Nákupný zoznam

Najlepšie linecké koláčiky s maslom, mamkin RECEPT

14.10.2020 | Autor: Nela

Najlepšie linecké koláčiky s maslom. Mamkin tradičný recept so značkou Dobrá kuchyňa. Suché koláčiky pre celú rodinu.

Tradičné linecké koláčiky s maslom, mamkin recept

Najlepšie linecké koláčiky s maslom. Jednoduchý recept mojej mamky so značkou Dobrá kuchyňa. Tieto koláčiky sa u nás piekli tradične na Vianoce, ale aj na Veľkú noc. Inšpirujte sa, určite si ich obľúbi aj vaša rodina.

Dobrá Kuchyňa vám ponúka overený recept na vynikajúce linecké koláčiky zo špaldovej múky s maslom. Dokonalé linecké koláčiky, ktoré musíte vyskúšať.

Dokonalá vianočná roláda najlepšia perníková roláda so slivkovým lekvárom a orechami

Fantastické linecké koláčiky zo špaldovej múky a masla

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 8-10 minút
  • Počet kusov: 70 zlepených koláčikov (podľa veľkosti)

Vynikajúce linecké koláčiky. Ešte ste ich nerobili? Neviete ako na to? Dobrá kuchyňa vám ponúka podrobný fotorecept. Pečte sa nami jednoducho a tradične. Varenie a pečenie so značkou Dobrá kuchyňa. 

Naše linecké koláčiky sú zdravšie, pretože sú zo špaldovej múky, ktorá je výživnejšia, zvolili sme aj tradičné maslo. Citrónová alebo pomarančová kôra suché koláčiky nádherne prevonia. Upečte si s nami tradičné vianočné koláčiky. Keď si ich nádherne ozdobíte, váš sviatočný stôl v kruhu rodiny bude dokonalý.

Rodinný vianočný recept hneď mäkké špaldové medovníky. A tu je recept na linecké kolieska. Tu je aj starý recept na linecké cesto. Tu je zase náš recept na maslové linecké cesto. A tu zase recept na medvedie labky od babičky. Tu je prípadne aj recept na jednoduché kokosky. Vyskúšajte aj ako si vylepšiť linecké koláčiky,

Najlepšie tradičné linecké koláčiky, ktoré si zamilujete

(Na 70 ks zlepených koláčikov)


Ingrediencie

  • 1 ks - vanilínový cukor
  • 1 podľa potreby - strúhaný kokos
  • 2 polievková lyžica - kokosový olej alebo olej
  • 100 g - čokoláda na polevu
  • 250 g - práškový cukor alebo pomletý trstinový cukor
  • 1 podľa potreby - cukrové perličky
  • 3 ks - žĺtok
  • 500 g - maslo alebo Hera
  • 1 podľa chuti - citrónová alebo pomarančová kôra
  • 1 pohár - hustý džem alebo lekvár
  • 1 podľa potreby - nasekané alebo pomleté orechy
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšie linecké koláčiky s maslom, mamkin RECEPTAutor - Nela

Mamkine linecké koláčiky s maslom - postup receptu

Ingrediencie na cesto: 750 g hladká špaldová (hladká) múka, 500 g maslo (môžete zvoliť aj Heru), 250 g práškového cukru (môžete zvoliť aj pomletý trstinový cukor), 1 ks vanilínový cukor, 3 ks žĺtok, nastrúhaná citrónová alebo pomarančová kôra (v BIO kvalite) na spájanie: pohár hustejšieho džemu alebo lekváru na polevu: 100 g čokoláda (najlepšie s vyšším podielom kakaa), 2 polievkové lyžice kokosového oleja (oleja) na dozdobenie: cukrové perličky, strúhaný kokos, nasekané alebo pomleté oriešky, práškový cukor

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Do zmäknutého masla zapracujeme žĺtky, pridáme práškový, vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú alebo pomarančovú kôru.
  2. Vypracujeme bochník, ktorý zabalíme do fólie a necháme v chlade zachladiť cca 1 hodinu. Potom si cesto vyvaľkáme na 3 mm. 
  3. Pri vaľkaní cesta si pomáhame ďalšou múkou, aby sa nám cesto nelepilo na dosku. Potom z cesta vykrajujeme obľúbené tvary.
  4. Vykrojené tvary ukladáme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie. Plech si môžeme vymastiť aj tukom, maslom či Herou.
  5. Linecké koláčiky pečieme pri teplote 180 oC 8-10 minút, podľa potreby. Koláčiky by mali byť svetlé, s jemne ružovými okrajmi.
  6. Upečené koláčiky spájame hustejším džemom alebo lekvárom. Najlepšie je zvoliť domáci, pikantejší druh, ríbezľový, aj malinový.
  7. Zlepené linecké koláčiky môžeme obaľovať v práškovom cukre, môžeme si pripraviť aj čokoládovú polevu a pekne ich ozdobiť.
  8. Čokoládovú polevu pripravíme tak, že si nad parou roztopíme čokoládu (najlepšie s vyšším podielom kakaa) s kokosovým olejom.
  9. Polevu necháme trochu ochladiť a tak linecké koláčiky máčame, polievame, môžeme posypať cukrové perličky, oriešky, kokos.

Tip Dobrej kuchyne: Linecké koláčiky, ktoré sme si zdobili čokoládovou polevou je vhodné skladovať v chlade. Keď koláčiky odležia aspoň zopár dní, budú ešte chutnejšie.

Sladké tradičné maškrtenie. Skúste aj naše tipy, aby boli linecké koláčiky mäkké.

Vyskúšajte aj fantastické linecké koláčiky, tradičný recept  portálu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty