Nákupný zoznam

Najjednoduchšia vajíčková nátierka, tradičný recept

18.04.2021 | Autor: -

  • 4.7/5

Najjednoduchšia vajíčková nátierka - tradičný recept so značkou Dobrá kuchyňa. Domáca nátierka, ktorá chutí celej rodine.

Skvelá vajíčková nátierka, recept na domácu nátierku z vajec

Fantastická vajíčková nátierka. Nech sa páči, najlepší recept na nátierku z vajec, ktorá sa teší veľkej obľube. 

Naša vajíčková nátierka chutí úžasne. Vyskúšajte. Najjednoduchšia vajíčková nátierka so značkou Dobrá kuchyňa. 

Rozmýšľate nad lahodnou nátierkou? Inšpirujte sa našou skvelou vajíčkovou. Príprava je rýchla a jednoduchá. Nátierka z vajec je výživná a sýta. Domáca vajíčková nátierka z dielne webu Dobrá kuchyňa.

Chutná nátierka je výborná na raňajky či večeru, skvelá, keď máte oslavu, aj keď vás prekvapí návšteva. Nátierku stačí natrieť na chlebík či pečivo, obložiť zeleninou. 

Skvelý chlebík bez kysnutia domáci írsky chlieb so značkou NajlepšieKoláče.sk

Najlepšia vajíčková nátierka, ktorú musíte vyskúšať

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia vajec: 10 minút
  • Počet porcií: 4-5

Domáce pomazánky sa tešia veľkej obľube, pretože sú bez zbytočných a škodlivých éčiek. Dnes vám Dobrá kuchyňa prináša novinku, tradičný recept na úžasnú vajíčkovú nátierku.

Viete ako správne uvariť vajcia natvrdo? Od bodu varu ich varíme 8-10 minút, aby si zachovali pekný žĺtok. Pri dlhom varení môže mať zelenkavú farbu. Do vody k vareniu pridajte lyžičku sódy bikarbóny, po uvarení sa budú lepšie lúpať. 

Tip na skvelú nátierku z cukety fantastická cuketová nátierka, zdravá a chutná

Fantastická vajíčková nátierka - rýchly domáci recept

(Na 4-5 porcie)


Ingrediencie

  • 1 podľa chuti - soľ
  • 1 podľa chuti - mleté čierne korenie
  • 1 podľa chuti - horčica
  • 6-8 ks - vajce uvarené natvrdo
  • 2 plné polievkové lyžice - maslo alebo Rama
  • 1 podľa chuti - čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, jarná cibuľka)
Poslať ako nákupný zoznam

Najjednoduchšia vajíčková nátierka, tradičný receptAutor - Nela

Ako jednoducho pripraviť vajíčkovú nátierku - postup receptu

Ingrediencie: 6-8 ks vajce uvarené natvrdo (6 väčších alebo 8 menších), 2 plné polievkové lyžice zmäknutého masla alebo Ramy (čo preferujete)  na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, horčica - podľa chuti na ďalšie dochutenie: čerstvé bylinky podľa chuti - pažítka, petržlenová vňať, jarná cibuľka (doplníme si aj vitamín C)

Tip pre vás

[Podporte nás aj na youtube, pridajte si odber nášho kanála a nič vám neunikne.]

  1. Vajcia uvaríme natvrdo. Od bodu varu povaríme maximálne 10 minút. Potom ich dáme ihneď do studenej vody. Keď vajcia vychladnú, ošúpeme ich.
  2. V mixéri alebo ponorným mixérom vajcia rozmixujeme spolu so zmäknutým maslom alebo Ramou do hladkej kaše, pridáme aj soľ a  čierne korenie.
  3. Klasickú vajíčkovú nátierku dochutíme horčicou (horčicou plnotučnou alebo dijón) podľa chuti. Domácu vajíčkovú nátierku necháme ešte zachladiť.
  4. Ak chceme vajíčkovú nátierku so štruktúrou, vajcia si iba roztlačíme vidličkou, a tak primiešame zmäknuté maslo alebo Ramu. Dobre premiešame.

Tip Dobrej kuchyne: Do vajíčkovej nátierky môžeme primiešať aj čerstvé bylinky podľa chuti alebo jarnú cibuľku. Bude mať nádhernú farbu, doplníme si aj vitamín C.

Dobrú vajíčkovú chuť.

Vyskúšajte aj skvelú vajíčkovú nátierku s mrkvou, jednoduchý recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Najnovšie jedlá a koláče