Nákupný zoznam

Cestoviny s pestom - jednoduchý recept len z 5 ingrediencií

30.11.2021 | Autor: Andrea

  • 5.0/5

Cestoviny s pestom sú skvelé jedlo a s týmto jednoduchým receptom ho pripravíte len z 5 ingrediencií. Vyskúšajte dobrú kuchyňu.

Cestoviny s pestom - jednoduchý recept len z 5 ingrediencií. Autorka receptu a foto - Andrea

Cestoviny s pestom  sú skvelé jedlo a s týmto jednoduchým receptom ho pripravíte len z 5 ingrediencií. Vyskúšajte dobrú kuchyňu.

Cestoviny s pestom - jednoduchý recept

  • Čas prípravy v min.: 20
  • Čas pečenia v min.: 10
  • Počet porcií: 2
  • Autorka receptu: Andrea

V jednoduchosti je krása. Na to, aby ste vykúzlili chutný obed či večeru vám postačí len 5 ingrediencií a výsledok rozhodne stojí za to! Cestoviny s bazalkovým pestom máte hotové do pol hodiny a nachvíľu sa zaručene ocitnete v Taliansku. 

Výborné a rýchle jedlo, ktoré máte pre dve osoby hotové za 20 minút! A navyše, stačí Vám len 5 ingrediencií. Pesto z byliniek je nielen chutné, ale aj veľmi výživné.

A to nielen vďaka samotným bylinkám, ale aj vďaka kvalitným tukom použitým v tomto recepte. Bylinky obsahujú vysoké množstvo stopových minerálnych látok, ale i antioxidantov.

Navyše, pre vysoký obsah esenciálnych olejov sú výrazne aromatické a zaručene každému jedlu dodajú tú správnu „šťavu“. 

Pri príprave tohto jedla si aj dobre zarelaxujete, používanie mažiara je rozhodne príjemným spôsobom spracovania jedla. Vaša kuchyňa sa nádherne rozvonia. Domáce pesto z bazalky si zamilujete.

Vyskúšajte aj recept na výbornú zeleninovú omáčku na cestoviny

Ingrediencie na cestoviny s pestom

(na 2 porcie)


Ingrediencie

  • 6 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 30 g - tvrdý syr
  • 160 g - obľúbené cestoviny
  • 60 g - vlašské orechy
  • 60 g - čerstvé bylinky (bazalka, oregano, petržlenová vňať, pažítka)
Poslať ako nákupný zoznam



Cestoviny s pestom - jednoduchý recept len z 5 ingrediencií

Cestoviny s bazalkovým pestom, postup receptu

Ingrediencie: olivový olej 6 polievkových lyžíc, tvrdý syr 30 g, obľúbené cestoviny 160 g, vlašské orechy 60 g, čerstvé bylinky (bazalka, oregano, petržlenová vňať, pažítka) 60 g.

1. Príprava surovín

Pripravíme si všetky suroviny. K príprave potrebujeme mažiar. Kto nemá môže použiť dobrý mixér. Bazalku umyjeme a osušíme. Tvrdý syr zvoľte svoj obľúbený (Pecorino Romano, Grana Padano, ...) a nastrúhajte z neho 30 g.

2. Opekanie orechov

Vlašské orechy dáme na stredný plameň opekať asi na 5 minút. Kým nezačnú rozvoniavať. Zatiaľ si uvaríme vedľa cestoviny.

3. Bazalku si nakrájame

Ak pracujete s mažiarom, bazalku odporúčame nakrájať na drobnejšie kúsky a aj so stonkami.

4. Pesto

Pesto vytvoríme veľmi jednoducho. Všetky suroviny (okrem cestovín) rozdrvíme na požadovanú štruktúru v mažiari, aj s opečenými vychladnutými orechami. Ak máte malý mažiar a všetko sa nezmesti naraz, jednoducho postupujte po častiach a zmes zmiešajte vo veľkej miske vedľa.

5. Servírovanie

Nakoniec uvarené cestoviny zmiešame s pestom a servírujeme. Môžeme navrch ešte trošku postrúhať syrom a pridať obľúbenú zeleninu.

Dobrú chuť!

Máme pre vás aj recepty na skvelé jedlá z cestovín

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty