AMC
Nákupný zoznam

Najlepšia vaječná tlačenka, RECEPT ako pripraviť tlačenku z vajec

03.09.2020 | Autor: Nela

Jednoduchá vaječná tlačenka. Jednoduchý recept ako pripraviť tlačenku z vajec a zeleniny vám ponúka Dobrá kuchyňa. Nech sa páči.

Jednoduchá vaječná tlačenka, recept na tlačenku z vajec

Veľkonočná vaječná tlačenka so zeleninou. Recept ako pripraviť tlačenku z vajec vám prináša Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Inšpirujte sa.

Jednoduchá vaječná tlačenka so zeleninou. Lahodná dobrota na Veľkú noc, Vianoce, spestrí aj každý všedný či sviatočný stôl. Neviete ako si ju pripraviť? Dobrá kuchyňa vám prináša podrobný fotorecept na je prípravu. Vyskúšajte, určite neoľutujete. 

Pripravujete oslavu a chcete prekvapiť svoju rodinu nejakou dobrotou? Príprava by mala byť rýchla a nenáročná? Ste opäť na správnom mieste. Vaša Dobrá kuchyňa pre vás pripravila skvelý recept na domácu vaječnú tlačenku so zeleninou. Netreba však zabudnúť, že vaječná tlačenka musí tuhnúť minimálne 3 hodiny v chlade, najlepšie aj cez noc.

Fit raňajky či večera z vajec najlepšia praženica s cibuľkou, recept pre všetkých

Fantastická vaječná tlačenka so zeleninou, úspech zaručený

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tuhnutia vaječnej tlačenky: minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc
  • Počet porcií: 2 tlačenky (záleží to od veľkosti foriem)

Jedlá z vajec sú veľmi obľúbené, u nás aj tradičné, výživné a zdravé. Pripravte si skvelú vaječnú tlačenku so zeleninou. Naša vaječná tlačenka je veľmi chutná, výborná voľba pre studenú kuchyňu. Najlepšia vaječná tlačenka so značkou Dobrá kuchyňa.

Domáca vaječná tlačenka sa fantasticky vyníma na misách, je nádherne farebná. Čo je však dôležité, chutí úžasne. Môžete si ju pripraviť vo forme na biskupský chlebíček či srnčí chrbát, môžete však zvoliť aj menšie vzorované misky a po stuhnutí vyklopiť. Aj takto pripravená bude vyzerať veľmi efektne. Dozdobiť si ju môžete čerstvými bylinkami, listovým šalátom, ale aj kolieskami uvarených vajec. Nádhera. 

Vynikajúci zemiakový šalát  k rezňom tradičný zemiakový šalát so zeleninou, ktorý si zamilujete. Prečítajte si aj článok o tom ako dlho vydržia vajíčka v chladničke.

Jednoduchá vaječná tlačenka - rýchla, delikátna

(Na 2 tlačenky)


Ingrediencie

  • 4 ks - kyslá uhorka strednej veľkosti
  • 1 podľa chuti - ocot kvasný liehový
  • 420 ml - majonéza alebo majolenka
  • 470 g - sterilizovaná zelenina (hrášok, mrkva, kukurica)
  • 1,5 balenia - želatína na vaječnú tlačenku 20 g
  • 5 ks - väčšie vajce
Poslať ako nákupný zoznam



Najlepšia vaječná tlačenka, RECEPT ako pripraviť tlačenku z vajecAutor - Nela

Ako pripraviť vaječnú tlačenku so zeleninou - postup receptu

Ingrediencie: 1 ks majonéza alebo majolenka (420 ml), 5 ks väčšie vajce (uvarené natvrdo), 4 ks kyslá uhorka strednej veľkosti, sterilizovaná zelenina - zmes hrášok, kukurica, mrkva (470 g), 1,5 ks želatína na vaječnú tlačenku (20 g) na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, vegeta (ak používate), ocot

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

  1. Najprv si uvaríme vajcia natvrdo, potom ich necháme v studenej vode vychladnúť. Nevaríme ich však pridlho, aby mal žĺtok peknú farbu. Od bodu varu vajcia ovaríme 10 minút. Sterilizovanú zeleninu scedíme.
  2. Nálev zo zeleniny nevylievame, pridáme ho ku príprave aspiku. Kyslé (kvasené) uhorky si nakrájame na malé kocky, cca rovnakej veľkosti ako hrášok s mrkvou, aby sme získali peknú štruktúru našej tlačenky.
  3. Vychladené vajcia ošúpeme, nakrájame taktiež na kocky, môžeme ich aj pretlačiť cez koliesko na zemiakový šalát. Zeleninu spolu s nakrájanými vajciami opatrne premiešame. Pripravíme si aspik na tlačenku.
  4. Potrebujeme 0,5 l tekutiny. Použijeme nálev zo sterilizovanej zeleniny a kyslých uhoriek (kvôli chuti), môžeme doliať aj vodu. Tak pridáme želatínu a premiešame, zatiaľ nevaríme, necháme 10 minút napučať.
  5. Dochutíme ešte octom, záleží od kyslosti, soľou, mletým čiernym korením či vegetou. Tak želatínu pomaly zahrievame približne pri teplote 50 oC, aby sa rozpustila. Pozor, nevaríme. Necháme trochu vychladnúť.
  6. Do tekutiny primiešame aj majolenku (majonézu), dobre premiešame. Vznikne nám polievková hmota. Želatínovú zmes prilejeme k pripravenej zelenine a vajciam, opatrne premiešame, môžeme  ešte dochutiť. 
  7. Je veľmi dôležité doladiť chuť vaječnej tlačenky, aby bola lahodná. Formu na srnčí chrbát alebo biskupský chlebíček si vystelieme potravinárskou fóliou a hmotu naberačkou opatrne rozvrstvíme po celej ploche.
  8. Opatrne preložíme do chladu a necháme minimálne 3 hodiny vytuhnúť. Z tejto dávky si môžeme pripraviť až dve vaječné tlačenky, záleží však od veľkosti foriem. Je možné použiť aj menšie vzorované mištičky.

Tip Dobrej kuchyne: Do vaječnej tlačenky môžeme nakrájať na malé kocky kvalitnú dusenú šunku, ale aj červenú či žltú papriku. Vaječná tlačenka bude pekne farebná.

Dobrú tlačenkovú chuť.

Vyskúšajte aj výbornú vaječnú tlačenku so zeleninou a šunkou - obľúbený recept portálu Ženyvmeste.sk

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty