AMC
Nákupný zoznam

Cestovinový šalát s jogurtom, overený recept

10.05.2021 | Autor: redakcia

Cestovinové šaláty sú naozaj úžasné pre každú príležitosť. Príprava je rýchla a s použitím obľúbených surovín si pripravíme pochúťku, ktorú milujú predovšetkým deti.

Cestovinový šalát so šunkou, zeleninou a bez majonézy, fit verzia. Cestoviny si našli v našich kuchyniach stále miesto. Sú vhodnou prílohou k rôznym omáčkam, výborne však chutia aj ako hlavné jedlo. A také cestovinové šaláty? Úžasné pre každú príležitosť.

Cestovinový šalát s jogurtom, overený recept

Príprava je rýchla a s použitím obľúbených surovín si pripravíme pochúťku, ktorú milujú predovšetkým deti. Vyskúšajte ďalšiu dobrotu z kuchyne portálu Ženy v meste, ktorú si určite obľúbite. Svieži cestovinový šalát bez majonézy chutí naozaj skvele.

Vyskúšajte aj recept na cestovinový šalát s tuniakom.  A tu zase recept na avokádovú omáčku na cestoviny.

Ingrediencie


Ingrediencie

  • 2 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 1 ks - kápia
  • 3 kúsok - pór
  • 250 g - hustý biely jogurt
  • 250 g - kyslá smotana 16%
  • 1 ks - sterilizovaná kukurica
  • 150 g - dusená šunka
Poslať ako nákupný zoznam



Cestovinový šalát s jogurtom, overený recept

Postup receptu na cestovinový šalát s jogurtom

1. Uvaríme si cestoviny

Najprv si uvaríme cestoviny podľa návodu. Prepláchneme studenou vodou a scedíme. Je lepšie použiť kvalitnejší druh cestovín, aby sa v šaláte nerozmočili. Pri fit verzii použijeme celozrnné cestoviny.

2. Pripravíme si suroviny

Nakrájame si ostatné suroviny. Pór na malé rezančeky, červenú papriku alebo kápiu a šunku na malé kocky. Syr si nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pri fit verzii zvolíme chudú šunku a nízkotučný syr. Ak u vás v rodine pór nemusia, použite len malinký kúsok kvôli chuti.

3. Poriadne premiešame

Do väčšej misy vložíme uvarené cestoviny, nakrájaný pór, papriku (kápiu), šunku, syr a kukuricu. Pridáme jogurt, kyslú smotanu a olivový olej. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením (nemusíme), citrónovou šťavou. Všetko spolu opatrne spojíme a podľa potreby ešte dochutíme, prípadne zriedime mliekom alebo smotanou.

4. Necháme odstáť a podávame

Necháme v chlade postáť aspoň 20 minút, aby sa prepojili chute. Môžeme dozdobiť bylinkami, čerstvou petržlenovou vňaťou a pažítkou. Tento šalát si môžeme pripraviť podľa svojej chuti použitím obľúbenej zeleniny. Pri bezlepkovej diéte zvolíme vhodné cestoviny. Pri bezmäsitej verzii šunku vynecháme a doplníme zeleninu.

Dobrú chuť.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty