Ratatouille je zábavné, chutné a super zdravé. Originál francúzske jedlo presne ako z kreslenej rozprávky podľa receptu webu DobráKuchyňa.sk. Vyskúšajte.
Hlavné jedlo, ktoré pozostáva z čisto zdravých ingrediencií, je máloktoré. Známe francúzske Ratatouille sa tým každopádne môže popýšiť.
Robí sa najmä z chutnej stredomorskej zeleniny ako napríklad baklažán, cuketa, paprika, paradajka.
Všetko sa to spolu zapeká a dokonale ladí. Stačí ešte trošku olivového oleja, cesnak, pár druhov byliniek, čerstvý chlieb k tomu a ľahký obed či večera je na stole.
Poďte si vyskúšať Ratatouille podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa a nebudete ľutovať. Pri príprave sa isto aj zabavíte.
Podarí sa vám jedlo, presne ako zo známej kreslenej rozprávky.
(pre 5 osôb)
Ingrediencie na 5 porcií: jeden väčší baklažán dve cukety dve cibule farebné papriky (červená, zelená aj žltá) 300 g hnedých šampiňónov 3 dcl paradajkového pretlaku soľ, podľa chuti čierne korenie, podľa chuti 5 strúčikov cesnaku rôzny bylinky: oregano, šalvia, mladý kôpor, bazalka 2 PL olivového oleja.
Tip pre vás
Dobrú chuť.
Recept vznikol v spolupráci s facebookovou stránkou Lopárik
Najlepší stroganov z bravčového karé. Top recept so značkou Dobrá kuchyňa. Nech sa páči. Vyskúšajte.
V strede mäkučký a nadýchaný ako páperie, po okrajoch chrumkavý.
Stačia niekedy tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť ozaj chutné jedlo. V tomto prípade ide o cestovinu, šunku a smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín: šunkoflekom. Ako na to?
Overená klasika na šťavnaté španielske vtáčiky, top recept od webu DobráKuchyňa.sk.
Máte prebytok šampiňónov a premýšľate čo s nimi? Skúste tento výborný ale hlavne zdravý recept z dielne Dobrákuchyňa.sk.
Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.