že rizoto bude mazľavé, také, aké má byť. 

Pripravili sme pre vás fantastické grilované kuracie prsia na masle, jednoduchý a rýchly receptMáme pre vás aj recept na hokkaido polievku

Pravé talianske krémové rizoto s tekvicou a kuracím mäsom

(Na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 2 strúčiky - cesnak
  • 2 ks - kuracie prsia
  • 6 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 1 podľa chuti - kurkuma
  • 1 podľa chuti - mletá červená paprika
  • 2 hrste - kukurica
  • 4 hrste - nastrúhaná tekvica
  • 2 hrste - nastrúhaný parmezán
  • 1 dl - suché biele víno
Poslať ako nákupný zoznam



Vynikajúce krémové rizoto s tekvicou a kuracím mäsom, RECEPT originálAutor - Nela

Fantastické krémové rizoto s tekvicou a kuracím mäsom - postup receptu

hrnček 250 ml

Ingrediencie: 2 hrnčeky ryže, 2 polievkové lyžice olivového oleja (oleja), 2 strúčiky cesnaku,1 dl bieleho suchého vína, 4 hrste nastrúhanej tekvice, 2 hrste kukurice (čerstvej, mrazenej, sterilizovanej), 30 g masla, 2 hrste nastrúhaného parmezánu na podlievanie rizota: horúci vývar (zeleninový, mäsový) alebo horúca voda - podľa potreby na dochutenie rizota: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti na opekanie kuracieho mäsa: 2 ks kuracie prsia, korenie na dochutenie mäsa (soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, mletá červená paprika, trochu kurkumy, prípadne iná zmes korenia - podľa chuti), 2 polievkové lyžice oleja (na marinádu), 2 polievkové lyžice oleja (na opekanie)

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Na prípravu chutného rizota je vhodné zvoliť kvalitnejší druh ryže (originál ryža na rizoto, jasmínová ryža, prípadne iný druh).
  2. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak, iba chvíľu, aby zavoňal. Tak pridáme aj ryžu, restujeme do sklovita.
  3. K ryži pridáme suché biele víno (môžeme aj vynechať), restujeme 3 minúty, necháme odpariť. Tekvicu očistíme a nastrúhame.
  4. Ryžu ďalej restujeme za stáleho miešania a podlievania horúceho vývaru alebo vody, musí byť vždy mokrá. Pridáme tekvicu.
  5. Potom pridáme aj kukuricu (čerstvú, mrazenú alebo sterilizovanú). Všetko spolu restujeme za stáleho podlievania do mäkka.
  6. Rizoto ešte dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Tak pridáme aj čerstvé maslo, miešame a "krémujeme" zopár minút. 
  7. Nakoniec do rizota pridáme ešte strúhaný parmezán, ktorý rizoto spolu s maslom nádherne dochutí a prevonia. Dokonalá chuť.
  8. Rizoto necháme chvíľu odležať, aby sa chute prepojili a môžeme podávať. Ak zvolíme verziu s mäsom, opečieme si aj mäsko.
  9. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Pridáme olej a obľúbené korenie. Mäso na panvici prudko opečieme.
  10. Kuracie kúsky môžeme opiecť počas prípravy krémového rizota s tekvicou. Opekanie trvá zopár minút, z každej strany dozlata.
  11. Do hotového rizota môžeme primiešať čerstvé bylinky podľa chuti, doplíme si tak vitamín C. Navrch ukladáme opečené mäso.

Tip Dobrej kuchyne: Výhodou tohto jedla, že si ho môžete pripraviť aj s mäskom, ale aj bez neho. Jednoduchý obed či večera pre celú rodinu, vynikajúce jedlo bez lepku. Prípadne skúste aj naše zeleninové rizoto.

Dobrú chuť. Inšpirujte sa pravé krémové talianske rizoto, jednoduchý recept kuchyne portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty