Cestovinový šalát so šunkou, zeleninou a bez majonézy, fit verzia. Cestoviny si našli v našich kuchyniach stále miesto. Sú vhodnou prílohou k rôznym omáčkam, výborne však chutia aj ako hlavné jedlo. A také cestovinové šaláty? Úžasné pre každú príležitosť.
Príprava je rýchla a s použitím obľúbených surovín si pripravíme pochúťku, ktorú milujú predovšetkým deti. Vyskúšajte ďalšiu dobrotu z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorú si určite obľúbite. Svieži cestovinový šalát bez majonézy chutí naozaj skvele.
Vyskúšajte aj recept na cestovinový šalát s tuniakom. A tu zase recept na avokádovú omáčku na cestoviny.
Ingrediencie
Najprv si uvaríme cestoviny podľa návodu. Prepláchneme studenou vodou a scedíme. Je lepšie použiť kvalitnejší druh cestovín, aby sa v šaláte nerozmočili. Pri fit verzii použijeme celozrnné cestoviny.
Nakrájame si ostatné suroviny. Pór na malé rezančeky, červenú papriku alebo kápiu a šunku na malé kocky. Syr si nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pri fit verzii zvolíme chudú šunku a nízkotučný syr. Ak u vás v rodine pór nemusia, použite len malinký kúsok kvôli chuti.
Do väčšej misy vložíme uvarené cestoviny, nakrájaný pór, papriku (kápiu), šunku, syr a kukuricu. Pridáme jogurt, kyslú smotanu a olivový olej. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením (nemusíme), citrónovou šťavou. Všetko spolu opatrne spojíme a podľa potreby ešte dochutíme, prípadne zriedime mliekom alebo smotanou.
Necháme v chlade postáť aspoň 20 minút, aby sa prepojili chute. Môžeme dozdobiť bylinkami, čerstvou petržlenovou vňaťou a pažítkou. Tento šalát si môžeme pripraviť podľa svojej chuti použitím obľúbenej zeleniny. Pri bezlepkovej diéte zvolíme vhodné cestoviny. Pri bezmäsitej verzii šunku vynecháme a doplníme zeleninu.
Dobrú chuť.
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.