Cestoviny s pestom - jednoduchý recept len z 5 ingrediencií. Autorka receptu a foto - Andrea
Cestoviny s pestom sú skvelé jedlo a s týmto jednoduchým receptom ho pripravíte len z 5 ingrediencií. Vyskúšajte dobrú kuchyňu.
V jednoduchosti je krása. Na to, aby ste vykúzlili chutný obed či večeru vám postačí len 5 ingrediencií a výsledok rozhodne stojí za to! Cestoviny s bazalkovým pestom máte hotové do pol hodiny a nachvíľu sa zaručene ocitnete v Taliansku.
Výborné a rýchle jedlo, ktoré máte pre dve osoby hotové za 20 minút! A navyše, stačí Vám len 5 ingrediencií. Pesto z byliniek je nielen chutné, ale aj veľmi výživné.
A to nielen vďaka samotným bylinkám, ale aj vďaka kvalitným tukom použitým v tomto recepte. Bylinky obsahujú vysoké množstvo stopových minerálnych látok, ale i antioxidantov.
Navyše, pre vysoký obsah esenciálnych olejov sú výrazne aromatické a zaručene každému jedlu dodajú tú správnu „šťavu“.
Pri príprave tohto jedla si aj dobre zarelaxujete, používanie mažiara je rozhodne príjemným spôsobom spracovania jedla. Vaša kuchyňa sa nádherne rozvonia. Domáce pesto z bazalky si zamilujete.
Vyskúšajte aj recept na výbornú zeleninovú omáčku na cestoviny
(na 2 porcie)
Ingrediencie: olivový olej 6 polievkových lyžíc, tvrdý syr 30 g, obľúbené cestoviny 160 g, vlašské orechy 60 g, čerstvé bylinky (bazalka, oregano, petržlenová vňať, pažítka) 60 g.
Pripravíme si všetky suroviny. K príprave potrebujeme mažiar. Kto nemá môže použiť dobrý mixér. Bazalku umyjeme a osušíme. Tvrdý syr zvoľte svoj obľúbený (Pecorino Romano, Grana Padano, ...) a nastrúhajte z neho 30 g.
Vlašské orechy dáme na stredný plameň opekať asi na 5 minút. Kým nezačnú rozvoniavať. Zatiaľ si uvaríme vedľa cestoviny.
Ak pracujete s mažiarom, bazalku odporúčame nakrájať na drobnejšie kúsky a aj so stonkami.
Pesto vytvoríme veľmi jednoducho. Všetky suroviny (okrem cestovín) rozdrvíme na požadovanú štruktúru v mažiari, aj s opečenými vychladnutými orechami. Ak máte malý mažiar a všetko sa nezmesti naraz, jednoducho postupujte po častiach a zmes zmiešajte vo veľkej miske vedľa.
Nakoniec uvarené cestoviny zmiešame s pestom a servírujeme. Môžeme navrch ešte trošku postrúhať syrom a pridať obľúbenú zeleninu.
Dobrú chuť!
Máme pre vás aj recepty na skvelé jedlá z cestovín
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.